|
|
|
Тема
|
Обратна захапка!
|
|
| Автор |
vanesaa () |
| Публикувано | 15.07.04 03:16 |
|
|
Здравейте майчета!
От известно време нещо съм се вгледала в детенце и ми се струва, че има обратна захапка. Всъщност като си седи нормално и долното чене не и изглежда издадено напред, обаче като се засмее или започне да крещи и ми се струва че долните зъбки отиват пред горните! Та въпроса ми е ако има обратно чене може ли да се направи нещо, да я водя ли на стоматолог????
Дайте съвет
[url=http://lilypie.com][/url]
| |
|
|
|
Ами отведи я на ортодонт и ще ти кажат дали има обратна захапка. Има апаратчета, които оправят този проблем и то за много кратко време, когато децата са мънички. Макар че твоето пък е прекалено мъничко:)).
П.С. Честит Рожден Ден на детенцето! Да е живо и здраво и да прави много пакости:))
| |
|
Тема
|
Re: Обратна захапка!
[re: vanesaa]
|
|
| Автор |
миз (шест...) |
| Публикувано | 15.07.04 08:00 |
|
|
рано е още да се говори за обратна захапка. дори да има такова нещо, напълно е възможно това да се коригира от самосебе си когато детенце си смени зъбките на 7-8 години. едва тогава ако проблемът остане, има нужда от апаратчета.
малката ми дъщеря - след месец става на 7 години, има лека обратна захапка, дори малко фъфли поради това. когато питах зъболекаря и какво може да се направи, той обясни, че това често се случвало, долната челюст на децата растяла по-бързо, във възрастта на смяната на зъбите горната обикновено наваксвала и било напълно излишно преди пълната смяна на млечните зъби с постоянни да се прави каквото и да било. та спрях да се притеснявам за сега .
и весело прекарване на първия рожден ден !
| |
|
|
|
Ако е на 1 годинка е много рано да се определи още.А как изглежда в профил?Ако в нормално положение горните зъбки са пред долните или дори се срещат ръб в ръб няма проблем.Трябва да внимавате ако някой от вас (родителите) има обратна захапка,защото се предава по наследство.Ако обаче в някой момент(говоря като порастне малко)забележите,че долните зъбки застават пред горните отидете на ортодонт.Това е сериозна деформация и трябва да се започне лечение колкото се може по-рано.Не се плаши от думите ми,аз съм стоматолог и говоря строго .Но така ,както ги описваш нещата не изглежда да има проблем.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
NVN (на усмивката) |
| Публикувано | 15.07.04 11:39 |
|
|
Шина на 6 - 7 години. Няма друго. И най-добре постоянна към 12 - 13 години, другото все се поразмества после.
| |
|
Тема
|
И ние сме в отбора!
[re: NVN]
|
|
| Автор |
treasure () |
| Публикувано | 15.07.04 15:07 |
|
|
И Алекс е така, челюстта не е издадена, но зъбите са категорично долни върху горни, но това си е по наследство от баща и. Той е носел шина (или някакво апаратче) в детската градина, а аз като попитах задочно ортодонт ми каза след като навърши 4 години. Така че ще се усмихваме нестандартно още 3 години.  
| |
|
|
|
Много ви благодаря за отговорите
Знаех си че многа да разчитам на вас
В профил като я погледна не и е издадено ченето, за зъбите немога да видя, ама щом още нищо неможе да се направи, добре
Аз се притеснявах да не изпусна момента, че нали е момиченце, искам да е красива
А за рожденния ден мерси много:)
той мина (беше на 22-ри) сега мислим за пощрапулник :)
[url=http://lilypie.com][/url]
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
eti (Мама на Борис) |
| Публикувано | 15.07.04 22:24 |
|
|
Да, на 4 години и на ортодонт, посъветва нашата баба стоматолог.
| |
|
|
|
|