Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:05 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бебешки храни с просонови  
Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано07.07.04 16:32

Току-що четох страницата на Клиниката по детска гастроентерология и там са изброени зърнените храни и тяхното съдържание.
Просото е посочено като безглутенова зърнена култура с най-богато съдържание на желязо (от зърнените храни). Въпросът ми е има ли готови бебешки храни с просо - пюрета, каши. Сигурна съм, че съм виждала някакво пюре с просо, но дали на Семпер или... просто не мога да си спомня.
Изобщо, вие давали ли сте просо?

Тема Re: Бебешки храни с просонови [re: queenmabb]  
Автор Чeтa (маминка)
Публикувано07.07.04 17:04

Аз не съм. Даже не съм виждала такива пюрета. Ако намериш нещо, свиркай.

Тема Re: ииии, да, ама ненови [re: Чeтa]  
Публикувано07.07.04 17:32

Открих го - в едно списание Мамма ги има изброени всички пюрета на Сънвал. Значи това е: Градински зеленчуци с просо на Сънвал
Съдържание: моркови, картофи, вода, пащърнак, лук, просо и ДОМАТИ! Защо всичко трябва да има и домати?! Това в смисъл, че и пуешкото им пюре за възраст 4 м. също съдържа домати, т.е. не става за нас.
А свинско месо ядете ли и откаква възраст? Червено цвекло даде ли на Бо и ако да какво - замразено, прясно?
Да му не види и анемията, то не беше алергия, не беше анемия....

Тема Re: ииии, да, ама ненови [re: queenmabb]  
Автор Чeтa (маминка)
Публикувано07.07.04 17:46

Съжалявам за доматите. Явно ги имат за ужасно полезни.
Свинско давам на Борис от около 8-ия месец. В началото от готови пюренца. Вече и аз му горвя. Купувам свинско бонфиле. То е само мръвка, без сланина. Червено цвекло не съм му давала още, но мисля, че и прясно и замразено става.

Тема Re: ииии, да, ама ненови [re: Чeтa]  
Публикувано07.07.04 17:50

Спомняш ли си кои са тези пюрета със свинско? Защото аз освен на Ганчев други не съм виждала.

Тема Re: Бебешки храни с просонови [re: queenmabb]  
Автор jiven (член)
Публикувано07.07.04 21:31

давала съм просо,но съм си го купувала.готови бебешки храни с просо не съм виждала никога.нищо не ти пречи да си купиш и да го вариш.става адски бързо.за десетина минути и то на тих огън е готово.после можеш да го даваш и сладко и солено.ползваш си го като база,все едно е ориз или овес.можеш да допълваш с каквото прецениш за добре.аз обикновено му го правя на антон с зеленчуци.но и с плод става.
продават го по разните магазини за здравословни храни.в българия за съжаление е много непопулярно като храна,а наистина е полезно.понеже зрънцата са много дребни и се разваряват доста,много лесно се пасира.пък ако вече си почнала да даваш на бебето малки парченца,може и без пасиране да стане.
освен това за анемиите са супер всички червени плодове,червеното цвекло,боровинките.елдата също е готина.

Автор natby (мама на ниа)
Публикувано07.07.04 22:03

и също спанак и броколи. пюринце с червено цвекло има на ам ам-червено цвекло, тиква и още нещо беше.но анемията задалжително се компенсира и хапове за съжаление. освен това всички каши съдържат желязо и всечки видове сирилс, който вече можеш да даваш за закуска с адаптилано мляко или там както решиш.освен това богати на желязо са и сушените подове, който пък можеш да даваш с овесени ядки. запозната съм така добре щото аз имах такава анемия по време на бременността. не се тревожи не е страшно мила. стеличка е здраво детенце и бързо ще го преудолее. целувки

Тема Re: Бебешки храни с просо [re: jiven]  
Публикувано07.07.04 23:13

Днес видях, че има просо в нашия РУМ, но се почудих дали да купя. Взех елда. Но мерси за съвета, че става и за бебчовци, ще взема и просо. Купих също и червено цвекло, прясно вече има, остава само Стела да яде.

Тема Re: ииии, да, ама ненови [re: natby]  
Публикувано07.07.04 23:16

Мерси за съветите, Нати, и че ти първа ме успокои, че е желязодефицитна анемия. Наистина, дано не е нещо по-сериозно, утре ще видим какво ще каже хематологът.
Давам аз и каша, и спанак, и шипки, ама като не ще да яде това дете и само стиска устата - от цяла седмица вече е така.
Зъб ли е, какво е, дано се разяде, че как ще лекувам анемия с неядящо бебе?!
А наистина изглежда здрава, ячка е и много, много енергична, все нещо дърпа, ръчка, върти се...
Целувки и доскоро

Автор Чeтa (маминка)
Публикувано07.07.04 23:22

На Хип има със свинско. Утре ще ти кажа как точно му беше заглавието.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.