Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:27 19.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Етап,но колко ще продължи?  
Автор miravmbd (zaburzana)
Публикувано14.06.04 12:10

Алекс пролази преди 14 дена.Няколко дена след това започна да се набира и изправя.Сега набира скорости и катери стълби,но като че ли любимото му занимание е да стои прав.Нямам нищо напротив,само че дойде ли време за сън настава кошмара.ПО един час и нещо се мъчим.Умира за сън,но не иска да легне.Само изправен в кревата седи и гризе дъската на леглото.(Притеснявам се ,че сте си повреди зъбките)Реве ли реве,но не се предава-прав да бъде.Аз го сложа да легне и веднага след това той се изправя.Мен ме хващат нервите и ми се иска да ревна с него,детето и то се измъчва и така ето в момента час вече неможем да заспим.
Пробвахме и варианта да не го слагаме да спи през деня и резултата беше нулев.
ТА мили майчета,докога така?Някакви съвети,нещо изпитано?

Тема Re: Етап,но колко ще продължи? [re: miravmbd]  
Автор MM (za mama)
Публикувано14.06.04 12:33

Каквото и да ти кажа, според мен най-важното е да се успокоиш. Наистина ще отмине, просто е нещо ново което явно му доставя удоволствие в момента и му дава известна доза независимост. Но ако му покажеш че това те изнервя той ще го прави само за да предизвика някаква реакция в теб (защото на тази възраст за тях е трудно да различат че предизвиканата реакция не е положителна, за тях просто е реакция следователно е нешо интересно, което явно е пряк резултат от неговите действия). ПОлучава се един затворен и порочен кръг, но отсега нататък той ще експериментира все повече с твоите реакции в процеса на опознаване на света. ТАка че наистина най-важното е да не му показваш че си изнервена.
Колкото до практически съвети - при нас изправянето не беше кой знае какъв проблем, мисля че ако е достатъчно сънен ще е по-лесно, така че издебвай най-подходящия момент да го сложип да спи - нито много рано че да не му се спи, нито когато е прекалено уморен за да се превъзбуди и да не може да се успокои. Знам че това е по-лесно да се напише отколкото да се направи....Взимай го гушкай го успокоявай го. Пробвай дали няма да заспи на вашто легло (там поне няма как да се държи за решетк и да се изправя.....Ще намериш начин, убедена съм. А и той ще научи скоро нещо друго и ново,което ще му е по-интересно и няма да се изправя само.

Автор Чeтa (маминка)
Публикувано14.06.04 12:40

И ние бяхме точно така! До преди да започне да се изправя, заспиването не ни беше абсолютно никакъв проблем, но в момента, в който научи че може да става сам, гледай какво става. Наложи се да го приспивам. Кога на ръце, кога да го друсам в леглото само и само да заспи. Постепено нещата се нормализираха. В началото го приспивах, после започна да се налага все по-рядко. Оставям го прав в леглото и той като му се доспи си ляга сам и заспива.
При нас мина за около месец.

Тема Re: Етап,но колко ще продължи? [re: MM]  
Публикувано14.06.04 12:55

Мерси ММ.Ще опитам да го сложа на нашето легло следващия път,макар че ,какъвто ми е въртел,едва ли ще може,но знае ли човек.
Опитвам аз със пълни сили да не му показвам чувства на раздразнения,яд и безпомощност.Когато ми се дореве от отчаяние или отвътре ми закипи излизам от стаята,но те мъничетата са психолози и сигурно ме усеща.
Толкова е странно да гледаш как тез' малки човечета се борят да отстояват интересите си.Толкова малки ,а вече знаят какво искат,независимо дали ние одобряваме деиствията им или не.Не само в този случай,но във всяка една ситуация.
Александер заспива,събужда се след 15мин и инстинктивно надига дупето да става да се изправя и реве защото е твъреде сънен и неможе.Или пък как с последни сили се бори да не заспи зада може да стане.Ох,сега ми е смешно ,но като настъпи момента не ми е до смях.
Както и да е.Отивам да приготвя водата да му сваря малко паста за обяд.Мммм...

Тема Re: Етап,но колко ще продължи? [re: Чeтa]  
Публикувано14.06.04 13:06

Ох,цял месец?Не е много ,като си помисля.Тежко ми и горко ми.
Аз също пробвах на ръце,но ме заболяха мускулите-тежим цели 11.850,ако не е надал още,.Проблема е ,че той се дърпа и не иска да е в легнало положение.Ако го гушна изправен е щастлив.мамин.В количката се поприспива,но вземем ли го от там и се събужда.А ме е страх да не го свикна така,знам ли.Сега като си мисля май ще го приспивам в количката.??Боже,досега си заспиваше като пич ,и от сега нататък,вече като голямо момче в количката
Друго което опитвам е да го подрусвам с една ръка,както е легнал на ребро,това го поунася малко но след секунди пак ревва с пълно гърло понеже не може да стане-аз го спирам същевременно с ръката.
Ох аз укъснях .ще търпим,друг изход няма.
Да ми е жив и здрав и все така активен пък на мама нервите не са от голямо значение

Автор monni (работеща мама)
Публикувано14.06.04 13:17

И при нас този "период" беше около месец.
Но внимавай с приспиването в количката!!!
И аз се бях изхитрила така, но един ден като го приспах успешно в количката след малко някакво вътрешно чувство ме накара да открехна вратата на стаятаму да погледна И.......нашият гордо изправен в количката, прав, в позиция за летене надолу.....Така, че бъди внимателна. Точно два-три пъти спане там му бяха достатъчни да се научи как да се изправи.

Тема Re: Етап,но колко ще продължи?нови [re: miravmbd]  
Автор MM (za mama)
Публикувано14.06.04 14:06

Като прочетох за подрусването както е легнал на ребро - докато Анна още спеше в кошарата си (общо взето тогава заспиваше много лесно и почти не е имала нужда от приспиване) понякога за да се унесе по-лесно подрусвах леко и самото матраче. Опитай и това. Ама май просто трябва да стиснеш зъби и да изчакаш да му мине ентусиазма в изправянето.
Иначе и ние непрекъснато минаваме през какви ли не етапи в приспиването и спането. Още около Коледа отказа да спи в кошарта (на 15 месеца беше). Тогава само при нас искаше, после започна да спи и на легло (фютон, за срамота още не сме й купили специално легло, но тя пък си харесва фютона, сигурно защото и нашия матрак е такъв, а и е ниско и дори да падне няма страшно.) СЕга много трудно заспива вечер, дали защото дните са по-дълги и е светло до късно, освен това и покрай топлото врме може би и е задушно вечер, въпреки че прозореца й е отворен и пускам и вентилатор, но и като е топло понякога не спи през деня и не спи добре след това и вечер....Абе каквото и да е, важното е да не успеем все пак и ние да се запазим здрави и с не особено разклатени нерви, иначе става трудно. Аз понякога се чудя дали не й създавам вредни навици като я оставям да заспива в хола например, но ако след това спи спокойно цяла нощ, по-добре така отколкото да се мъчим да я приспиваме в нейната стая два часа и накрая всичките да се изнервим....

Автор Katia (непознат )
Публикувано14.06.04 14:40

Predlagam ti da si vzeme6 edin 4uval, da mu za6ie6 po edna lenta ot dvete strani ( pod mi6ni4kite ), varzva6 gi ot dvete strani na legloto, no ne mnogo stegnato, za da mozhe detence da se varti. Taka kato go slozhi6 vatre, ne mozhe da se izpravja. mozhe nai-mnogo v sednalo polozhenie.
Ili drugo, no mislja, 4e ne se prodava v BG, no mozhe i da se u6ie. Vizh tuk: http://img2.ricardo.ch/2004/06/03/0/319186438.jpg
Tova e ot tezi 4ar6afi s lastik otstrani.

Nadjavam se da sam ti pomoglnala.

Тема Re: Етап,но колко ще продължи?нови [re: miravmbd]  
Автор Чeтa (маминка)
Публикувано14.06.04 15:12

Аз правех точно както ти е казала и ММ - друсах матрака със все дребосъка като е легнал в леглото. Ако се опита да се изправи с едната ръка го връщах обратно и пак подрусвам. Пробвай така.

Тема Re: Етап,но колко ще продължи?нови [re: Katia]  
Публикувано14.06.04 18:40

Да,снощи ми хрумна да го сложа в спалното чувалче,което имаме ,но то е дебело а в стаята му с отворени прозорци е 25С ,та се въздържах,но и това ми хрумна.От друга страна пък като си представих, как се въртеше вече накрая (преди да се затопли)в него и как моментално заспиваше като го извадих от там и се поразмислих.Опитах се да го загатая краищата на одиалцето му под матрака ,но нашия герой е толкова силен ,че само с едно леко размахжане на краката и пак отгоре .Просто ще се надявам да мине по- скоро този етап.Днес една брушура ми доиде от Памперс,която точно разправяше колко е необходим добрият сън за 8м бебе и как трябва да спи и през деня все още и как това се отразявало на изграждането и развитието на малкото дете
Ще се борим.Ще пробвам с леко спално чувалче.Трябжа да се поразрова да видя какво има и се предлага и аз какво мога да използвам от подръчни матеряли.
Благодаря много за съветите, идеите и окуражаването
Грешка нямате

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.