|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Ягодки - от кога?
|
|
| Автор |
Zamechtana (мама на Алекс) |
| Публикувано | 31.05.04 14:36 |
|
|
Здравейте майчета,
След няколко дни Алекс ще стане на 1г. и 5 месеца, а аз още не съм му давала да папка ягодки. А на пазара има такива червени и сладки... Доколкото знам, ягодите могат да предизвикат алергия и е препоръчително да се поизчака с даването им. Така ли е? Достатъчно ли е голям вече да си ги хапва? Да добавя - до сега не е имал алергични проблеми.
Целувки от нас 
4.01.2003
| |
|
|
|
Цоко е на 1 г. и яде ягоди.
То който е алергичен към ягоди, просто си е алергичен към ягоди, независимо дали рано или късно ги даваш. Затова направи проверка с една две и ако до другия ден няма нищо, давай смело :)))
Стават много вкусни и на шейк пасирани с мляко :)
| |
|
|
|
габи е родена през април 2002. миналата пролет яде ягоди, а през лятото - малини. не е имала никакви проблеми. само да добавя, че в семейството ни досега не е имало случай на хранителни алергии.
нашето гардже си е най-хубаво!
| |
|
Тема
|
Re: Ягодки - от кога?
[re: yanita]
|
|
| Автор |
HAЙ (минаващ) |
| Публикувано | 31.05.04 15:03 |
|
|
След годинка може,но трябва да пробваш първо с една,две и ако няма проблем,давай.Ние още не сме пробвали,чакаме ягодите на баба да станат,но откакто стана на годинка пие сироп от ягоди и му няма нищо.
| |
|
|
|
Мерси за мненията и съветите
Още утре ще го пробвам с една ягодка! И ако всичко е ОК, постепенно ще увеличим бройката 
4.01.2003
| |
|
|
|
за всеки случай може да махнеш слоя със семките,да я пообелиш един вид .това може и да е моя измишльотина,ама аз така дадох на Рая една ягодка ,а тя е на 10,5м. а и има разни алергични реакции ,но от ягодката нищо не й стана
| |
|
|
|
Ягоди след 3-тата година, може само на пюре, защото те са обработени така, че да не предизвикат алергии и дразнения.
| |
|
|
|
На Ники му дадох на 11 месеца. Той милият е толкова пощелив и с такъв влажен поглед ме гледаше как си хапвам ягодка, че не се стърпях. Понеже от време на време е правил алергични реакции, макар и много слаби, 2-3 пъти му давах по 1/2 до 1 ягодка, после още толкова по 1-2 и нищо му няма, та сигурно ще вдигна още малко дозата, но мисля да е лека полека.
| |
|
Тема
|
[re: raia_a_a]
|
|
| Автор |
gai (непознат) |
| Публикувано | 01.06.04 09:34 |
|
|
Аз дадох преди седмиза на Кати, 3 обелени ягоди, но на другия ден се изрина , така че засега при нас отпадат.
| |
|
Тема
|
[re: gai]
|
|
| Автор |
Vache () |
| Публикувано | 01.06.04 18:51 |
|
|
Какъв беше обрива, че днес аз дадох ягода, да знам какво да очаквам. Тя е яла на данон йогуртите с ягодово пюре, ама знам ли дали "живата" ягода няма да й действа зле.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|