|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Lego
|
|
Автор |
MSL (непознат) |
Публикувано | 26.05.04 03:13 |
|
Днес нашият тати се прибра с подарък - Lego. Много се зарадвах, но същевременно се питам дали е подходящо за дъщеря ми - имаме си момиченце на 3 г. Елементите са повече от 200 и много малки. Дали е занимателно за тях. Вечерта до късно сме сглобявали елементи, но тя не може да се справя сама - за сега поне. Моля споделете вашият опит с такъв вид игри. Наистина ли имат съвместимост различните модели. Доволни ли сте от Lego.
/Що се отнася до това дали умее да строи - имаме си три вида кубчета още от много малки и правим къщички, кули, влакчета и т.н., но те са по-големи като размер./
| |
Тема
|
Re: Lego
[re: MSL]
|
|
Автор |
миз (шест...) |
Публикувано | 26.05.04 03:36 |
|
според мен lego е най-великата играчка ! това е играчката, с която най-много се играе у нас. децата ни са започнали да играят с малките кубчета lego от около две и половина годишни, та до сега - почти на 7 и 9. но баща им участва в строежите много често, особено в началото - той твори нещо, те го гледат, постепенно започнаха да му помагат, после строяха паралелно - кой ще направи по-голяма кула, по-хубава къща, по-интересен слон... отдавна вече двете си играят и без него, но той е допринесъл много за интереса им към lego. ако това, което питаш е дали различните комплекти lego могат да се смесват и от тях да се правят общи строежи от тях, да, могат.
сега поръчките за рождените дни (през юли и август) започват с големия замък hogwarts на lego, дано спечелим от лотарията до тогава ...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Di5 () |
Публикувано | 26.05.04 04:35 |
|
У нас легото се радва на голям интерес. Купих го на дъщеря ми, когато беше на около година и 8 месеца, но то е с по-големи елементи, за деца над 1г.
В началото и тя не се справяше, само ни подаваше частите ние да строим, понеже си пада голяма разрушителка искаше да строим все високи кули и тя да ги събяра. След седмица обаче вече строеше сама. Преди няколко месеца го прибрах, защото съм бременна и вече не можех постоянно да лазя по земята и да събирам кубчета. Снощи обаче тя го намерила и й го изкарах отново и без това вече си имаме баба която помага в прибирането. Та не можахме да я сложим да спи до 12ч, голям мерак да строи, накрая с рев и торбата с кубчета тръгна към леглото, днес като стана веднага се зае пак със строителството, вече обаче много се радва на нещата които прави и няма никакви разрушителни мераци като преди.
За мен легото и пъзелите са едни от най-полезните и занимателни играчки за тази възраст.
| |
Тема
|
[re: миз]
|
|
Автор |
MSL (непознат) |
Публикувано | 26.05.04 10:26 |
|
Много се надявам да има интерес към играта. Започнахме с подаването на елементите - до там са нейните възможности за сега. Много играем с пъзели и за учудване на баба и тя много добре се справя - може би вече е научила на изуст картинките и всичко подрежда за секунди понякога по-бързо и от мен. Сега с тази игра се надявам да развива въобръжение и търпение /търпението и липсва .../ Баща и ми обеща да и купи и за замъка, чул от приятели, че е страхотен - особено за момиченца. Тя много гледа видеокасети и ние се чудим как да я откъснем от телевизията - около две филмчета на ден приблизително. Купихме и голяма кухня /която конкурира моята .../, кукли, масичка и столчета, къщичка /направо съм и оформила един детски кът/, но виждам, че или е много малка или не проявява интерес, защото поиграе, поиграе малко и пак се залепва за телевизора. Много се надявам да и привлечем вниманието с Lego. Аз се включвам в играта, защото все още не може сама да започне и после я оставям да продължи, но всичко много бързо и омръзва. Направо не седим на едно място - дано това ни помогне
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Hacлykи (стопаджийка) |
Публикувано | 26.05.04 15:02 |
|
Lego е велика играчка!
Обаче ние май закъсняхме с купуването й. Подарихме на Боян Лего за четвъртия му рожден ден и той доста бързо се научи да прави разни неща сам и може много дълго да се занимава с него. Но на сестра му (на почти 3 години) още й е трудно да сглоби нещо смислено. Прави ми впечатление, че търсят по-разнообразни части, не само прости кубчета, а прозорци, врати, колелца, кубчета с очички и уста, или прозрачни кубчета. Просто с таткото само дебнем да останат някакви пари, та да купим допълнителни части. Особено тати много обича да играе заедно с децата и легото. Струва ми се много сплотяваща семейството игра.
| |
|
Абе я ме светнете каква е тая легомания. Мислех си, че е някаква мода сред децата, ама ей на и родителите го хвалят. Аз ли съм толкоз старомодна и задръстена, че не ме кефи. От тези лего-та, които съм виждала, можеш да построиш едно единствено нещо - самолет, робот, влак... И после да си играеш с него, все едно играчка от шок. яйце, ама по-голямо. Ами скучно ми се вижда. Ако искам детето ми да си има влак с гара, светофари, бариери и релси, няма да му купувам 20 лего-та, а ще му купя стандартно електрическо влакче. Е, няма да се сглобява цялото, но пък корпусът ще е метален.
Ако пък си говорим за обикновени строителни блокчета, с какво лего е по-добро от простите (български) строители. И те си имат и прозорци и врати и колела...И са на доста по-ниска цена.
Светнете ме, моля ви, не ща да си остана непросветена и после щерката да ми се сърди, че не съм в крак с "модите". Иначе съм голяма фенка на всичко що е от тип строител, конструктор, пъзел и т.н. Ако си струва, да почвам от сега да заделям пари, че то от лотария няма да спечелим...Ако препоръчате и модел лего за 2-3-4 годишни, ще е супер.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Shanya (sunshine) |
Публикувано | 26.05.04 19:12 |
|
не пише ли на кутията на Lego- то за каква възраст е?
моите имат много от този тип, но са играли винаги за съответната възраст - в началото с по-големите, вече и с по-дребните. Синът ми на 3 се справя и с Lego за 4-6 години, но те са малко по-едри от съвсем дребните. И са по-прости за сглобяване - ние имаме главно камиончета 
| |
|
виж ето тук дали ще си харесаш нещо, но не знам дали ги има всичките в БГ
не знам за кои бг строители говориш, аз от моето детство си спомням повече едни метални, за които ти трябвше отверка
имахме по случайност няколко Lego като деца с брат ми, считай че аз и след 12 г си играех с тях - толкова ми беше забавно, но то е майсторски изпипано до най-малкия детайл. но ако и българските са подобни и по-евтини, ще свършат същата работа 
| |
|
Легото не е нова мода... брат ми например си играеше с лего, когато беше малък, т.е. преди 20 години. Хубаво е, когато имаш повече части, За да могат да се строят наи-раЗлични неща - по тоЗи начин детето раЗвива въображение и др. способности. За раЗличните въЗрасти има и раЗлични видове с по-големи или по-малки части, с лесни или сложни конструкции, с наи-раЗлични теми и т.н. Легото е с добре преработени части и много качествено, дали такива са и теЗи конструктури За които пишеш?! (попадали са ми български конструктури, които бяха много некачествени, но може и да са се подобрили?) Вярно е обаче и че легото не е съвсем евтино.
Ето примери:
За малко дете над 2 години е подходящ например Lego Duplo:
Продават се и такива големи кутии с много части, което е много удобно, За да може децата да имат по-голям иЗбор За строене (напр. тук са с 90 части и струват 19.90 евро, нямам представа колко струват в България)
Moже да раЗгледаш някои видове, които са подходящи За 2-3 годишни деца тук:
P.S. Името проиЗлиЗа от датските думи "leg godt", които преведени оЗначават "играи добре".
| |
Тема
|
Re: Я ме светнете мен
[re: tinkerbell]
|
|
Автор |
миз (шест...) |
Публикувано | 26.05.04 20:23 |
|
предимството на лего е, че са качествени. имахме един комплект някакъв друг строител със същия тип кубчета, след около месец вече кубчетата не се държаха заедно, като сглобят нещо и се опитат да го преместят, то се разпада. освен това са съвместими, кубчетата на различните комплекти могат да се смесват и от тях да се правят и други неща. а понеже частите са малки, от тях може да се направи практически всичко - животни, предмети, къщи, влакове, каквото ти хрумне... а в големите комплекти за сложни конструкции има по-специфични и нестандартни части, с които после може да се правят и по-разнообразни неща. това им харесва на децата, а и на таткото - да измислят как да направят нещо, играта после с него е кратка. ако българските конскруктори са добри, естествено, че няма нищо лошо да купиш от тях, не съм привърженик на купуването на стоки само заради етикета.
изказването ми за спечелването на лотария беше ироничино... а у нас манията е по-скоро хари потър, не лего. не знам как ще я убеждавам щерката, че не е задължително да гледаме новия фимл веднага като го пуснат заедно с всичките тълпи...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|