|
|
|
Тема
|
Ама как да го захраня?!?
|
|
| Автор |
crazy_chick () |
| Публикувано | 26.05.04 13:42 |
|
|
Мами, пак опряхме до вас!!!
Имам следния нелеп проблем - не мога да захраня Давид! Вече е на 5 месеца и 1 седмица, а не ще и не ще, ваджишкия, да яде зеленчукови пюрета!
Даваме плодови сокчета и плодови пюрета, които поглъща с плашещо настървение, но в момента, в който подуши картофената смес, изпада в паническа погнуса! Уж трябваше да сме заместили цяло обедно кърмене досега, а то - не само, че дума не може да става за заместване, ами и до елементарно опитване не се стига. По мое мнение, изчерпахме целия арсенал от средства - обикновено рядко пюре от домашно сварен картоф, без никакви подправки; после прибавихме малко захар; после малко масло; после пробвахме с купешко пюре на Хип от картофи и моркови; добавях кърма, топла вода и какво ли не още - уви... Това детенце истерясва от всичко, което има и най-слаб зеленчуков оттенък. Плюе, гърчи се от отвращение, пищи, дави се и въобще, храненето невъзможно. Веднага след това даваме лъжичка круши, да речем, и чудо! Давид грейва и протяга ръце към буркана с грамадна усмивка. Що да сторя?!? Не може направо филии и кебапчета да му даваме, нито може да лочи кърма и сок до 1ви клас...
Помагайте със съвети, как да го захраня???
Целувки на вас и човечетата от мен и Председателя на Антизеленчуковото движение 
| |
|
|
|
А пробва ли да добавиш към плодовото пюре по малко картофено или някакъв друг зеленчук? И постепенно да увеличаваш зеленчуците.
Ако си в България, опитай пюретата на Ам-ам,имат разни комбинации от плодове и зеленчуци.
| |
|
Тема
|
Re: Ама как да го захраня?!?
[re: crazy_chick]
|
|
| Автор |
V. () |
| Публикувано | 26.05.04 14:40 |
|
|
Една идея ми идва, ама не се смей, че е щурава малко....
Смесвай плодово и зеленчуково. малко по малко изместваш количеството плодово, и увеличаваш количеството зеленчуково. Целта на идеята е да привикне със зеленчуковия вкус.
Всички деца тръгват трудно със зеленчуковото пюре.
Моя приятелка пък мешаше зеленчуковото с каша....
| |
|
Тема
|
Re: Ама как да го захраня?!?
[re: V.]
|
|
| Автор |
Чeтa (маминка) |
| Публикувано | 26.05.04 17:01 |
|
|
Идеята изобщо не е щура, а много добре работеща
Поне при нас беше безотказна 
| |
|
|
|
Не се притеснявай и най-важното, не го насилвай. Спри да пробваш за известно време, и като позабрави, примерно след около 2 седмици, можеш да пробваш пак. Явно не му е дошло времето. Закъде бързаш? През първата година на детето единствената храна която се усвоява пълноценно е млякото. Спокойно, няма да е на кърма до първи клас. Моето дете нямаше заместено кърмене поне до 9 месеца. Сега е на 2 и половина и се храни нормално.
| |
|
|
|
Не му давай зеленчуково пюре като не иска и готово! Какво толкова ще стане - ще продължиш направо с месното по-нататък. Много поздрави на Председателя - доста последователи си има, така да знаеш .
| |
|
|
|
Офф-мнение:
Само ако знаеш как със сълзи на очи от смях четох темата. Не мога да ти дам съвет за захранването, освен да ти кажа моята педиатърка какво ме посъветва.. да захраня Мария след 5-тия месец със каша първо, но това е заради фамилната обремененост от алергии.
Иначе тая дума "ваджишкия" ми напомни за прабаба ми. Благодаря ти, за милия спомен!
| |
|
|
|
Аз няма много да ти помогна, защото при нас не е имало проблеми, но....ще те посъветвам да спреш за 5-6 дни да му даваш зеленчуково пюре, и после да пробваш купешко, може пък те да му харесат. Успех.
| |
|
|
|
|