|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Изплашихте ме с това некърмене
|
|
Автор |
new* () |
Публикувано | 25.05.04 00:11 |
|
И сега какво? Като не кърмя детето си, няма да има добре изградена имунна система и ще има алергии, и ще боледува повече ли? Все за това мисля вече! Отбих го, а ето че чета само колко е полезна кърмата и как боледували некърмените деца:(... Че какво му е на адаптираното мляко?
И най-дългият път започва от първата крачка...
| |
Тема
|
Re: Изплашихте ме с това некърмене
[re: new*]
|
|
Автор |
Debora (без титла) |
Публикувано | 25.05.04 00:23 |
|
Не се излагай!
И аз не съм от прекърмилите (първото 18 дни, а второто 4 месеца), но не мога да кажа, че децата ми са боледували.
Синът ми дори пи първият си антибиотик едва като тръгна на градина, а е кърмен само 18 дни и то от тях няколко са на смесено хранене.
Е, ако имаш желание и възможност е добре да кърмиш максимално, т.е. колкото можеш и ти е приятно на теб!
А иначе и със формула и със кърма, все растат децата!
Изрових списанието от коша, за да цитирам точно.
Световната здравна организация - само едно от 3 деца в света се кърми от раждането до 4месеца.
най-високите процентите за кърмените до 4м деца са в следните страни:
Египет - 68%
Швеция -61%
Саудитска Арабия - 55%
Боливия - 53%
Другите нации са с много нисък процент7 Доминиканската република само 10, сенегал 7, а Тайланд има само 4 процента
В америка 29% се кърмят до 6 месеца, статията в бебешко списание изтъква че кърменето предпазва в по-голяма част от ушни инфекции, диария, респираторни заболявания, и проблеми с теглото
Гледам тия високи проценти на кърмени деца и се чудя, дали само кърмените са оживяли?
Редактирано от Debora на 25.05.04 00:32.
| |
Тема
|
[re: Debora]
|
|
Автор |
new* () |
Публикувано | 25.05.04 00:33 |
|
Уф... дано е така, че на доста неща се наслушах. И аз я кърмих около 15 дена, дано си ми е жива и здрава и да не съжалявам за това, че я отбих.
И най-дългият път започва от първата крачка...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
assamsi () |
Публикувано | 25.05.04 01:00 |
|
Планирайки бебе имам огромното желание този път да кърмя дълго !
Моите двама обаче съм кърмила до 2.6 месеца,антибиотици са пили , но незнаем какво е алергия . Да не дава господ !!!
И не съм си докарала диабет, от притеснения , че малко съм ги кърмила .
Така че , СПОКО !
Лека нощ !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дeлфин (момиче) |
Публикувано | 25.05.04 01:11 |
|
Не съжалявай за вече минали постъпки, с нищо няма да ти помогне! Освен ако не си отбила вчера примерно, и още имаш време да промениш нещата...
Останалото е чисто измъчване!
Редактирано от Дeлфин на 25.05.04 01:12.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
NEPOSTOYANNA (no ne vinagi) |
Публикувано | 25.05.04 01:12 |
|
Оооооооооооооооооо,я не се притеснявай!
От вчера и аз нямам капка кърма(на 4 месеца и половина е бебка),обаче не съм се тръшнала.Моят мъж е бил само на изкуствено мляко и е здрав като добиче.А от това,което съм чела знам,че най-важно е да се кърми първите няколко дни,защото тогава се предават антитела от майката на детето.
Успокой се ,светът не се е свършил!
Natalie 05.01.2004
1+1=3Редактирано от NEPOSTOYANNA на 25.05.04 01:13.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
edna_mama () |
Публикувано | 25.05.04 01:26 |
|
Успокой се, хубаво е да се кърми, но това не значи, че некърмените деца са по-болнави и с алергии. Дъщеря ми я кърмих месец и половина, а синът ми - 1 месец. Дъщеря ми е много здраво дете (пу-пу), а синът ми е доста по-болнав, но никога, ама никога не съм си и помисляла, че това е заради 15 дни разлика в кърменето. Просто дете с дете не си прилича. Познавам много деца, които изобщо не са кърмени, които са пъти по-здрави от моето 1 месец кърмено момченце. Успокой се и се радвай на детенцето си - децата толкова бързо растат, че докато се усетиш и ще пускаш теми за ясла (само преди 1 час ти завиждах, че това ти е още далече)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Shanya (sunshine) |
Публикувано | 25.05.04 01:38 |
|
спокойно, кърменето не е гаранция за липса на алергии и здрав имунитет. аз имам познати доста болнави деца, кърмени до година. и такива здрави като камъчетата, а на формула.
радвай се на бебето си и не мисли за глупости 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dodo_dodo (трън) |
Публикувано | 25.05.04 02:55 |
|
Я, не се излагай! Всичко е божа работа!
Денис е кърмен 40 дена и до една годинка не знаеше що е болест. Живо и засмяно дете е, на едно място не застава!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
V. () |
Публикувано | 25.05.04 08:20 |
|
Я стига пък и ти бе! Дара е на година и месец, пък не е боледувала нита ден, до тук! Пу-пу!
Кво й е, да не е второ качество нещо?
Я живей спокойно и се радвай на детенцето! А пък със шише може и някой друг даго нахрани, не си обвързана все ти. А и виждаш колко точно е изяло.
Споко!

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|