|
|
|
Тема
|
Алергии от фолиевата киселина?
|
|
| Автор |
geminarius (beauty fool) |
| Публикувано | 21.05.04 16:58 |
|
|
Днес четох описанието на фолиевата киселина - споменава се за евентуални алергии при приема й, но не поясняват от какво естество биха могли да бъдат.
Понеже от малка съм си предразположена към алергии от медикаменти, исках да питам дали имате информация какво може да ме очаква? Вече започнах таблетките, но е рано да се появи реакция.
Други медикаменти не взимам.
Мерси. 
I only work to enjoy when I am not working.
| |
|
|
|
Аз не мога да отговоря на въпроса ти, но защо не го зададеш и в клуб Алергии? Там може да има някой, който е наясно
| |
|
|
|
Не знаех, че има и такъв клуб... много има да наваксвам!
Мерси, Додолино. 
| |
|
Тема
|
Re: Алергии от фолиевата киселина?
[re: geminarius]
|
|
| Автор |
Katia (непознат
) |
| Публикувано | 21.05.04 22:59 |
|
|
Njakolko dni, sled kato pieh folieva kiselina, se obrinah po cialoto tjalo. Malki sitni pap4ici. Obadih se na mojat lekar i toi mi kaza vednaga da ja spra.
| |
|
Тема
|
Re: Алергии от фолиевата киселина?
[re: geminarius]
|
|
| Автор |
siluchka (с момченце) |
| Публикувано | 21.05.04 23:13 |
|
|
Аз не бях чувала за такава алергия, но явно може да се развие...
Откакто бебето ми се оказа с алергия и към картофите (дето се кълняха лекари, че е възможно най-безобидното нещо), оттогава съм на принципа "Всичко е възможно да алергизира, особено ако се окажеш алергичен към него"
Та се наблюдавай внимателно. Има ли обрив - вероятно има и алергия. И се обаждаш на лекаря си за справка...
Стискам ти палци да е наред всичко и с теб, и с бебенцето - планувано, или вече изготвено! Пиши какво е станало!
| |
|
|
|
Здрасти..... ами незнам за алергии... пия я вече от 4.5 месеца. Но наистина това е строго индивидуално....
Но пък аз заедно със фолиевата киселина пия и желязо (разтворимо във вода) Може би и това има значение... знам ли....
| |
|
Тема
|
пий я в комбинация с витамини
[re: Aйeз Ceдaй]
|
|
| Автор |
Pyжa72 (мама на Валя) |
| Публикувано | 22.05.04 08:40 |
|
|
Аз пия витамини за бременни в които има и фолиева киселина.
Пих докато бях бременна, сега като кьрмя пак ги пия, а като разбрах че пак сьм бременна смятам да продьлжавам с тях.
По принцип имам алергии кьм много неща но от тези витамини нямам оплакване.
Може би отделно ако се пие фолиевата киселина се получава известна предозировка и заради това може да има и странични ефекти, знам ли.
| |
|
Тема
|
Благодаря за отзивите, момичета!
[re: Pyжa72]
|
|
| Автор |
geminarius (beauty fool) |
| Публикувано | 22.05.04 10:27 |
|
|
Днес ми се пада да взема (едва) втората таблетка, затова е рано да очаквам реакция. От клуб Алергия разбрах, че при останалите жени след около половин-един месец се е появила алергията. В момента успоредно с фолиевата приемам витамини под формата на разтварящи се таблетки (от А до Цинк), но смятам да засиля и зелените храни - салати, спанак и т.н.
Весело бременеене ви желая!  
| |
|
|
|
Привет, момичета, пак съм тук, този път с резултат : вчера бях с разстройство, почти цял ден, т.е. откакто пих таблетката.
Въпреки 3-те имодиума за смучене, които взех, всичко, което приемах, го изкарвах под формата на разстройство (направо течност!)
Прочетох в указанието, че фолиевата киселина в някои случаи предизвиква стомашно-чревно разстройство. 3въних на гинеколога ми, но тя е на конгрес до понеделник, та сега се чудя дали да продължа таблетките?
През нощта не съм ставала, но днес (досега само на течности) позивите продължават, макар и да нямам разстройство, коремът ми "бълбука" и току ме пререже.
Страх ме е да хапна нещо, а и не съм гладна, но чувствам, че ям ли, ще почне отначало.
Ясно е, че ако ще продължава така, просто няма да мога да издържа, много е изнервящо (дори водата, която пих вчера, се превръщаше -буквално минути по-късно- в разстройство)! Да не говорим, че вече ме боли д...то!
По указание и по рецепта дозировката е 1 таблетка на ден. Спазвам дозата, а в страничните влияния пише, че и при предозиране може да се получи разстройство. Дали пък да не намаля дозата, поне до понеделник? Но тогава дали си заслужава толкова малко да се взима? Взимам фолиевата едва от 7 дни.
| |
|
|
|
ти какви витамини пиеш?
| |
|
|
|
|