Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:58 09.05.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За витамин С-то?нови  
Автор radostina (непознат )
Публикувано19.05.04 17:31

Момичета,
Моля кажете ми как давате течния витамин С когато са ви болни дечицата.
Най-накрая го открих и тук, но не съм запомнила по колко се дава и само по време на настинката ли. Ева е на 1г и 7м. Изкарахме две ангини за месец и половина и сега пак кашля леко.
Освен това някой ползвал ли е имуно-стимулатора "Echinacea" .Много ми го хвалеха в аптеката ама....
Благодаря!

Тема Re: За витамин С-то?нови [re: radostina]  
Автор Honda (пристрастен)
Публикувано19.05.04 18:21

Аз да ти кажа честно не съм давала през устата на нито едната. Само в носа съм капала от него (сутрин и вечер преди да легне) Тоест само при настинка. Иначе нали уж в храните си го получават
А стимулатора не съм ползвала за да си кажа мнението.
Дано по-бързо му мине на малкото патенце.Мразя тия вируси и тия болести (ама кой ли ме пита)

Автор honey13 ()
Публикувано19.05.04 19:10

Давам й, когато е болна, по 1 ампула от 5мл на ден, като я изсипвам в сутрешното сокче. Иначе по никакъв друг начин не ще да го пие.
Колкото до Ехинация-та, мисля си, че беше спиртен разтвор, т.е. не е подходяща за бебета.
Аз лично хич не съм привърженик на самолечението и за това бих те посъветвала да попиташ педиатъра на Ева.

Ралица, 20.Х.02г.

Автор Beни (Маика на Лора)
Публикувано19.05.04 19:19

По 1/2 ампула на ден. Но най-добре да отидете при хомеопатичен лекар, щом толкова често правите ангини, трябва по-кардинално лечение иначе може да продължите така всеки месец. Мойта дъщеря поне беше така,докато не и дадоха конституционно лекарство, т.е което премахва склонността и към ангини.
А за ехинацея мога да кажа само добри неща.

Тема Re: За витамин С-то?нови [re: Honda]  
Публикувано19.05.04 19:56

Ох, вече ме свива корема само като я чуя да се изкашля.
И миналата пролет беше така. Ама то с тези ясли.... Не издържам вече само да чакам да и мине от самосебе си (по съвета на педиатърката). Иска ми се да я подсиля малко.
По колко капки им слагаш на твоите кукли? Не им ли щипе?

Тема Re: За витамин С-то? [re: Beни]  
Публикувано19.05.04 21:28

Honey, Вени,
Благодаря ви за конкретните отговори. Ще и давам по половин ампула тези дни. То за това че ангината се върна ние(с баща и) сме виновни. По принцип ние сме против излишното даване на антибиотик. Първият път само вдигна висока Т за два дни без червено гарло, кашлица или други симптоми. Направиха и тест за стрептококи - беше (-). Реших че е някакъв по-безобиден вирус, тъй като и тя се чувстваше отлично.
След 2 дни обаче ни звънят от лабораторията- теста (+)?!?! (Сега вече знам защо).Решихме че е грешка(като я знам сестрата)
Изписаха и Amoxicilin за 10 дни. А ние го дадохме само 5. Явно бактериата е останала недоубита и инфекцията се върна. Втория път си и дадохме Zitromax-a както си пише по книгите, но колко рев изрева милото от болки в гърлото-не искам да си спомням.
Сега тази кашлица е от яслата, защото всичките 7 деца са я пипнали. Обикновено си отминава без нищо ама след нашите премеждия ми идва на нагорно. ...Абе не е лесно да си мама...
И това чувство на вина ме тормози...дано не съм и докарала това с хроничната ангина.
За Echinacea-та: Не съдържа алкохол и е специално приготвена за деца от 1 до 3 години та затова я взех.
Поздрави!

Автор vemite (непознат )
Публикувано19.05.04 22:05

Относно витамин С не се притеснявай да го даваш. Нашата педиатърка ни каза, че излишното количество децата го отделят чрез урината. Така, че и да дадеш в повече не е проблем.
ЗА Ехинацеята мога да ти кажа само, че съм я давала на голямата дъщеря, но беше на 4 години. Довона съм много. Препоръчват я за укрепване при чести боледувания. Само, че е малко неприятна на вкус( поне за нас).
Дано скоро се оправите.

Автор honey13 ()
Публикувано19.05.04 22:33

Защо не й даваш от водораслите на Aqua Source?
Всички мами, които са ги ползвали са много доволни доколкото си спомням. Те също укрепват имунната система.

Ралица, 20.Х.02г.

Автор kopche (добро)
Публикувано19.05.04 22:42

За ампулите с витамин С знам, че веднъж отворена трябва да се изпие веднага. Оставиш ли я отворена, втората половина пиши я вече чиста вода. Няма никакъв витамин в нея. Казвам ти това, защото аз правех така- вземах една ампула от 5мл и давах половината сутрин, втората половина-следобед. Докато един ден, случайно не го споменах това на лекарката, и тя ми го каза, че все едно съм дала само половин ампула за целия ден.
Най-добре е да се вземе от тези малките ампули-по 2 мл.( е, вярно е -излиза по-скъпо) и да се дава една сутрин и една след следобедният сън. Имай в предвид, че вит. С-то много превъзбужда детето и не го давай никога преди сън- гаранция ти давам, че спане няма да има.

Тема Re: За витамин С-то? [re: kopche]  
Публикувано19.05.04 22:55

О, добре:)
Всъщност този Вит С е в шише с капкомер, но сега ще го затварям светкавично.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.