|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За витамин С-то?
|
|
Автор |
radostina (непознат
) |
Публикувано | 19.05.04 17:31 |
|
Момичета,
Моля кажете ми как давате течния витамин С когато са ви болни дечицата.
Най-накрая го открих и тук, но не съм запомнила по колко се дава и само по време на настинката ли. Ева е на 1г и 7м. Изкарахме две ангини за месец и половина и сега пак кашля леко.
Освен това някой ползвал ли е имуно-стимулатора "Echinacea" .Много ми го хвалеха в аптеката ама....
Благодаря!
| |
Тема
|
Re: За витамин С-то?
[re: radostina]
|
|
Автор |
Honda (пристрастен) |
Публикувано | 19.05.04 18:21 |
|
Аз да ти кажа честно не съм давала през устата на нито едната. Само в носа съм капала от него (сутрин и вечер преди да легне) Тоест само при настинка. Иначе нали уж в храните си го получават
А стимулатора не съм ползвала за да си кажа мнението.
Дано по-бързо му мине на малкото патенце .Мразя тия вируси и тия болести (ама кой ли ме пита)
| |
|
Давам й, когато е болна, по 1 ампула от 5мл на ден, като я изсипвам в сутрешното сокче. Иначе по никакъв друг начин не ще да го пие.
Колкото до Ехинация-та, мисля си, че беше спиртен разтвор, т.е. не е подходяща за бебета.
Аз лично хич не съм привърженик на самолечението и за това бих те посъветвала да попиташ педиатъра на Ева.
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
[re: radostina]
|
|
Автор |
Beни (Маика на Лора) |
Публикувано | 19.05.04 19:19 |
|
По 1/2 ампула на ден. Но най-добре да отидете при хомеопатичен лекар, щом толкова често правите ангини, трябва по-кардинално лечение иначе може да продължите така всеки месец. Мойта дъщеря поне беше така,докато не и дадоха конституционно лекарство, т.е което премахва склонността и към ангини.
А за ехинацея мога да кажа само добри неща.
| |
Тема
|
[re: Honda]
|
|
Автор |
radostina (непознат
) |
Публикувано | 19.05.04 19:56 |
|
Ох, вече ме свива корема само като я чуя да се изкашля.
И миналата пролет беше така. Ама то с тези ясли.... Не издържам вече само да чакам да и мине от самосебе си (по съвета на педиатърката). Иска ми се да я подсиля малко.
По колко капки им слагаш на твоите кукли? Не им ли щипе?
| |
Тема
|
[re: Beни]
|
|
Автор |
radostina (непознат
) |
Публикувано | 19.05.04 21:28 |
|
Honey, Вени,
Благодаря ви за конкретните отговори. Ще и давам по половин ампула тези дни. То за това че ангината се върна ние(с баща и) сме виновни  . По принцип ние сме против излишното даване на антибиотик. Първият път само вдигна висока Т за два дни без червено гарло, кашлица или други симптоми. Направиха и тест за стрептококи - беше (-). Реших че е някакъв по-безобиден вирус, тъй като и тя се чувстваше отлично.
След 2 дни обаче ни звънят от лабораторията- теста (+)?!?! (Сега вече знам защо).Решихме че е грешка(като я знам сестрата)
Изписаха и Amoxicilin за 10 дни. А ние го дадохме само 5 . Явно бактериата е останала недоубита и инфекцията се върна. Втория път си и дадохме Zitromax-a както си пише по книгите, но колко рев изрева милото от болки в гърлото-не искам да си спомням.
Сега тази кашлица е от яслата, защото всичките 7 деца са я пипнали. Обикновено си отминава без нищо ама след нашите премеждия ми идва на нагорно. ...Абе не е лесно да си мама...
И това чувство на вина ме тормози...дано не съм и докарала това с хроничната ангина .
За Echinacea-та: Не съдържа алкохол и е специално приготвена за деца от 1 до 3 години та затова я взех.
Поздрави!
| |
|
Относно витамин С не се притеснявай да го даваш. Нашата педиатърка ни каза, че излишното количество децата го отделят чрез урината. Така, че и да дадеш в повече не е проблем.
ЗА Ехинацеята мога да ти кажа само, че съм я давала на голямата дъщеря, но беше на 4 години. Довона съм много. Препоръчват я за укрепване при чести боледувания. Само, че е малко неприятна на вкус( поне за нас).
Дано скоро се оправите.
| |
|
Защо не й даваш от водораслите на Aqua Source?
Всички мами, които са ги ползвали са много доволни доколкото си спомням. Те също укрепват имунната система.
Ралица, 20.Х.02г.
| |
|
За ампулите с витамин С знам, че веднъж отворена трябва да се изпие веднага. Оставиш ли я отворена, втората половина пиши я вече чиста вода. Няма никакъв витамин в нея. Казвам ти това, защото аз правех така- вземах една ампула от 5мл и давах половината сутрин, втората половина-следобед. Докато един ден, случайно не го споменах това на лекарката, и тя ми го каза, че все едно съм дала само половин ампула за целия ден.
Най-добре е да се вземе от тези малките ампули-по 2 мл.( е, вярно е -излиза по-скъпо) и да се дава една сутрин и една след следобедният сън. Имай в предвид, че вит. С-то много превъзбужда детето и не го давай никога преди сън- гаранция ти давам, че спане няма да има. 
| |
|
О, добре:)
Всъщност този Вит С е в шише с капкомер, но сега ще го затварям светкавично .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|