Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:39 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Ужасно съм разтревожена..:((нови  
Автор bejb (слънчице)
Публикувано18.05.04 12:32

Май ще влизаме в болница...Моника е с брохит, ама има съмнения за пневмония. Ужасно..Не съм на себе си от тревога. От както тръгна на ясла през седмица е хремава и кашля. Водих я 2 пъти в консултацията, от там докторката ми каза, че няма нищо сериозно и ми предписа някакви хомеопатични гранулки. Кашлицата поутихна, сополите също, но ту се засилваха, ту намаляваха симптомите. И оня ден пак започна да кашля много, пак хрема...Извихах друг частен доктор (при него я водим за сериозни неща) и той каза че инфекцията вече е преминала в бронхит. Изписа антибиотик (цефзил)...Досега Мони не беше пила антибиотик и аз се притесних.. Лошото е , че освен това не иска да го пие - повръща го веднага, реве, тръшка се и крещи. И нищо друго не иска..трябва да я държим 100 човека, и пак не става - ако не го повърне го плюе...И сега доктора каза да взимам направление за ренген и в болницата с инжекции ... Снощи към 10.30 успяхме да и дадем малко от антибиотика но половината беше изплют. Тази сутрин пробвах със спринцовка и беше по-добре, макар, че мъчението продължи 5-10 минути като трябваше да я държим здраво, да и стискам устата и носа...а тя реве ли реве....кошмар направо. При това е с температура...Снощи по едно време беше 39,2...Днес пак продължава да е с Т. Давам Панадол, но слд време пак качва. Незнам довечера дали ще сме си в къщи или в болницата:(((((((((((
По дяволите яслата!!..Много съм разочарована. Същия ден когато започна да кашля много (аз не я заведох на ясла), едно детенце е било с Т 40 в яслата...!! Ама какво се изненадвам като гледам как майките ги водят кашлящи без да им пука. Мислех, че не би трябвало да е така и затова когато Мони кашля не я водя. Но другите ходят в това състояние. Освен това там е ужасно топло, като отидох да я взема по-рано последния път беше станала от сън и беше вир-вода, косата й мокра все едно от баня излиза. С храненето е ужас също. На лелките не им пука явно дали ядат..оставят ги. Моника нищо не яде от храната, само хляб..И през останалото време лелките ги тъпчат със гризки и бисквити..Просто прекрасно!!!...
Иначе Мони тъкмо взе да свиква, оставях я да спи следобед и тя си спеше..не плачеше вече..харесваше и...Но сега сериозно се замислям дали си заслужава:(( При нас имам в предвид. Сега съм много уплашена наистина.

Кажете ми какво да очаквам от тая пневмония или каквото там излезе. И тоя ренген ...отврат...:((((

Тема Re: Ужасно съм разтревожена..:((нови [re: bejb]  
Автор marinna (Haliotis)
Публикувано18.05.04 12:42

Много съжалявам за сладката Моника. Дано по-скоро се оправи.......Макс също беше болен преди месец, педиатърката констатира, че има бронхит. Аз все още не съм съвсем убедена, че е било така. Наистина, кашляше много, много сополи, но не е вдигал температура....знам ли, аз не съм специалист, но........изписа му също Цефзил, макар че беше само на 6 месеца тогава. Оздравявайте бързо!!!!

Автор SilverElf (сребърна мама)
Публикувано18.05.04 12:42

Съвет за пневмонията не мога да ти дам, но се надявам и ви пожелавам бързо оздравяване. И ние сме на подобно дередже, макар и не толкова сериозно. Хомеопатичните пилули специалист хомеопат ли ги предписа? Защото при нас бе педиатърката и аз вече със задоволство мога да кажа, че я смених! АКо искам да лекувам детето си с това ще отида на специалист, но е абсурдно лекар да предписва хомеопатия. Може да се окаже вредно! На нас ни бяха дали Сулфур и като се консултирах с хомеопати направо им настръхнаха косите от ужас!
Леко и бързо оздравяване!

Автор lavender (минаващ)
Публикувано18.05.04 12:45

Vij,ne se pritesniavay tolkova(znam,che e trudno),no shte se opravi detentze.Loshoto sa antibiotitzite,no bez tiah ne stava.
a za darjavnite iasli ne mi se i govori,ujasno e stanalo.predi ne beshe taka.Sega kartinkata e tragichna.Vinovni sa i personal i roditeli.
vajnoto e da svalite T ,tia da se uspokoi i da naznachat pravilno lechenie.

Автор Flash_ ()
Публикувано18.05.04 13:09

Съжалявам да прочета че имате такива неприятности.
За яската направо не знам какво да кажа, изненадана съм, вашата ясла се води добра, бях чувала добри отзиви, Янка също беше доволна, скоро не съм я чувала да каже Ники как е.
За болестта. Съчувствам ти, дано не стигнете до болница и рентгена не покаже лошо...
Стоянов ли вика? По миналата седмица и аз го виках, че водихме Силвия посреднощ в Спешна помощ след като рева 4 часа и се оказа отит.
И тя пи Цефзил, нов антибиотик-сравнително, по-лесно се абсорбира в кръвта - така ми обясниха. Сиси му се понамръщваше ама гълташе милата, не го е повръщала. Ефекта беше много добър, иначе и на нас доктора ни каза, че ако не се повлияе до 24 часа от антибиотика, ще ни вземе в болницата.
Какво да ти кажа, бягайте на рентген и стискам палци. Гого ми беше с бронхит и понеже не ми дадоха направление го водих на рентген в курортна, 15 лева е там но не се чака много. Пи антибиотици и му мина, е, той е дърт мъж вече...

Автор ET (Rocka Rolla)
Публикувано18.05.04 13:23

Кофти.....

болничният престой е десетина дни, не е много травмиращ, има други деца, по-скоро досаден... прави се рентген на влизане и на излизане, те пазят снимките при тях, защото остават петна по дробовете и е добре при евентуална следваща белодробна болест да се сравни със старите снимки...

не знам какво да ти кажа, Галя направи бронхити на 6 месеца, на година и 6, после на две и на три по няколко пъти и на 4 и на 5- направо пневмонии, посред лято... лежа в болницата сама, че уж беше голяма...

спрях я от градина за година и мирнахме

успех, бързо да оздравява малката душица

Редактирано от ET на 18.05.04 13:27.

Автор *Milena (Варна)
Публикувано18.05.04 13:32

Снимката ще покаже дали е пневмония. Дано се окаже, че е бронхит и да не се налага да влизате в болница.
Стискам ви палци! Бързо да се оправите!

Автор kalina (Русе)
Публикувано18.05.04 13:41

Много съжалявам че ти е болно хубавото детенце!
Ако има нещо хубаво във влизането в болница, то е че поне от инжекции много бързо ще получи подобрение, в момента тя практически не го пие този антибиотик, щом го повръща /милата!/.
Бързо оздравяване!!!

А за яслата ви, възмутена съм от дъното на душата си, как може да се водят болни деца, от години е така, винаги се намира поне една майка, която се прави на ударена, защото нямало кой да го гледа!!! Ами съгласна съм, не е лесно наистина, ако работи и т.н., но какво да правят повечето останали майки, като се натръшка цялата група. На тях по-лесно ли им е, или на другите, които са коректни и намират някакъв начин да спрат детето от ясла докато се оправи.

Автор dara (osobena)
Публикувано18.05.04 14:04

Крисо ми прави бронхити поне по 2-3 пъти годишно. Вече съм се видяла в чудо с него. През март започна с ангина, завърщи с бронхит. Пие антибиотици без проблем, но пък само с антибиотици може ли? Аз много се бях притеснила, защото той вдига много високи Т. 40 градуса ги прави от нищото, а и две сериозни болести за само 40 дена... Освен това такива количества витамини поглъща, че не знам вече. Сега му изписаха имуностимулатори, които ще пием 100 години по една сложна схема, да видим какъв ефект ще имат.

Не се притеснявай излишно. Може и да не се окаже пневмония. Ние досега дотам не сме го докарвали слава богу, а сме царе на бронхита. Последния път имаше хрипове и в двата дроба и сериозно се бяхме разтревожили, но мина метър. Давай антибиотика със спринцовка и после леко стискаш нослето, за да преглътне и да не върне.

Стискам палци да се оправите и да ви се размине болницата.

Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...

Тема Re: Ужасно съм разтревожена..:(( [re: bejb]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано18.05.04 14:09

Денис изкара 4 бронхита тази зима. И все на антибиотици... Накрая се оказа, че имунната система му е силно отслабена. Та сега пие Рибомунил по схема. От как го почнахме - проблеми не сме имали да чукам на дърво.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.