|
Тема
|
С кенгуро от кога ?
|
|
Автор |
Mиcлeщ (имам мнение) |
Публикувано | 18.05.04 09:58 |
|
От кога може да се използва кенгуро, защото ние осте сме на малко по-малко от 2 месеца ?
Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!
| |
Тема
|
Re: С кенгуро от кога ?
[re: Mиcлeщ]
|
|
Автор |
natby (мама на ниа) |
Публикувано | 18.05.04 10:45 |
|
от когато искате. няма проблем дори е препорачително като профилактика за подържане на бедерените ставички на бебето. аз слагах ниа от втората седмица. само това я успокоялаваше по време на колики. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Katia (непознат
) |
Публикувано | 18.05.04 11:07 |
|
Tuk v Switzerland doktorite kazvat, 4e mozhe kogato bebeto stane ili e 3.600 kg. Az mojat sin go slozhih za parvi pat v kenguruto kogato be6e na okolo mesec.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
maiche (член) |
Публикувано | 18.05.04 11:35 |
|
Мои познати от Франция, Англия, Швеция са ми казвали, че още новородени може да се слагат в кенгуро. Аз за по-сигурно изчаках до 20-тия ден и досега вече почти годинка не сме имали някакви проблеми със ставите. Щом сте по-големи от месец, мисля, че може смело да тръгвате в кенгурото. Първите няколко пъти бебчо може да му е малко странно, но ще свикне и ще му хареса.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Biba () |
Публикувано | 18.05.04 12:07 |
|
Зависи от кенгурото- има за новородени, но има и такива, които са за по-големи бебоци. Трябва да видиш на вашето какво пише.
Да ти кажа само да не се отчайваш ако на бебето в началото не му харесва. Дъщеря ми е на 4 1/2 месеца и едва сега взе да и харесва в кенгурото, а започнах да опитвам от втората седмица- все мрънкаше, но сега е голям кеф.
Lea 08.01.2004
| |
Тема
|
|
|
Автор |
malina_m (минаващ) |
Публикувано | 18.05.04 13:26 |
|
И аз много искам да нося бебето в кенгуру (на по-малко от 2 месеца е), но ортопедът, при когото ходихме на профилактичен преглед, каза: след 3-ия месец! "Да, знам, че има кенгура за по-ранна възраст, но това са измислици". Цитирам точно...
Каза също да не се слага по корем преди 3-ия месец и по възможност да не се държи изправено (а на нашия да го държиш изправен най-много му харесва...)
| |
Тема
|
[re: malina_m]
|
|
Автор |
Biba () |
Публикувано | 18.05.04 23:07 |
|
Това пък бебето да не лежи по-корем преди 3 месеца за първи път го чувам. Нашата лекарка още от самото начало ни караше да я слагаме така за да заякват вратните мускули и тези на гърба, ортопеда ни също каза да я слагам повече по корем, било добре за гръбначният стълб. По книгите също не се споменава подобно нещо.
Lea 08.01.2004
| |
|
Аз пък като се интересувах преди време, чух обратното: че даже ги препоръчвали ортопедите, защото краката били в по-правилна позиция, отколкото ако просто си гушнал бебето.
| |
|
|
|
|