|
Тема
|
след болничния какво........
|
|
Автор |
ronika77 (veche mama) |
Публикувано | 14.05.04 08:38 |
|
След като ми изтече болничния, какво трябва да представя пред работодателя и нали майчинството е 2 години, но те как се броят 2 годнини след болничния или при навършването на 2 години на детето.
| |
Тема
|
Re: след болничния какво........
[re: ronika77]
|
|
Автор |
titi111 () |
Публикувано | 14.05.04 09:18 |
|
Отпускът е до навършване на 2г.на детето.Подава се молба при работодателя за ползване на отпуск по майчинство за отглеждане на дете до 2г възраст
"Дори да си на верен път,ако просто седнеш на пътя ще те прегазят!"
| |
Тема
|
[re: ronika77]
|
|
Автор |
sannia (и бебе Дея) |
Публикувано | 14.05.04 16:13 |
|
Молбата е по-скоро заявление, тъй като работодателят нама право да откаже ползването. Прилагат се и няколко декларации - за поредността на детето; че детето не е оставено за отглеждане в детско заведение; че не си предоставила ползването на друг - таткото или на някой от родителите ви;
а и копие от удостоверението за раждане на детето. Май това беше всичко
| |
Тема
|
[re: sannia]
|
|
Автор |
magnoliamm (mama na Alex) |
Публикувано | 14.05.04 18:58 |
|
Това важи ли и за държавните у4реждения? и има ли някакъв срок, 4е аз не съм подавала такива неща, а бебо е на 3 месеца????????
мале, сега се притесних? Дали ми плащат май4инство въобще???
| |
Тема
|
[re: magnoliamm]
|
|
Автор |
sannia (и бебе Дея) |
Публикувано | 17.05.04 15:50 |
|
Важи. Законът за държавния служител /ако си/ препраща към Кодекса на труда. Събирай бумагите и отивай да ги носиш. В труд и кадри или както там ви е отдела със сигурност имат и готови бланки.
| |
Тема
|
[re: sannia]
|
|
Автор |
ronika77 (veche mama) |
Публикувано | 17.05.04 16:45 |
|
ot kade da gi nabavja tezi deklarazii
| |
|
Роника,
съвсем случайно попаднах на един форум, където подобна тема се дискутираше. Пращам ти линка, не знам дали ще ти е от полза:
http://lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=7296&lang=bg&t=7294
| |
|
Аз в4ера ходих в моята работа да свърша това. Нямаха никакви декларации и въобще не бяха 4ували за такива. Написах си на ръка една молба, 4е искам отпуск до 2 години за отглеждане на дете, копие от акта за раждане и това беше. Утре ми изти4а болни4ният и запо4ват да ми плащат заветните 120 лв....Урааа, ве4е съм богата
То, да се смееш ли , да пла4еш ли - 120 лв............
| |
Тема
|
[re: evpraksia]
|
|
Автор |
ronika77 (veche mama) |
Публикувано | 18.05.04 13:33 |
|
evpraksia, благодаря за линка.