Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:42 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Какво давате?нови  
Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано05.05.04 13:26

Мили мами,
Какво давате на малките против повръщане преди път. Вече няколко пъти се случва да пътуваме за по-дълго с кола и Габи се скъсва от повръщане. Явно й става лошо, но незнам за 1г. и 6м. какво се дава. Педиатърката ни препоръча свещички Мотилиум за възрастни по 1/4 да й слагам. Вие давате ли някакви лекарства за такъв случай? То е ясно, че няма да спрем да пътуваме, но поне да не се мъчи милата.

Тема а лекаря какво казва ? [re: SveGab]  
Автор Topбaлaн (любопитко)
Публикувано05.05.04 14:01

ние доста пътуваме....(около 60 000 КМ за три години откато се е родил малкия) и почти навсякъде малкия е с нас, ама не ни е повръщал...един единствен път само

Тема Re: Какво давате?нови [re: SveGab]  
Автор MM (za mama)
Публикувано05.05.04 14:36

Анна е на 20 месеца и доста пътуваме но не сме имали такъв проблем нито в самолет нито в колата. Вие забелязали ли сте на какво се дължи - завои, неравен път или повръща при всякакво положение. А в столче за кола ли е? Питам защото освен безопасност, ги спира и да се въртят из колата и мисля че намалява риска от прилошаване.
Не знам дали не е много малка за лекарства....Аз като дете също доста страдах от прилошаване в кола, дори и сега понякога когато не шофирам аз и особено ако чета или гледам в картата и ми прилошава. като малка си спомянм че ми даваха едни хапчета против прилошаване но от самите тях ми се гадеше, може би ми напомняха за самото прилошаване.....
Гледай да не е много топло в колата, да пие достатъчно течности но леки - най-добре вода или разреден сок, а не мляко например точно преди път, да е хапнала нещо за да не й е празно коремчето но да е лекичко - например препечена филийка,картоф, банан,...И ако се движите най-вече по времето което спи....Всъщност Анна май почти винаги заспива в колата, освен ако не е спала точно преди това. Май не ти помогнах много, но се надявам да намерите разрешение..

Тема Re: Какво давате?нови [re: MM]  
Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано05.05.04 16:08

В столче я возим и въпреки това повръща, дори както си спи и изведнъж - бльок, всичко е омацано, а тя горката плува в столчето. Винаги гледаме да й се спи, че тогава по-рядко се случва, но когато пътя е дълъг, не може през цялото време да спи. Ох, какво ли ме чака утре - ще пътуваме около 5 ч.

Автор Katia (непознат )
Публикувано05.05.04 16:35

Mojat sin zapo4na da povra6ta, pri patuvane okolo 6 mese4na vazrast. Sprja da povr6ta, kogato mu davah da jade edin 4as predi da tragnem i sled tova ni6to, samo voda i njakoja soleta.
Sega tozi problem ve4e go njamame.

Автор MM (za mama)
Публикувано05.05.04 16:51

Искрено ти съчуствам, сигурно е много неприятно да гледаш как се мъчи детенце...а иначе толкова обичат да ходят на нови места и за съжаление колата е необходимо и неизбежно 'зло' в днешно време.,

Сега се сещам че бях гледала в здравословните магазини тук разни хомеопатични таблетки за прилошаване на път - може и при вас да ги има, те поне са безопасни. Посъветвай се и с хомеопат де, все пак той/тя ще ти даде по-професионално и цялостно мнение. Да се надяваме че ще го израсте този проблем душичката.

Тема Re: Какво давате?нови [re: MM]  
Автор honey13 ()
Публикувано05.05.04 17:56

Хомеопатичното против повръщане се казва КОКУЛИН. Започва да се дава от предишния ден. Нашата лекарка ни каза през 1/2час по 1 таблетка по време на самото пътуване.

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: Какво давате?нови [re: honey13]  
Автор Pyжa72 (мама на Валя)
Публикувано05.05.04 19:29

Точно и аз щях да пиша за сьщото. Тук сьщо дават Cocculine на децата.

Автор Di5 ()
Публикувано06.05.04 01:05

Дъщеря ми е на 2г4м и също повръща в колата. Още преди година го казахме това на педиатърката, но не обърна голямо внимание, каза че ще го израсте. Тя пътува почти всеки ден с колата, понякота се случва и на разстояние от 5 минутки да повърне.
Както и другите мами преди мен са ти казали, не трябва преди пътуване да е яла течни неща, кисело или прясно мляко, сокове. Давам и препечени филийки, кракери, бисквитки. На дълги рязстояния не ни е повръщала, защото са планирани дългите пътувания и спазвам тези неща, най-вече повръща на такива малки внезапни пътувания, защото има дни в които иска само мляко да хапва.
Другото е гледай да се занимава с нещо в колата, да не скучае или мрънка за нещо.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.