Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:43 18.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Кърмененови  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано04.05.04 14:46

Толкова имах желание да кърмя преди и след като родих!
Положих толкова усилия в болницата да ми тръгне кърмата,защото Калоян не искаше да суче,а кърмата ми беше толкова гъста и толкова много...
Сега,месец и половина след раждането продължавам да кърмя,обаче...
Едната ми гърда постоянно ме боли...
Понякога ме боли след кърмене-едни жестоки режещи болки навсякъде. Боли ме ужасно и като засуква.
На всичкото отгоре и вчера зърното ми се сцепи
И при всички тези усилия,които полагам,от вчера кърмата ми намалява и Калоян иска да яде по-рано и след кърмене не цедя нищо...
Знам че кърменето е най-доброто за моето дете, но вече взе да ми писва!

Просто исках да споделя с някого,който ще разбере

Тема Re: Кърмененови [re: kalli]  
Автор moloko (непознат )
Публикувано04.05.04 14:59

Слушай сега!

1.болната гърда има ли леки червеникви петна?

2. купи си нагръдник за кърмене - задължително от българските, а не от Чико, защото са по - дебели - другите - все едно си без тях, и Гармастан или Дефламол (също върши чудесна работа)

мажи си зърната с крема слад кърмене отгоре с тмпонче или лигнин - няма знач. и ги мии преди да кърмиш

не се отказваи от бебето ами го слагай да суче и го лъжи и когато е спокоен.
прави ти стачка - не се отказвай. възможно най малко биба - даже никаква (даже и чайче не му трябва)

споко, ще се оправиш и после ще си АДСКИ ДОВОЛНА ЧЕ СИ ГО КЪРМИЛА - всеки път щом някое детенце наоколо има хремичка

Автор kasmet4e (новак)
Публикувано04.05.04 15:32

Здравей Кали, токова се радвам да разбера,че Калоян се е родил и ста добре и двамата. След всичко което си преживяла, не ми се вярва едно кърмене да те улаши

Тема Re: Кърмененови [re: moloko]  
Автор Kuma Liska (Happy mom)
Публикувано04.05.04 15:39

Moloko e prava kali. Ne se otkazvai ot karmeneto. Uspokoi se, maji si gardite i skoro vsi4ko 6te se opravi. Kogato karmeh moq beb4o 6tqha da mi se spukat gardite, a pak zarnata... za tqh ne mi se govori. Bqha cafnali kato qgodki i bolqhaaaaa. Ama tuk namerih edno mazilo ot laika koeto se prepora4va za razraneni zarna na karma4ki. Kato bqh v BG pak se majeh s Deflamol kakto te posavetva moloko.
Samo ne se depresirai, OK?

Do skoro

Автор *Milena (Варна)
Публикувано04.05.04 16:06

Не би трябвало да те боли и да се разранява зърното. Така си е истинско мъчение. Може би не захапва правилно бебо.
Пускам ти една статия ,дано ти е от полза.
Поставяне на бебето на гърдата
Може би най-важната част от кърменето е поставянето на бебето на гърдата. От правилното поставяне на бебето зависи, доколко ефективно то ще суче, както и дали зърната ви ще се напукат и разранят.

Как да познаете, дали сте поставили бебето правилно на гърдата? Ето някои признаци:

Виждате розовата част от устничката на бебето. Това показва, че устните на бебето ви са обърнати навън, а не са стистнати навътре.
Бебето е захапало добре ареолата. Бебето е поело добре ареолата в устата си.
Голяма чест от ареолата е в устата на бебето. Когато гледате гърдата си, не виждате основата на зърното, а само външната част на ареолата.
Езикът на бебето е между долния му венец и гърдата. Ако дръпнете леко долната му устна, можете да го видите. Когато бебето е сложено добре на гърдата, езикът му е над долния венец, минава под зърното и заедно с челюстта упражнява натиск.
Ушите на бебето се “движат”. По време на активно сукане, мускулите пред ушите на бебето се движат, което показва, че бебето суче добре, като използва долната част на челюстта.
Чувате бебето си да гълта. През пъвите дни след раждането, бебето може да суче 5 до 10 пъти, преди да го чуете да преглъща. Причината за това е, че коластрата идва по малко в устата му. Може да се наложи да се заслушате внимателно, за да чуете преглъщане. Когато кърмата ви дойде, преглъщането ще стане очевидно. След като първоначалното сукане на бебето задейства рефлекса на потичане на млякото, трябва да чувате преглъщане след всеки 1-2 сукателни движения. Активното сукане и преглъщане трябва да продължат по 5-10 мин. на всяка гърда.
От ъгълчетата на устата на бебето не изтича кърма. Вместо това, то я гълта.
Не чувате звуци, подобни на цъкане, което би означавало, че езикът на бебето не е разположен добре под гърдата.

Защо продължаваш да цедиш? Вече сте пораснали ,трябва да се е регулирала кърмата. Така само се тормозиш. Опитай да регулираш количеството чрез Калоян. Ако сега смяташ че не достига кърма,давай му по на често ,до 1-2 дена ще слезе повече мляко и пак може да се върнете на стария режим. Пий повече течности и много сън- ще слезе повече мляко.
За зърната на мен ми помогна Гармастан и колкото може повече на въздух - без марли,сутиени ....
Дано нещо от това което написах ти помогне,че така като описваш ситуацията не се издържа

Автор Andrea$ (Ая)
Публикувано04.05.04 16:45

Здрасти, Кали!
Нали си чувала, че точно като ти се струва, че повече не можеш да утраеш болките, малко след това раждаш ;) (говоря на теория, щото аз раждах с упойка) Същото е и с кърменето (поне при мене) - вече си мислех, че повече не мога да издържам и постепенно нещата се нормализираха.
Няма да повтарям съветите на другите момичета, следвай ги.
Само исках да ти напомня, че около 20-тия и 40-тия ден са първите периоди на израстване и точно тогава повечето майки се шашкат, че им намалява кърмата, понеже бебето почва да суче по-често. Всъщност то така ти регулира притока на кърма в съответствие с нарастналите му нужди. Имам подозрения, че това се случва и при вас, така че споко
И не се притеснявай да му даваш да суче по-често, никак не е вредно, само е полезно . А цеденето е абсолютно безсмислено, само притеснения носи в такива моменти...
В периодите на най-непоносими болки в зърната, ползвах силиконови зърна. Може да пробваш.
Първият месец винаги е труден докато се сработите с бебчо по въпросите на кърменето, после то става песен, вервай ми
Успешно кърмене!

Тема Re: Кърмене [re: kalli]  
Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано04.05.04 17:09

Напълно те разбирам!Доста е странно чувството"дойна крава"А,когато и боли....Така се чувствах с първото си дете.Безкрайно цедене,омазване,болеше..Но наистина е въпрос на още малко време.Много скоро ще спрат да те болят зърната,и болката от пълненето на гърдите също намалява(незнам дали ще повярваш,но няма по сладка болка от това).Ако устискаш още малко после ще се радваш,че не си се отказала.Като започнеш да изваряваш безкрайно шишета и биберони,да ги затопляш на нужната температура,да търсиш млякото,което да не запича,да не се повръща от него,да се хареса на вкус-ще видиш какво улеснение е кърменето.Ето днес например аз метнах беба в колата и си се шматкахме цял ден където ми хрумна.Кърменето е страхотна свобода!Спестяваш време за себе си(и пари)
А,ако ти намалее ,а искаш да си я увеличиш-свиркай.В аптеката срещу Пожарната има "вълшебни "хапченца-нали си ми съкварталка-ще ти ги пошушна

Тема Re: Кърмене [re: Andrea$]  
Автор moloko (непознат )
Публикувано04.05.04 17:12

Уф, точно така бяха - силиконови зърна.

А колкото до цеденето е спорен въпроса - ако суче добре - да, но ако е като мойто мебе-бебе, то благодарение на това, че се цедих успях да го покърмя. Беше адски мързеливо сучещо лъвче, ама сега си има апетит

Тема Re: Кърмене [re: Bakerita]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано04.05.04 17:53

Ами пошушни ги де,тез хапченца Стига да са безвредни...

Тема Re: Кърмене [re: moloko]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано04.05.04 18:07

Няма червеникави петна-даже д-ра ми я провери преди 5 дни и каза че е ОК гърдата.
Ама е странна тази болка СЛЕД кърмене.Като парещи спазми по каналите Ама ту я има ту я няма.
Иначе за силиконовите зърна на Чико си права-купих си,сложих си.. и зърното се сцепи зверски,защото са много твърди и като направи един вакуум... Гадост!
Мажа се с Гармастан и помага,ама болката при засукване си остава.
И ги мия,разбира се...
Но няма да се отказвам.
В никакъв случай!
Благодаря за съветите!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.