Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:57 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема US maiki POMAGAITE?!?нови  
Автор terra_incognita (непознат )
Публикувано04.05.04 13:46

Zdraveite momi4eta,

Ot niakolko mesetsa s maja mi sme v US. Predi niakolko dni razbrah 4e sam bremenna i sam mnogo 6tastliva i mnogo ama mnogo upla6ena. Tova mi e parvo dete. Vsiakakva informatsia i saveti za bremennost, rajdane i otglejdane na dete v US 6te mi bade polezna. Zdravnata mi zastrahovka ne pokriva rajdane i bremennost moje te li da mi kajete v kakvi granitsi se dvijat tsenite na pregledite, izsledvania, rajdane. Prepora4aite dobar aku6er ginekolog v Chicago. Na kakva vazrast priemat detsata na iasla. A imate li predstava na kakva vazrast deteto moje da leti sas samolet - Rodninite sa mnogo entusiazirani i sigurno 6te iskat da go vidiat vazmojno nai-skoro.

Blagodaria vi predvaritelno!

Тема Re: US maiki POMAGAITE?!? [re: terra_incognita]  
Автор summer ()
Публикувано04.05.04 16:39

Здравей и първо, честито! Не мога да съм много от помощ, защото моята бременност и раждане бяха покрити от застраховка. Препоръчвам да потърсите организации които да помогнат с плащането на сметките, защото прегледите и раждането са скъпи, особено ако не си застрахована. Например първите ми кръвни изследвания бяха около $400, а не бяха единствените. Погледни на

Освен това, когато отидеш на лекар, питай и там, вярвам ще могат да те насочат.
Бебето може да тръгне на ясла от около 8 седмична възраст защото тук отпуската по майчинство е много кратка.

Тема Re: US maiki POMAGAITE?!?нови [re: terra_incognita]  
Автор scout (непознат)
Публикувано04.05.04 16:48

Здравей и честито за хубавото събитие!

Аз не съм изпадала в твоята ситуация, но познавам приятели без застраховка, които родиха без проблеми. Най-доброто, което можеш да направиш е да влезнеш в контакт възможно най-бързо с някоя голяма болница в Чикаго . Тук можеш да видиш различни болници и да прецениш коя ще ти е удобна:

http://www.cityinsights.com/chhospit.htm

Предполагам че част от тях не предлагат такива услуги, но болници като Grant Hospital of Chicago, Northwestern Memorial Hospital, Passavant, Prentice Women's Center или Univ. of Chicago Medical Center сто процента ще ти свършат работа. Като се свържеш с тях обясни каква е ситуацията ти и ги помоли да те насочат. Тук има най-различни благотворителни програми за бременни жени без застраховки и те сигурно ще ти помогнат да се запишеш, като междувременно биха могли да ти дадат час за лекар. Иначе е немислимо да се плащат всички прегледи и самото раждане. Ако ти или мъжа ти не говорите добре английски, помоли някой да ви помогне, защото въртележките по телефоните на болниците могат да бъдат много досадни. Така или иначе сигурна съм, че ще ти помогнат и ще можеш спокойно да си караш бременността.

Иначе можеш да очакваш месечен преглед до седмия месец и преглед на всеки две седмици през последните два месеца. На мен ми правиха ултразвук по средата (около 20-тата седмица) за да видят как се развива бебока и повече няма да ме гледат ако няма проблеми. Смятат, че ултразвука не е полезен за бебето и избягват да го използват често. Ще ти предпишат витамини, които да пиеш от сега докато родиш. Също ще ти направят различни тестове по време на самата бременност за да видят дали всичко се развива нормално. За самото раждане също няма да се тревожиш - те ще ти опишат всичките варианти и ти ще си избереш как искаш да родиш. Условията по болниците са чудесни, аз до момента съм очарована от всичко. Като цяло лекарите и сестрите са много любезни и сигурно ще останеш доволна.

На пътро място се успокой и не се тревожи - всичко ще си дойде на мястото. Не съм чувала да са оставили бременна жена без медицинска помощ. Важно е да се свържеш с болница възможно най-скоро и да започнеш с редовните прегледи. За жалост не съм в Чикаго, иначе с удоволсвтие щях да помогна.

В яслите обикновенно приемат бебето след като навърши 6 седмици. Ако смяташ да го даваш на ясла гледай са го запишеш от рано, защото местата се запълват бързо. Само имай пред вид, че удоволсвтието е доста скъпо - не знам как е в Чикаго, но тук яслите се движат между $700-900 на месец.

А бебока няма проблеми да го качиш на самолета, стига да можеш да се справиш с презокеанския полет. Тук някои мами с повече опит бяха писали, че е желателно да се кърми при излитане и кацане, защото това регулира налягането. Ние планираме да литнем към София с нашето бебче като стане на 5-6 месеца.

Желая ти леко бременеене и много усмивки!

Автор twins_mamma (2xmama)
Публикувано04.05.04 20:53

В Илинойс има специална здравна застраховка за бременни,намери офис на DHS(department of human service),там подава6 апликей6ън и до две седмици идва медицинската карта и списък с имена на АГ доктори,които я приемат.Имам телефона на една БГ докторка,аз ли4но не ходя при нея,но ако иска6 на ти го дам пусни беле6ка.От 6 седмици вземат децата на ясла,а за пътуването-моят педиатър не препоръ4ва такова преди детето да е направило 6м.,заради ваксините.
Ако има6 въпроси питай!

Автор Merkata (4udesa ima)
Публикувано04.05.04 21:47

Привет и поздравления, много хубаво събитие, не се притеснявай за нищо, свързано с него, решения наистина има. Вече виждам, че са ти дали много насоки. Брееее, много мами май има в Чикаго?! Дай де да си организираме някой път явка.
Но на въпроса. Твоето положение много прилича на моето. Аз сега съм в 5-ти месец. От 1 месец имам застраховка през една програма на щата, която са ти написали и са ти дали линк - Kidcare. Това е програма за деца и бременни. За бременните няма значение дори дали са легални. Те имат една опция, с която като се обадиш на тол-фри телефона им и обясниш каква е ситуацията ще си поискаш телефони на лекари в твоя район. Ще ти дадат такива, които приемат застраховка PublicAid, ама попитай и за процедурата. Като отидеш при такъв лекар той трябва да може да ти помогне да попълниш апликейшън за застраховката и тази застраховка (като я получиш) влиза в сила май до 3 месеца преди въпросния апликейшън. Но това е само на теория, не искам да те плаша но разправиите са много. Аз 4аках 2 месеца да полу4а карта за застраховката за да мога да отида на нормален лекар и като се изтърсих накрая в локания офис на DHS ми казаха 4е може би не били стигнали до моя слу4ай, което е лъжа, просто не работят, мързи ги, бавни са. Затова много добре прочети сайта, има написано всичко. Чакай да ти копирам направо полезните места там:
http://www.kidcareillinois.com/programs_kc.html - това го виж специално, то казва как и сега можеш да идеш и да ползваш лекар без да плащаш - И ДА НЕ СИ ПЛАТИЛА НИщО............. ДОРИ ДА ТИ ИСКАТ ИЛИ ДА ТИ ПРАщАТ ФАКТУРИ
Прочети и Members Handbook в частите, които са за бременни.
http://www.kidcareillinois.com/assets/042302_3793.pdf
Ако все пак се колебаеш какво да правиш имаш един вариант, който е гаден, но аз минах през него ................ поне правят всички изслевания и дори повече от това. Варианта ти е безплатната CookCountyHospital. Верно, че е фрашкано с негри, че много се чака, ама за начало докато си сигурна че всичко със застраховката ще е наред и това е вариант. И мога да ти кажа, че аз не съм изключително недоволна. Даже ако знаех, че там помага да кандидатствам за застраховката от щата, щях там да ида, а не да действам сама. Ама то пак си е бюрокрация, та знам ли кое е по-добре.
Изобщо не съм из4ерпателна, но ако решиш, че искаш повече информация, пусни бележка, да ти се обадя или ти на мен.
Сега ще ходя да се занимавам с дребната и после може пак да се включа.

[url=http://community.webshots.com/user/toshence]

Редактирано от Merkata на 04.05.04 22:20.

Автор diana__ (earthly®)
Публикувано04.05.04 22:16

Честита радост!
Желая ти лека и спокойна бременност!

Моята дъщеря се качи за първи път на самолет, когато беше на 2.5 месеца (България-Канада)
Не съм имала никакви проблеми, давах й да суче при излитане и кацане. Спа през цялото време.
Ако имах избор, бих чакала до навършване на 6 месеца (заради ваксините).

Автор sisislava (щастлива мама)
Публикувано04.05.04 22:20

Честито и от мен!

Изчетох всички препоръка на момичетата преди мен и просто няма какво да добавя, още повече, че и аз не съм във вашия щат.

Пожелавам ти щастлива бременност и леко и незабравимо раждане!

Елица - Розова звездица
Елица

Автор Merkata (4udesa ima)
Публикувано05.05.04 23:16

Сега се сещам, че можеш да направиш и още нещо. Като бременна, а после живот и здраве и за бебчето ти се полагат "купони" по друга програма на щата. Казва се WIC (women-infant and children). Имат доста локални центрове, трябва да откриеш този, който е близо до вас. Имат и сайт (дали ще го открия)? Та с купоните можеш да взимаш мляко (мноооооооого мляко), яйца, сириъл, кашкавалче, боб или грах, сокове. После за бебетата осигуряват формула, а ако са по-големи сокове и пюрета май. Като с еобадиш на телефона който ти дадат за твой локален офис ще ти направят апойнтмент, на който да занесеш ............. един вагон глупави документи - сметка за да удостовериш текущ адрес, соушък секюрити номер може би, удостоверение от лекаря, че си бременна (т.е. до тогава трябва да си намерила лекар).
Не намирам точно сега сайта на програмата в този щат, но е ето ти телефон, на който да питаш за локален офис - 1 800 323 4769.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.