Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:18 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Соковете Хипнови  
Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано30.04.04 20:08

Днес за пръв път купих на Стела (4м. и половина) мек сок от ябълки Хип. Бяхме в парка и й дадох към 30 мл. Чак после видях, че от вътрешната страна на етикета имало употреба. И каква е тая щуротия - след 12та седмица по 1-2 чаени лъжички!? след 5 м. по 4 чаени л. Това сок ли е или някакъв илач? А, и то да се давали добавени в млякото.
Вие как ги давате тези сокчета на тази възраст? Какъв е смисъла да й купувам за 2-3 лъжички. И това решава ли й нуждите от сок?
Мерси!

Тема Re: Соковете Хипнови [re: queenmabb]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано30.04.04 20:13

според педиатрите в БГ а и аз така правех сок на Вики давах според месеците например както вие сте почти на 5 един път на ден или разделям количеството на два пъти-5`по 10мл.или общо 50мл.

Тема Re: Соковете Хипнови [re: bimba]  
Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано30.04.04 20:17

за домашния е ясно - аз като й направя й давам по 30-40 мл. Въпросът ми е за готовите - мислех, че би трябвало да се дават в същите количества.

Автор smg (мама на Марина)
Публикувано30.04.04 20:25

До сега не знаех, че от вътрешната страна има указание. Уж чета, преди да й дам нещо, пък то ... Но откакто й купувам такива сокчета, ги разреждам с вода. Просто го направих, защото ми се струват сладки, а то излезе, че било правилно. Примерно на 50 мл сок слагам 20-30 мл вода. Давам й 2 пъти на ден по 80-90 мл.
Целувки за Стела от Марина!

Публикувано30.04.04 20:29

да абсолютно важи за всички сокове това количество и за домашни и за промишлени,явно не съм се изразила добре,извинявай

Автор marid (i Martin)
Публикувано30.04.04 20:42

Щом си и давала такова количество домашен, значи може и същото готов сок. Но Хип-овите са много сладки, имат и добавена захар - аз ги разреждам, а остатъка в хладилник

Автор Melicat (mama na Kathi)
Публикувано30.04.04 20:44

Ne iskam da te razstrojvam, no kydeto se proizvejdat Hipp hranite, sistemata na zahranvane zabranjava da se dava a bebeto sok predi 6 mesez. Zatova e i podobno ukazanieto. Ti ako mnogo nastojavash si davaj i na 4 mesechnoto bebe sok, no te ne poemat otgovornost za kolichestva po-golemi ot upomenatite.

Автор Biba ()
Публикувано30.04.04 22:00

Присъединявам се към мнението на Melicat. Тука (в страната на HIPP:-) със захранването вкл.сокове се започва най-рано след 4.месец (че дори и това се смята за рано от повечето педиатри), немислимо е например да се дават разни сокчета още на 20-30 дни както се прави в БГ. Та затова са толкова оскъдни количествата, даже се учудвам, че го дават от 12.седмица, аз досега не бях виждала нищо за под 4 пълни месеца освен няколко вида чайчета.

Lea 08.01.2004

Тема Re: Соковете Хип [re: Melicat]  
Автор marid (i Martin)
Публикувано30.04.04 22:05

Виж сега - че такава е системата на захранване ( след 6тия месец) - добре - и аз захраних късно, ама чак пък да е забранено?! А и за каква отговорност става въпрос? Та това е бебешко сокче! Освен ако ХИП се презастраховат от евентуана алергия, която детето би могло да има - но пък да виниш производителя за това е меко казано странно ( ако разбира се продуктът съответства на стандартите за бебешка храна).

Тема Re: Соковете Хипнови [re: Biba]  
Публикувано30.04.04 22:25

а моето е захранено на 3 месеца с плодови пюрета и сокчета и си е напълно здравичко,освен това знам че хипп са доста контролирана марка и са изчистени от алергени,повечето неща на хипп които се ползват в Бг са произведени в унгария и доколкото си спомням като съм купувала сокове имаше и такива за след 12 седмици

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.