Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:28 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Моля ви за помощнови  
Автор galia99 (непознат )
Публикувано25.04.04 11:48

Здравейте настоящи майчета, и при мен дойде радостта.На 8 април се роди и моето малко Емче.Всичко беше прекрасно до момента в който разбрах,че кърмата ми намалява.А сигурно можете да си представите колко много искам да я кърмя.Моля ви за помощ, ако знаете начин как да си увелича кърмата.Не искам да я захранвам още от сега.Благодаря ви предварително.

Тема Re: Моля ви за помощнови [re: galia99]  
Автор Flash_ ()
Публикувано25.04.04 12:00

Може би

ще намериш подходящи съвети.
Честито бебче!

Автор Andrea$ (Ая)
Публикувано25.04.04 13:02

Здравей, Галя и честито бебе :)!!
Много се радвам, че искаш да кърмиш бебето изцяло и да не го дохранваш. Първият месец е винаги трудно докато се стиковате с бебчето за кърменето, така че не се притеснявай. Почти всяка майка решава първите дни, че няма кърма, което естествено не е вярно :) Всяка майка (изключенията са малко) има достатъчно кърма за своето бебе, стига да го остави то да я регулира. Аз имах същия проблем - кърмех на режим първия месец и давах много чай и вода, в резултат на което бебето беше наддало само 100г за един месец. Естествено педиатърката препоръча дохранване, но аз не се съгласих и по съветите в тоя форум си регулирах кърмата. До днес, когато сме на 4м и 10дни сме само на кърма :)
Та значи накратко - пускаш бебето да суче на поискване, т.е. предлагаш гърдата при всеки плач и при всеки знак на глад; спираш водата и чая; махаш бибероните залъгалки; храниш се нормално, като приемаш достатъчно течности. Това е рецептата :) Аз също пиех и лактогонни чаеве в началото, но се твърди, че те нямат реален ефект, а приемането им действа по-скоро на психиката на майката. Така че може и такива чаеве да пиеш, няма лошо :) Ако бебето е много поспаливо, будиш го на 3 часа поне да яде.
Иначе, както Флаш ти е казала - форумът за кърменето и захранването на бебето в сайта на мамма предлага доста полезно инфо по въпроса, както и следния сайт:

На сайта на мамма има доста хубави статии за кърменето. Също виж и статията за кърменето в първата тема в нашия клуб- тя ще ти помогне да определиш дали наистина бебто ти е гладно.
А, и най-важното е да си спокойна :) Спокойствието е по-важно за кърменето отколкото редовното хранене.
Успех! И да разказваш :)

Автор bimba (Викината мама)
Публикувано25.04.04 13:15

освен ,че ще се съглася с Флаш и Андреас,мога да добавя ,че при мен много добър ефект имаха топли компреси на гърдите и топъл душ адски стимулира притока на кърма от там нататък колкото по-често слагаш беба толкова ще се възпроизвежда млякото,успех и честита дъщеричка!!!!!

Тема БЕЗ ПАНИКА!нови [re: galia99]  
Автор Лeйди (defender)
Публикувано25.04.04 14:38

Здравей. Моето също е Емче - момченце, родено на 20 декември миналата година . Твоето Емче момченце или Емче момиченце е?

Искам да ти кажа, да не се притесняваш за кърмата. Яж месо, плодове, зеленчуци. Яж ядки - орехи и лешници на мен поне много ми помогаха. Пий кисело и прясно мляко - поне по литър на ден. Много вода - ако преди си пила по 2 литра на ден(примерно) сега ти трябват по 4. Гледай да се понаспиваш. Знам, че е трудно, при ревящото ден и нощ бебе, но се опитай когато то спи, да спиш и ти. Не прекалявай с къщната работа. Няма да избяга. По-важно е да си почиваш. И да останат някой ден неизмити чиниите, нищо няма да им стане, като се наспиш, ще ги оправиш.

И най-важното! Кърми! Кърми го много, ако не те болят много зърната, кърми го по-дълго и по-начесто, за да ти тръгне хубаво кърмата. Не бързай да дохранваш в никакъв случай! В момента, в който започнеш да го правиш, ще започне да суче по-малко и да наруши процеса за лактация. Дохранването е най-добрият начин да си спреш кърмата!

Моят Емчо е на 4 месеца - изцяло кърмен. Е, сега добавяме пюрета, но адаптирано мляко не е пил! (освен в родилното първия ден, преди да ми тръгне кърмата). На няколко пъти се плашех, че ми спира кърмата, но бях решила, че ще го кърмя и че ще започна да дохранвам само в случай, че 5-6 дни подред изглежда ненахранен. Нашата лекарка ми вдъхна кураж за тая работа, като заяви, че от глад толкова лесно не се умира. И така, всеки път, когато ми се стореше, че кърмата ми е малко, започвах да ям ядки, да го слагам по-начесто и по-за дълго и така за два дена се оправяше работата.

По-късно прочетох за така наречените "периоди на израстване" - периоди, в които бебето изведнъж толкова пораства, че кърмата не му стига и трябва да се стимулира гърдата, за да започне да произвежда повече. Възможно е да сте в такъв период. Оказва се, че повечето майки, които дохранват, са започнали да го правят именно в такива моменти.

Надявам се да съм била от полза. Стискам ти палци и да нацелуваш Емино дупе Успех!

"I had hoped for better of thee!"
"This isn't exactly the Olympic Games"

Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано25.04.04 14:45

Здравей!Честито слънчице!Момичетата добре са те упътили.Често проблема е само в началото,докато се научите двамата с бебчо да се кърмите-спокойно,колкото често се налага и- кърмата се регулира.Ако все пак не се увеличи количеството(при мен с второто дете така се получи),ти препоръчвам хомеопатичното лекарство RICINUS COMMUNIS 5CH..В началото.докато "зацепи' смучеш по 2 гранулки 3-4 пъти на ден ,като половин час преди и след това не пиеш и ядеш нищо. После (като почнеш да преливаш) намаляваш на 1топче-2 пъти на ден.При мен само това помогна-нито лактогонни чайове,нито боза....Успех!

Тема ДАнови [re: Bakerita]  
Автор Лeйди (defender)
Публикувано25.04.04 14:48

Пропуснах да отбележа, че аз пих и чай - Лактогонно средство, от аптеката. Ако не стане, предполагам, че може и с хомеопатия.

"I had hoped for better of thee!"
"This isn't exactly the Olympic Games"

Тема Re: Моля ви за помощ [re: galia99]  
Автор honey13 ()
Публикувано25.04.04 15:40

Честито ти детенце!
Искам да поправя Bakerita, че се смучат по 5 гранулки RICINUS COMMUNIS 5CH, по-малко не биха свърили работа и то преди всяко кърмене (ако сте на режим), ако не - поне 5 пъти. Вече в последствие като ти се увеличи кърмата намаляваш броя пъти, в които смучеш, но количеството гранулки си остава непроменено.

Ралица, 20.Х.02г.

Автор spaetschen (wrabche)
Публикувано25.04.04 19:40

galia99 zdrawei,
moita akusherka vinagi mi kazvashe wecherno wreme da si piivam po chashka shampansko... mnogo mi pomagashe,sutrin kato staneh i imah posle za zial den :-))..
ako iskash opitai,dano to pomogne :-)) a sushto taka i adski mnogo technostti triabva da piesh ...

uspeh :-))

Автор ronika77 (veche mama)
Публикувано25.04.04 21:21

И аз съм мама само, че от 02.04. и аз сега подобна на теб "прохождам" в кърменето. Наистина, че не е лесно, но се свиква! Само исках да изразя мение, по повод това, че тук беше написано, да спреш даването на вода и чай. Можеш да ги ограничиш, но чак да ги спреш напълно мисля, че не е редно. Наистина, че в някои книги пише, че кърмата е абсолютно достатъчна като течност, но мисля, че това е доста крайно мнение. Детето има нужда от вода, като всеки човек, а и най-малкото защото се изчиства от "жълтеницата".

Позволявам си директно да ти препиша онова което ми е написала детската лекарка. Тя се казва д-р Ранева от 25 п-ка в Младост 3.

Бебето трябва да поема за 24 часа - 250 грама подсладена вода или /100 грама чай на Хип през деня и 150 грама вода основно през ноща/. Между храненията по 30 грама вода или чай да му се събират.
Понеже моя син не харесва чай на Хип му давам само вода, е не стигаме до 250 грама за денонощието, но 180-200 гледам да поема.
А за режима на моето хранене, лекарката ми каза да се ограничавам от: шоколад, какао, кафе /без кофеин може/, бобови храни, спанак и зелени салати /може само ако знаеш откъде са брани и са екологично чисти/, оранжеви цитросови плодове и противно на това което съм чувала боза и ядки, защото имали неблагоприятно влияние въху стомаха на детето.

Пропуснах само да напиша, че бебето ми за 20 дни наддаде 400 грама.

Редактирано от ronika77 на 25.04.04 21:27.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.