Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:28 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Упорит запекнови  
Автор Flamendialis (начинаеща)
Публикувано24.03.04 22:16

Здравейте, момичета,
Имам страхотен проблем- от около две седмици захранвам Алекс (12.11.03) по схема: първата седмица сокове два пъти между храненията общо 60 мл. за този месец, от 2-ра седмица със зеленчуково пюре (моркови и картофи). Не знам дали от морковените сокове или от пюретата (или и от двете) синът ми е с ужасен запек. Изхожда се на три дни веднъж. Давам му Дуфалак от време на време и той помага (но при двойна доза), но ме е страх че ще му направя лениви червата.
Категорично ми забраниха да му пъхам мушкато, защото било токсично.
С термометър ме е страх да бъркам, защото е страшно нервен (и от зъбите) .
Дайте ми съвет, защото вече нямам сили- непрекъснато свалям памперсите, за да го проверявам, той е неспокоен и не яде нормално (захапва и пуска гърдата и след това половин час рев). А и се питам това до кога ще е така?
Къде сбърках?

Тема Re: Упорит запекнови [re: Flamendialis]  
Автор honey13 ()
Публикувано24.03.04 22:28

Първо се успокой! На никого няма да помогнеш, ако се панираш и нервираш! Нали знаеш, че твоето безпокойство се предава и на бебето?
Можеш да спреш временно морковите и картофите и да му даваш ябълков сок, той регулира стомаха. Също пробвай сок от круша, той разхлабва.

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: Упорит запекнови [re: honey13]  
Публикувано24.03.04 22:34

Ако спра морковите и картофите- тогава какво зеленчуково пюре да му давам? Според педиатъра не трябва да се прибавя нов зеленчук до другия месец? Като в омагьосан кръг съм.

Автор irka (мама на Дени)
Публикувано24.03.04 22:51

И Деничка е с такъв запек и аз незнам какво да правя! Не й давам пюрета още, започнах, но ги спрях засега. Сокче пие от ябълка, но явно и то не помага. Днес й е 4 ден в който не е акала и определено става по-неспокойна. Може би ще трябва да пробвам круша ама като не съм й давала досега трябва ли първо да й давам ден-два по една - две лъжички?
Иначе сме само на кърма засега. Ох този запек!

Деница-5.12.2003г.

Тема Re: Упорит запекнови [re: irka]  
Публикувано24.03.04 22:58

При нас схемата беше така за сокчетата (педиатъра ни напъти): започваш с три мл. два пъти на ден (1 чаена лъжичка е 1 мл) и всеки ден увеличаваш с по 1 мл на всяко даване на сок (т.е. с по два мл общо) и така докато стигнеш 60 мл. сок на ден и спираш докато свърши месеца.
По-нататък ще ти кажа как се продължава, защото и за не знам.

Автор marid (i Martin)
Публикувано25.03.04 00:09

Мартин беше със запек точно от ябълка. Мисля че спокойно може да смените сокчетата с круши и сини сливи и то на пюре. Добре е да се регулира стомахчето с храните,без лекарства. Ощенещо да добавя - на всяко дете действат различно храните - например Мартин ми се запича от тиква, а морковите го разхлабват - но крушите и сините сливи са безотказни - като беше по-малък и 2 -3 лъжички го оправяха.

Тема Re: Упорит запекнови [re: marid]  
Автор pavla ()
Публикувано25.03.04 09:38

Абсолютно съм съгласна за сините сливи - при нас действаха безотказно. Също ни помогна и Фризовом, но ние бяхме на изкуствено хранене след първия месец.

Автор Чeтa (маминка)
Публикувано25.03.04 10:01

С Дуфалак няма опасност да направиш червата му лениви. Давай спокойно, ако другите неща не помагат.

Автор jan bibijan (ralka)
Публикувано25.03.04 13:16

Скоро пусках такава тема и Самсара ми прати страни4ката на дъщеря си - там има вс. Не съм си я записала, но ако ми дадеш адрес мога примерно утре да ти пратя два файла, които съм си свалила от там - Храни, които разпускат стомахчето и изобщо методите при запек - лекарства и т.н.
Поздрав

yanchе

Тема Re: Упорит запекнови [re: jan bibijan]  
Публикувано25.03.04 14:38

Здравей,
Рядко влизам и затова не съм видяла темата ти. Много ти благодаря за предложението.
Ето мейла ми: dmarcheva@email.com

Още веднъж - благодаря ти!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.