|
Тема
|
pomo6t lepka!!!
|
|
Автор |
sladki64eto (minava6ta) |
Публикувано | 21.03.04 01:16 |
|
privet i ot men na vsi4ki nastoia6ti i bade6ti mami! molia vi daite mi savet kak se maha tva ujasno ne6to ot glavata. babite me obviniavat, 4e ne sam izmivala hubavo glavata na Vini i zatova mu se e poiavila. toi e ve4e po4ti na godinka i kato se rodi niama6e lepka, a sega ima (niakade ot 2-3 meseza). az vse se nadiavah, 4e postepenno kato go re6a 6te mu padne, ama si e o6te tam...dali naistina ne mu slagam dostata4no 6ampoan kato go kapia?
| |
|
Не знам какво имаш предвид под "лепка", вероятно бебешките корички/кал по главата. Моята Яна имаше много, бяха много плътни по цялата глава, изглеждаха ужасно и главата й непрекъснато миришеше на суджук. Всички ми се смееха като им кажа, но ние се кърмехме легнали и главата и беше точно под носа ми и точно на такова си ми миришеше.
Много хора ще ти кажат, най-ефикасният начин е да омазниш главата, да речем с бебешко олио и после с гребенче ги обираш. Аз няколко пъти го направих, но не ги чистих с гребенче, ами докато си лежахме и се кърмехме, внимателно с нокът отлепвах лекичко и обелвах. Бяха се надигнали от олиото и се махаха мн. лесно. След време пак появиха, пак ги махнах така и вече не са се появявали. На суджук вече не мирише.
Яна 21.09.2003
| |
|
Здравей. Ако имаш впредвид бебешката кал по главата ние я махнахме по следният начин: 10 мин преди къпане намазвах главата с бебешко олио или сапун и решех с четка. така за 1 месец се отървахме от тях. Успех
Радина 06.11.2002
| |
|
Я им кажи на бабите да си гледат тяхната работа и ти си гледай твоята.
Всички бебета, които аз познавам имат бебешка кал по главата. Това са пълни глупости , че не си била къпела добре бебето. Нашата педиатърка ми каза просто да разресвам след къпане с гребенче главичката и ще се махнат. Първоначално почнах и аз да мажа, но тя ми каза, че по този начин нещо се видоизменяла кожата на главата( не си спомням точно) и че ще се махнат и нищо д ане правя. И така ис тана- без нищо да правя се махнаха.
| |
|
Андрея също имаше "крустички" по главичката...както всяко едно бебе.. И аз като диана мисля, 4е всички бебета имат такова по главичката (е,винаги може да има иключения)... И едва ли е от не-хубаво къпане или измиване на главичката:) Не ги слушай бабите, само се месят и те ядосват:)
На Ани крустичките не съм ги рпавила нищо... и един ден те просто си изчензаха ис ега вече няма... аз дори и не съм обърнала внимание, кога точно паднаха... Към годинка някъде (навършена) Не се притеснявай! И все пак ако искаш се консултирай с педиатърката ви, но.не е опасно... Доколото съм 4ела не е хубаво, ако такива корички започнатд а се появяват и по лицето, вратлето.... Иначе-спокойно:)
Другите мами да ти казали как точно се махат, но дори ит ака д ане се махнат, спокойно-ще си паднат (кори4ките) сами:)))))))) Само недей да ги чоплиш или човъркаш, ама мисля, 4е това си го знаеш:)))))))))))   
| |
|
И ние развихме късно коричките по главата. Мисля, че миенето на главата със сода бикарбонат даде по-добри резултати от мазането с масла.
| |
|
Така се наричат.Упорити са , но се махат.Аз правех така:вечел, преди да то изкъпем му мажех главичката с бебешко олио и разресвах внимателно с бебешка четка, а не с гребен. След една седмица изчезнаха.Успех!!!
| |
|
|
|
|