Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:19 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема повръщанови  
Автор cacadu (кукувица)
Публикувано17.03.04 17:18

Малкото ми човече е само на кърма и си хапва добре /600 гр. за 3 седмици е наддал/. От вчера, обаче, повръща веднага след кърмене и то обилно. Вече започвам да се притеснявам.

Дайте акъл, някой има/л ли е такъв проблем?

Тема Re: повръщанови [re: cacadu]  
Автор Nataliee (Mama na Niki)
Публикувано17.03.04 17:35

Как повръща? При уригването след кърмене ли? И колко обилно?
Моят Ники също повръщаше след всяко хранене, между храненията и т.н. Обясниха ми, че е от клапата, която затваря стомахчето - при бебетата се случвало известно време да връщат така. И до ден днешен се случва понякога - при по-буйна игра и др. Може да му повдигнете матрачето от едната страна -- да спи под наклон, за да не се задави, ако върне докато е в леглото си.
Опасно е, ако повръща на фонтан...
За твое успокоение -- консултирай се с педиатъра.
Дано не е нещо сериозно.

Автор Firebird (интернавт)
Публикувано17.03.04 19:38

Към написания от Натали отговор мога да добавя, че около 30% от бебетата повръщат според статистиката... Това надали ти е успокоение, ама...
Голямото ми дете понякога връщаше няколко капки мляко след уригване и толкова.
Малкия не стига, че много трудно ядеше, ами после повръщаше на фонтан и така беше до 7,5 месеца. Сега повръща само ако е болничък.
Освен да му повдигнете матрачето, трябва да внимавате като го носите, да не му притискате стомахчето. Не му сменяйте памперса до 1 час след ядене. Мажете обилно с цинков крем, за да не се подсича, в случай, че се изака след хранене.
Има разни лекарства, които предписват, но аз не посмях да ги давам, защото имали много странични ефекти и напоследък ги забранили. (Координакс)
Нашата педиатърка спомена, че от Нестле идвали да й рекламират прах за сгъстяване на кърма - но не знам къде се продава. Идеята е, че ако кърмата се сгъсти, няма така лесно да се връща обратно. Може да питаш по аптеките.
След като мина нашето повръщане разбрах, че има и по-просто средство - ябълков пектин - който също сгъстява. Давало се по съвсем малко, една щипка примерно. Нищо чудно и този прах от Нестле да е нещо такова. В адаптираните млека против повръщане слагат или нишесте (Нан) или прах от семена на рожков (Аптамил АР и Фризовом)

Тема Re: повръща [re: cacadu]  
Автор gioia (мамата на Жужи)
Публикувано17.03.04 21:17

Ужасно се притеснявах и аз като Жужи започна да връща и повръща. Постоянно при това. Оказа се доста прост отговора - преяждане. Ужасно е лакома и едно пробно кърмене си показа. Изсуква много повече отколкото може да поеме. Започнах само от едната гърда да и давам и почти спря да връща. И досега 4м и половина си ходим все с лигавник .... Като почне твърдата храна трябва да премине.

Тема Re: повръщанови [re: gioia]  
Автор miravmbd (непознат )
Публикувано17.03.04 22:20

Alex veche pochti 6 meseza povrusta i to neprekusnato.No puk si raste i razviva normalno.NAsta doktorka kaza che dokato produljava da si naddaava normalno niama problemi.Tui che ne se pretisniavai.Obiknoveno kum kraaia na godinata preminava.

Автор mali (sunny)
Публикувано17.03.04 22:46

Нормално е при кърмачетата да става така. Калина като беше съвсем бебе доста често повръщаше. Мисля, че проблеми има, когато детето започне да повръща "като фонтан". Иначе може и да е преяло и да връща това, което му е в повече Разбера се, ако продължи да повръща, най-добре е да се консултираш с педиатър.

I know of no way of judging the future but by the past!

Автор sannia (и бебе Дея)
Публикувано18.03.04 17:04

И моята Дея повръща - вече сме на два месеца. Отначало и аз бях ужасно притеснена. Ако наддава обаче и ака редовно - няма проблем / и повръщането не е на фонтан де, както са написали и други мами/. Това с наклона на креватчето върши работа, но е трудно да постигнеш точния ъгъл, ако не е специално пригодено. Това с клапата на стомахчето съм чувала и май е така. Мисля, че връща храна, защото не се оригва и заедно с въздуха повръща като резултат. Понякога толкова много, че се преобличаме по 6-7 пъти на ден. Тя е на смесено хранене, защото кърмата ми е недостатъчна. Пробвахме всички млека против повръщане - Аптамил AR, НАН AR, Фризовом. Аптамила я запича, а и честно казано не ми харесва как се разтваря и не ми мирише хубаво. Сега папаме Фризовом. Купувам го от Била, но го има и в Макси кози, като разликата в цената е някакви стотинки. Питах педиатърката докога ще сме на това мляко - може и до 6 м. ако не спре с повръщането.

Автор gulbenur (новак)
Публикувано18.03.04 17:18

И моето момиченце доста повръща ( прелива и понякога повръща по мъничко и пресеченко мляко). Сега сме на 2.5 месеца. И ние някои дни оливаме всичко - дрехи, одеялца, за моите дрехи да не говорим. Някои дни положението е съвсем прилично. И ние сме на смесено хранене, но не съм давала специални адаптирани млека против повръщането. И понеже аз не я тегля след храненията, оказа се, че май се прехранваме и това е причината. Друга причина е лакомичкото хапване и образуване на въздушен мехур в стомахчето и при многократните при нас оригвания просто това, което е над този мехур - е моментално изхвърлено навън.
Най-добре провери дали наддава и както казаха - изхожда ли се нормално, също и самото дете трябва да се чувства добре - да е веселичко и спокойно.
Нас ни теглиха - и се оказа, че сме наддали 400гр. за 1 седмица и май всичко е ОК!!!
Доста неприятна работа е - но май ще се наложи да изчакаме да пораснем!!!

Тема Re: повръщанови [re: gulbenur]  
Автор cacadu (кукувица)
Публикувано18.03.04 17:46

Благодаря за отговорите! Май съм малко по-спокойна сега. Прави ми впечатление, че повръща даже когато го местя от едната гърда на другата.Наистина, доста лакомо суче, но пък след като повърне по средата на яденето, се случва след това пак да повърне. Като има колики - също. Бре!... Да видим какво ще каже педиатърът...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.