Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:27 05.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Начин на раждане и очила?нови  
Автор vaja (непознат )
Публикувано02.03.04 14:32

Здравейте мили мами- бъдещи и настоящи
Моя позната ми каза,че има зависимост м/у
това кой дьоптър имаш и вида раждане. Т.е.
има някакъв риск,ако се ражда нормално.
Ако някой знае нещо по въпроса, нека да осветли нас-
незнаещите

Тема Re: Начин на раждане и очила?нови [re: vaja]  
Автор mali (dreamer)
Публикувано02.03.04 14:34

Май по-скоро е по преценка на доктора Моя приятелка си роди нормално, а е с доста висок диоптър Докторът каза "нормално" и тя така и си роди

Човек има велики намерения, но малки възможности за осъществяването им!

Автор merry (незапознат)
Публикувано02.03.04 14:39

Да има риск от отлепване на ретината от напъните.
Но дали при теб съществува този риск ще ти каже доктор. Аз също имам доста голям диоптър, но според очните прегледи при очаквано "леко" раждане можех да родя нормално. Това и написаха като препоръка, според която наблюдаващия бременоста трябваше да прецени. Под "леко" се има впредвид да не си с тесен таз, да не е прекалено голяма главата и др. такива.
В крайна сметка родих със секцио, но защото детенце си седеше по дупе :) към изхода, а не заради диоптъра.

Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано02.03.04 14:39

Няма връзка между диоптъра и начна на раждане. От значение е единствено налягането на очните дъна. Консултирай се с очен лекар

Автор bimba (Викината мама)
Публикувано02.03.04 14:42

здравей
аз съм с очила е с лещи де ама нося и очила диоптъра ми е 5- късогледство,родих нормално и мен ме бяха наплашили,че ще раждам секцио ама всичко е много индивидуално,ти с какъв диоптър си?Аз някъде към 7месец и после в 9 правих изследване на налягането на очните дъна ,според него се решава дали да родиш нормално или секцио консултирай се с личния си лекар той ще те изпрати на правилното място защото това изследване се прави със специален уред и не всеки очен кабинет го има успех

Тема Re: Начин на раждане и очила? [re: vaja]  
Автор Tina (Valentin)
Публикувано03.03.04 02:11

Zdravei! Kakto ti e pisala dodo_dodo ot znachenie e samo ochnoto nalqgane, Az rodih normalno s -8,5 i -9,75 i nqmam promqna sled rajdaneto, no hodih na izsledvaniq i ochniqt lekar kaza, che nalqganeto mi e normalno. Taka, che zadyljitelno trqbva da si napravish takiva izsledvaniq za nalqganeto na ochnite dyna. Leka bremennost i oshte po-leko i byrzo rajdane ti jelaq!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.