Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:54 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Електронна везна под наем - откъде?нови  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано26.02.04 16:29

Откъде бих могла да взема електронна везна под наем? Бих искала да имам за известно време, за да се ориентирам как наддава бебето ми. На кърма сме и първо се оказа, че го прехранвам (насилвайки го да яде повечко, отколкото то иска), а сега, откакто започнах ужким да се съобразявам с желанието (и нежеланието) му да суче, редовно има запек. Чудя се дали пък вече яденето не му е малко...
Педиатърът ни каза, че можело да се вземат отнякъде везни под наем, но не уточни откъде. Дали можете да ми помогнете?

Тема Re: Електронна везна под наем - откъде?нови [re: rumche]  
Автор snoopy (майка на Ethan)
Публикувано26.02.04 19:17

провери в аптеката

Автор marid (s bebe Martin)
Публикувано26.02.04 19:40

Я не се втелясвай! Ще почне едно мерене, една паника че се отклонява от нормите. Децата наддават различно - винаги си личи, ако са недохранени. А запекът не е признак за недостиг - всъщност какво имаш предвид под запек - акита на "дарадонки" или че бебето е почнало да ака по-рядко отпреди?

Тема Re: Електронна везна под наем - откъде?нови [re: marid]  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано26.02.04 22:42

Ами бебето преди около седмица се изака през 5-6 дни, а оттогава вече трети ден не е акало. Иначе изпражненията са му нормални за кърмаче, т.е. редки. Но преди това е акал на ден по веднъж-два пъти. Сегашното положение ми се вижда необичайно за него... Иначе и аз си мисля, че има опасност да се вманияча. Ама по-скоро се надявам да излезе, че си наддава достатъчно, независимо от запека. И да се успокоя...
А пък моят син е толкова нервен и ревлив, че изобщо няма и да позная, че плаче от глад - ами той плаче от всичко!!! Дори когато някой (майка, баща, баба, дядо...) започне да му говори мило и успокояващо (ужким), той веднага се разплаква. И аз се майтапя, че ни се оплаква...

Тема Re: Електронна везна под наем - откъде?нови [re: snoopy]  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано26.02.04 22:44

Мерси, ще проверя!

Автор marid (s bebe Martin)
Публикувано26.02.04 23:12

Душица мила - ама да те успокоя - мъжа ми е бил страшно ревлив, а сега е най-спокойния и уравновесен човек, когото познавам.Така че ако утраете да мине и пубертета ще бъдете много приятно изненадани
За тегленето - наистина мисля, че по-скоро ще ти стане проблем непрекъснатото теглене. Ако сте само на кърма имай предвид, че е възможно бебето изобщо да не е недохранено, но да ака веднъж седмично например - при бебетата на кърма акането варира в мноого широки граници.Това не е запек. Мартин имаше един месец, в който не наддаде изобщо - проблемът беше дошъл от там,че му дадох сок и той започна да суче по-малко - добре че бързо се усетих и спрях веднага.После всичко се оправи. Така че пробвай да се кърмите по-често до следващата консултация, за да видиш как е.

Редактирано от marid на 26.02.04 23:19.

Тема Re: Електронна везна под наем - откъде?нови [re: marid]  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано26.02.04 23:26

Ти пък!!! Аз очаквах да кажеш да утрая още 1-2 месеца, маскимум година, а ти ме успокояваш с пубертета !!! Има да си чаааакаме... И докато той бавно се успокоява, ние бавно ще полудяваме
За запека - притеснява ме това, че откакто започна да суче по-малко, се запече (което, както писах, е необичайно за него). И аз свързвам тези две неща. Ще видим какво ще правим. Следващата консултация е чак след 2 седмици, а аз искам по-рано да съм наясно. Може би, ако не успея все пак да намеря везна, ще отида при педиатъра и там ще го измерим.
Целувки на сладкото ти бебче!

Автор honey13 ()
Публикувано27.02.04 01:20

И при Ралица имаше един период от ~ месец докато беше съвсем бебе 2 - 3 месечно. Та тогава се бяхме паникьосали, че има запек, но после се оправи от самосебе си. Не се притеснявай излишно, ами си го кърми бебока колкото иска, те сами си се регулират колко да ядат!

Тема Re: Електронна везна под наем - откъде? [re: honey13]  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано27.02.04 11:57

Мерси за успокоението! Ама да ака през 5 дена нормално ли е?

Автор Biba (модератор)
Публикувано27.02.04 12:16

Не се притеснявай, при кърмените бебета е нормално да акат както на всяко ядене, така и един път на седмица, при всяко е различно, но щом бебето се чувства добре и не се измъчва няма място за притеснения. Това ме предупреди акушерката ми още в началото за да не се шашкам ако ни дойде на главата, а и вчера като бяхме при детската лекарка на контролен преглед питах и нея, защото от 1 седмица Леа ака веднъж на 3 дни и тя също ми каза, че е нормално.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.