Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:18 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мами и бебета - Април 2003???нови  
Автор magi_sveta (*)
Публикувано24.02.04 14:04

Как сте мами и бебета - ние днес бяхме на консултация, след доста срещи с доктори през последните седмици, но те не са тема за тук. Тежим 9,800 и сме високи 76 см. Вече почти ходим. Е, като държим мама за пръста де!!!

Тема Re: Мами и бебета - Април 2003???нови [re: magi_sveta]  
Автор jiven (минаващ)
Публикувано24.02.04 14:37

привет и от нас.
браво на голямото момиче.да няма в сккоро време прощъпулник
пък срещите с докторите,освен за консултатиция,дано да ги забравите за дълго.
не сме били скоро на консулт,но такак като го гледам доста е наякнал.
няма намерение да ходи,пълзенето си му стига.докопва седо всички заветни цели със завидна бързина.
взе най-накрая да прави връзка м/у звука на думите и тяхното значение,което много ме възрадва.тъкмо си мислех ,че нещо изостава,пък той хитрецът досега си мълчал
мъчат го зъби и през нощта е ад.
почвате ли да се замисляте за първия РД на нашите порастнали вече бебета

Тема Re: Мами и бебета - Април 2003???нови [re: jiven]  
Автор magi_sveta (*)
Публикувано24.02.04 14:41

Започвам разбира се. Тук в квартала има няколко бебета за март-април. Ние сме последното. До нашия РД има да ходим на три други /един с близнаци/. Та сега мислим някакви малки символични подаръчета за другите бебоци. Имаме едно кафенце дето не се пуши - та сме решили да си направим поредица от мамешко-бебешки събирания на кафе, торта и подаръци... Само да са ни здрави бебоците...

Автор di_ma (Varna)
Публикувано24.02.04 17:23

Ние вече ходим ,ама не съм правила питка още.Май ще я направя тази събота.Мишко се пуска за по няколко крачки когато реши, а през останалото време пълзи или се подпира за мебелите.Стои прав без упора когато му трябват и двете ръце за игра.Размери не знам,че сме на косултация в четвъртък, но добре си хапва.

Автор el_ena (Vasko 2.04.2003)
Публикувано25.02.04 13:06

Zdravej, magi-sveta,
Prochetoh v temata mi za "Visoka T...", che i vie ste imali nashia problem. I vasko veche niama T, no i zyb niama:) Vsyshtnost temperaturata sled sedmica ot pyrvoto vdigane se povtori, no za 1 den samo. Sega chakame zyba, ama-niama:) Nostem ne spi spokoino, studeno li mu e, kakvo-kato go vzema pri men-si spi, ama ako ste e taka, dokato doide snahata-ne znam:))
SLed 2 dni sme na konsultacia. Predi mesec i polovina beshe 9800 i 78sm. No sega mozhe i da e otslabnal ili nenaddal ot temperaturnite myki, koi znae.
A nai-interesnoto e, che prez pyrvia den s visoka T Vasko prohodi. Kakto si hodehme s nego iz staiata hvanati za prysta na mama, izvednyzh se pusna, butna me, da sym po-daleche ot nego, hvana se za lastika na gashtite si, nadade boen vik i napravi 3-4 krachki:) POsle-pak i pak. Vse oste ne hodi stabilno, no se puska za okolo 4-5 krachki. Pravih pitka s med (sriadata-taka mi kazaha, che se pravelo, samo v sriada!:))) i tichah do komshiite, che da sa mu zdravi krachencata:)) da tichat. To s moite 68 kila edno pyrgavo tichane beshe...
Mnogo se zasediahme v kashti pokrai bolestite, dano veche da minavat, che kakvo hubavo vreme se zadava. I rozhden den:) Nie s tatito mislim da go kompektuvame s edno kryshtene, che trudno se sybirat babite-ednite sa na 200km ot varna, drugite-na 400km! Samo zdrave da e:)

Mislili li ste za obuvchici za hodene navan? Kakva marka, model??

Hajde, pozdravi i pishete!

Тема Re: Мами и бебета - Април 2003???нови [re: el_ena]  
Автор magi_sveta (*)
Публикувано25.02.04 15:17

Честито на Васето - вече си има крачета. Тъкмо днес тичахме на питата на едно мартенче в квартала - какво се оплакваш - аз тичах със 72 кила - да тренирам за нашата пита - като й дойде времето.
Ние въпреки Т и лекарите все си бяхме на вън - то нашата мома хич не трае да е само вътре. За целия и живот на пръсти се броят дните дето не е излизала изобщо. Иначе и ние така - през около 8 дни вдигаме Т за по няколко часа и после нищо... Днес пак го направи тоя номер - явно ще да е упорит зъб - чакаме кътници вече... Кръщенката не знаем кога ще е, че едната ни баба е в Либия и ще чакаме нея, но до есента ще я свършим и тази работа.

Обувки за навън имаме, защото не обича много да се заседява в количката - нищо, че още не ходи сама. Братовчедка ми работи във фирма за обувки и правили описи на някакви складове. Донесе едни много сладки италиански, ортопедични и т.н. екстри, ама са били само мостри при тях. За съжаление са най-малкия номер и скоро няма да ни стават - та мислих да взема на КОКО, но дано да издържим до по-топлото, че поне направо сандали да взема - те цените са им едни - направо страшни.

И ние последните няколко нощи не спим спокойно. Проплаква насън, давам водичка, после биба и продължава да мрънка с бибата жалостиво. Топлих стаята повече - не стана. Мисля си, че я мъчи коремче понякога след мрънкането пръцка, въздиша и заспива. Може и от зъба-фантом да е, но по- ми се струва, че е от водата. Досега майка ми ми носиха от вилата, че няма хлор и не е минерална, но не са идвали 3 седмици и вече от 4 дни сме на чешмяна Пловдивска - вярно преварена, ама нещо не и харесва много - тя пак си мирише на хлор...

Чао и пак се обаждайте!

Тема Re: Мами и бебета - Април 2003??? [re: magi_sveta]  
Автор AniR ()
Публикувано25.02.04 16:24

Привет. Отдавна не съм ви писала по точно от както Боян се роди на 11.04.03. Просто ми остав време само за четене.
Боян тежи 9.50 и е 77 см. Много обича да ходи (още не може сам) и има 4 зъба.
Това с Т най-вероятно наистина да е от зъбите и при нас беше така УЖАС
Пред мен седи един друг проблем от утре съм на работа и съм доста раздвоена. От една страна работата е супер (те ме потърсиха), от друга бебока е още толкова малък, но пък парите са добри, но.............. И така се чудя и чудя . За сега пробно със сестрами (тя има момиченце Руми на 7 месеца) ще се редуваме едната сутрин другата следобед, но чесно казано ми е доста притеснено та те сега прохождат и имат нужда от цялата енергия на човек. Направо незнам........Дано да се справим

Тема Re: Мами и бебета - Април 2003???нови [re: AniR]  
Автор pavla ()
Публикувано25.02.04 16:33

Ние няма с какво кой знае какво да се похвалим. Божидара се опитва да ходи, но още не може сама. Упорито търся обувчици 17 номер, но никъде нямаааа
На консултация сме другата седмица, така че не зная какви са ни параметрите в момента
Иначе, да чукам на дърво, детенце си е добре, хапва си, само дето освен елементерните срички нищо друго не ще да каже. А така ми се иска да чуя МАМА.

Тема Към Анирнови [re: AniR]  
Автор pavla ()
Публикувано25.02.04 16:37

Ще се справиш с работата, не се бой. Аз ходя на работа откакто Божидара стана на 3,5 месеца. Помисли си добре какво точно искаш, за да не съжаляваш после и да нямаш терзания. Вярно, малко трудничко става, когато си на работа, а в къщи имаш толкова малко детенце, но не е невъзможно. Важна е мотивацията. Успех! И да разкажеш какво си решила

Автор diana__ (mama na Velina®)
Публикувано25.02.04 19:02

Здравейте и от нас
Скоро не сме били на консултация, така че не знам колко е порастнала и наддала.Преди месец и половина беше 72 см и малко над 8 кг.
Иначе не може да ходи. Тя отскоро се изправя. Прави максимум 2-3 крачици, когато се е хванала за нещо и иска да се приближи.
Пълзи много и бързо, разбира и прави много неща, но не иска да говори. Когато я грози опасност казва МАМУ,значи знае, гадинката.
Любима игра е да отваря и затваря чекмеджета, шкафове и врати и да се завира в хладилника.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.