|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
До момичешките мами?
|
|
Автор |
SilverElf (сребърна) |
Публикувано | 25.02.04 15:45 |
|
Искам да попитам нормално ли е за бебенце на 17 дни това надуване на гърдичките? Правя 4 пъти на ден компреси с риванол, но не забелязвам ефект. Стоят надути.
Другия ми въпрос е до кога да пия МАТЕРНА? Кърмя и дочух в болницата още че месец след раждането трябва да я пия всеки ден.
Също въпрос за водата (чайчето на HIPP)? Стигаме до 200 мл на денонощие. Това нормално количество ли е? Цока наш`та мома като жабче, така жадно, че ми е грехота да и дърпам шишето от устата.
Дани
| |
Тема
|
Re: До момичешките мами?
[re: SilverElf]
|
|
Автор |
Чeтa (маминка) |
Публикувано | 25.02.04 15:52 |
|
И при момченцата го има това подуване, не се притеснявай, ще изчезне
За Матерната не знам.
Щом цока, давай й, само преди това се увери, че не е гладна.
Редактирано от Чeтa на 25.02.04 15:54.
| |
|
Da, ne se pritesnjvaj, she izchezne ot samo sebe si..... :)))
| |
|
Нормално е... не се притеснявай, това е хормонално при момиченцата.
Матерна е хубаво да пиеш докато кърмиш, защото точно сега всичко полезно отива в кърмата и ти трябва да си го набавиш. Аз като бях бременна не получих нито един кариес, но като започнах да кърмя, ела да видиш...
Също за бебе на тази възраст е нормално да изпива до 200 гр. вода...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
smg (мама на Марина) |
Публикувано | 25.02.04 15:56 |
|
При нас подуването на гърдичките беше продължително, но с малко търпение мина. Продължавай с компресите, но ако много те притеснява, говори с педиатър. Всичко се дължи на хормоните.
За Матерна нищо не мога да ти кажа. Аз я пих само докато бях бременна. После не.
И ние имахме такива постижения - 150-200 мл.Към края на първия месец намалих и спрях захарта във водата просто спря да пие. Не пи вода 2 месеца. Сега отново пие, но по 40-50 мл на денонощие, понякога и по-малко.
Да ти расте здрава и много щастлива малката мома!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mali (dreamer) |
Публикувано | 25.02.04 16:00 |
|
За гърдичките- нормално е това подуване. Моята докторка ме съветваше да не я пипам, нито пък да й правя компреси
За матерната- може да я пиеш, докато кърмиш.
За чайчето- щом му харесва на детенце, нека си пие колкото иска
Make hay while the sun shines.
| |
|
Колко пъти на ден я кърмиш? Когато бебетата пият много вода, има опасност да не наддават добре (защото си пълнят коремчето с вода, което създава усещане за ситост и не сучат). По-добре и давай по-често гърдата, кърмата е течност и с нея бебето си задоволява жаждата също така добре както и с водата.
| |
Тема
|
[re: summer]
|
|
Автор |
bimba (Викината мама) |
Публикувано | 25.02.04 16:13 |
|
за гърдичките е нормално физиологично е даже има при някои бебчета и течност изтичахормони от майката преминават при детето или нещо такова и моя съвет е да я кърмиш по -начесто много ми се вижда тази водичка за вашата възраст
| |
Тема
|
|
|
Автор |
irka (щастлива) |
Публикувано | 25.02.04 16:15 |
|
Напълно нормално е подуването на гърдичките. След време ще се успокоят. Моята педиатърка ми казваше да не ги пипам и аз така и направих след около месец минаха.
Матерна пих само докато бях бременна така че за нея не мога да ти кажа нищо.
За чайчето да пие колкото си иска. Първия месец е хубаво до пият поне по 150-200мл. вода на денонощие. След това те сами спират да пият толкова водичка /чайче/.
Успех! Да ти е жива и здрава малката госпожица!
Деница-5.12.2003г.
| |
Тема
|
[re: summer]
|
|
Автор |
summer () |
Публикувано | 25.02.04 16:28 |
|
Не знам точно колко трябва да изсуква бебе на тази възраст, но ако е около 100 г, то 200 грама вода заместват 2 кърменета. На тази възраст трябва да суче по 8-12 пъти в денонощие.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|