Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:39 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема До момичешките мами?нови  
Автор SilverElf (сребърна)
Публикувано25.02.04 15:45

Искам да попитам нормално ли е за бебенце на 17 дни това надуване на гърдичките? Правя 4 пъти на ден компреси с риванол, но не забелязвам ефект. Стоят надути.

Другия ми въпрос е до кога да пия МАТЕРНА? Кърмя и дочух в болницата още че месец след раждането трябва да я пия всеки ден.

Също въпрос за водата (чайчето на HIPP)? Стигаме до 200 мл на денонощие. Това нормално количество ли е? Цока наш`та мома като жабче, така жадно, че ми е грехота да и дърпам шишето от устата.

Дани

Тема Re: До момичешките мами?нови [re: SilverElf]  
Автор Чeтa (маминка)
Публикувано25.02.04 15:52

И при момченцата го има това подуване, не се притеснявай, ще изчезне
За Матерната не знам.
Щом цока, давай й, само преди това се увери, че не е гладна.

Редактирано от Чeтa на 25.02.04 15:54.

Автор Grami ()
Публикувано25.02.04 15:54

Da, ne se pritesnjvaj, she izchezne ot samo sebe si..... :)))

Автор Vache ()
Публикувано25.02.04 15:55

Нормално е... не се притеснявай, това е хормонално при момиченцата.
Матерна е хубаво да пиеш докато кърмиш, защото точно сега всичко полезно отива в кърмата и ти трябва да си го набавиш. Аз като бях бременна не получих нито един кариес, но като започнах да кърмя, ела да видиш...
Също за бебе на тази възраст е нормално да изпива до 200 гр. вода...

Автор smg (мама на Марина)
Публикувано25.02.04 15:56

При нас подуването на гърдичките беше продължително, но с малко търпение мина. Продължавай с компресите, но ако много те притеснява, говори с педиатър. Всичко се дължи на хормоните.
За Матерна нищо не мога да ти кажа. Аз я пих само докато бях бременна. После не.
И ние имахме такива постижения - 150-200 мл.Към края на първия месец намалих и спрях захарта във водата просто спря да пие. Не пи вода 2 месеца. Сега отново пие, но по 40-50 мл на денонощие, понякога и по-малко.

Да ти расте здрава и много щастлива малката мома!

Тема Re: До момичешките мами? [re: SilverElf]  
Автор mali (dreamer)
Публикувано25.02.04 16:00

За гърдичките- нормално е това подуване. Моята докторка ме съветваше да не я пипам, нито пък да й правя компреси
За матерната- може да я пиеш, докато кърмиш.
За чайчето- щом му харесва на детенце, нека си пие колкото иска

Make hay while the sun shines.

Автор summer ()
Публикувано25.02.04 16:02

Колко пъти на ден я кърмиш? Когато бебетата пият много вода, има опасност да не наддават добре (защото си пълнят коремчето с вода, което създава усещане за ситост и не сучат). По-добре и давай по-често гърдата, кърмата е течност и с нея бебето си задоволява жаждата също така добре както и с водата.

Тема Re: До момичешките мами?нови [re: summer]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано25.02.04 16:13

за гърдичките е нормално физиологично е даже има при някои бебчета и течност изтичахормони от майката преминават при детето или нещо такова и моя съвет е да я кърмиш по -начесто много ми се вижда тази водичка за вашата възраст

Автор irka (щастлива)
Публикувано25.02.04 16:15

Напълно нормално е подуването на гърдичките. След време ще се успокоят. Моята педиатърка ми казваше да не ги пипам и аз така и направих след около месец минаха.
Матерна пих само докато бях бременна така че за нея не мога да ти кажа нищо.
За чайчето да пие колкото си иска. Първия месец е хубаво до пият поне по 150-200мл. вода на денонощие. След това те сами спират да пият толкова водичка /чайче/.
Успех! Да ти е жива и здрава малката госпожица!

Деница-5.12.2003г.

Тема Re: До момичешките мами?нови [re: summer]  
Автор summer ()
Публикувано25.02.04 16:28

Не знам точно колко трябва да изсуква бебе на тази възраст, но ако е около 100 г, то 200 грама вода заместват 2 кърменета. На тази възраст трябва да суче по 8-12 пъти в денонощие.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.