Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:52 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Мами за юли месец-IIIнови  
Автор lta (Meche)
Публикувано13.02.04 09:54

Здравейте мили юлски мами!

Много съм щастлива! Бях на консултация днес ! Бебчо е здравичък - нямаме хидроенцефалия, всички органи са ни на място и си имаме чура . Растем по-големички със седмица и нещо (няма как при такива големи мама и тате ), диаметърът на главичката е 56.3 мм. Та така днес съм ужасно щастлива, за това, че знам кой точно е в мен и че мога да се обръщам към него по име (ще се казва Йоан)!

Другия месец ще правим ехокардиография на бебо и ще му гледат сърцето, ще давам пак кръв и урина за изследване. Чак по-другия месец ще правя Васерман (за да не ме дупчат непрекъснато) . Сега ми казаха да внимавам и да не се напъвам въобще, защото плацентата е малко ниско (било нормално - по-късно щяла да се вдигне), но всичко друго си ни е наред!

Поздрави, целувки на вас и бебешоците и леко бременеене!

Тема Re: Мами за юли месец-IIIнови [re: lta]  
Автор vaja (непознат )
Публикувано13.02.04 10:00

Браво на вас!
това е супер новина, и мисля ,че с право си много
щастлива.
Поздрави от мен

Автор miaou (Larus canus)
Публикувано13.02.04 10:22

Здрасти и от мен отново,
много се радвам за вас!!!! Супер, че всичко е наред и вече се "познавате" с бебо! Аз чакам понеделник да отида на преглед и се надявам да пусна същите хубави новини като теб!
Много целувки!

Автор Mi6ka (непознат )
Публикувано13.02.04 11:42

Привети, юлски мами!
Аз съм с термин за 16 юли, но досега освен бременеещото ми коремче не съм усетила никакви движения. Започвам леко да се притеснявам. Сега съм в 18-19 седмица, всеки ден се моля на бебчо да се обади и да спре да се спотайва, но сигурно ушичките му още не са се развили, та не ме чува
Моля ви, споделете как вие усещате движенията на съкровището в себе си (знам ли дали не съм пропуснала нещо).
Впрочем, лекарката ми ми каза, че през първата бременност движенията започват да се усещат малко по-късно, но и вие знаете как всички сме страхливи като зайци да не би нещо да се е случило.
Та споделяйте!

Автор kopche (добро)
Публикувано13.02.04 11:49

Ита, наистина това са много добри новини.
Е, значи ще запишем вече Йоан в списъка за юли.

Днес бях на ежемесечния профилактичен преглед при моята гинеколожка. Гледа ме на видеозона. Вече съм в 17-18 седмица (видеозона показва първото, гестационният календар второто?!?). Показа ми сърчицето на бебето, гръбначен стълб и др. Доколкото може да се види нещо на нейният довоенен апарат. 13 см сме големи.
Та сега ми казаха, че трябва да си пусна изследвания за Васерман, Спин и австралийски антиген. Естествено, Здравната каса не покривала нищо. Изчерпан бил лимита. Та се плаща за всяко едно от тях, съответно по 7 лв. Трябвало да ги предам до 30г.с, за да ми оформят обменната карта.
Мами от София, вие къде си правихте тези изследвания?

Весело прекарване на утрешният празник на всички юлско-августовски мамчета! Пожелавам ви много, ама много романтичен ден!

Тема Re: Мами за юли месец-IIIнови [re: kopche]  
Автор lta (Meche)
Публикувано13.02.04 12:00

Здравейте мамчета,

мерси много за поздравленията !

Копче, само да ти кажа, че изследванията се поемат от касата:

. На мен днес ми казаха, че задължителното изследване е Васерман, а за СПИН се прави в зависимост от това, в коя болница ще раждаш. Нали има и център за безплатно изследване на СПИН? Защо, ако навсякъде другаде се плаща да не можем да си направим изследването там???

Голямо е бебчето ти вече . Ние не се мерихме по дължина, а само мерихме диаметър на главичката и дължина на бедрото .

Много поздрави и провери пак за изследванията. Не знам защо се получава така, че на някои от нас ги правят безплатно, а на други им се налага да плащат...

Тема Re: Мами за юли месец-IIIнови [re: Mi6ka]  
Автор lta (Meche)
Публикувано13.02.04 12:11

Здравей Мишле !

Не се притенявай за бебето - то си е там на топличко и си е добре. Аз първите му движения ги усетих така, все едно имам газове, които слизат надолу ама не излизат . Чак след седмица започна да ме рита . Сега съм в 20-та и го усещам от две-три седмици....

При всички мамчета обаче е различно . Поздрави и леко бременеене!

Автор kopche (добро)
Публикувано13.02.04 12:21

Ита, благодаря ти за бързият отговор и линка.
Така ми обясни сестрата, че нямали лимит????!?
И ме посъветва да си направя изследването в частна лаборатория "Липогард". А уж изледванията са безплатни? И аз не знам. Те и за изледването на цитологията ми взеха пари. Касата нямала пари. Това го чувам вече за 3-ти път от тях.

Автор Marmelina (KinderSurprise)
Публикувано13.02.04 12:57

Hey, milichka, mnogo se radvam!!! Chestito na teb i na tate! Izvini me za latinicata... Mnogo se zaradvah, prochitaiki novinata! Ami mai tazi godina ima napliv na momchenca:))) Dano prognozite sa verni de. Uj i az she si imam momche, ama znam li...
Leka bremennost i rajdane na vsichki!

You may not always be perfect,but you're always yourself!

Тема Re: Мами за юли месец-III [re: lta]  
Автор Mi6ka (непознат )
Публикувано13.02.04 12:59

Ita,
Златни ти уста!
Ще чакам и ще се ослушвам

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.