Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:51 17.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Kъм майките над 30годнови  
Автор morkovche (smile)
Публикувано18.02.04 01:38

Здравейте,четох някъде из нета,че след 30 години намалява броя на яйцеклетките годни за оплождане,а след 35год.,спада на 2,3%.Видя ми се много странно,ами как така 3%,тогава какъв е шанса да забременея и да износя докрай плода и да родя нормално дете.Вие бързо ли забременяхте?А имахте ли проблеми с бременноста?А от друга страна много жени в развитите страни забременяват късно и раждат нормално.Моята лекарка ме успокои ,че ще си имам бебе,ама като чета такива статистики ми се изправя косата.Пък и тези генетични проблеми ,свързани с възраста

there is nothing to be affraid of,except of the fear itself.

Тема Re: Kъм майките над 30годнови [re: morkovche]  
Автор sisislava (щастлива мама)
Публикувано18.02.04 01:45

Хич не се тревожи!
Щом нямаш никакви оплаквания, вероятно лесно ще стане!
Спокойствие му е майката!
Аз почнах пробите на почти 36 и хванах на 3-я път, като имаш пред вид, че през първите два имах проблеми със адаптиране към голяма часова разлика, сериозно лекуване за зъб и други разни нерви...
Износих и родих безпроблемно ей таз чаровница по-долу!

Успех и спокойствие!

Елица - Розова Звездица

Редактирано от sisislava на 18.02.04 01:46.

Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано18.02.04 04:59

Аз след 30 (на 32) забременях по-лесно, отколкото преди 30- на 26 забременях с първото дете.
Втората пък ми и беше по-лека за изкарване, отколкото първата. И с двете съм имала проблеми, но те не са обусловени от възрастта ми.
Зарежи статистиките, а колкото за генетичните проблеми, то никой не е застрахован, (чукай на дърво да не те стига)!
Познавам родили на 38 (второ или трето дете), както и две, родили на 42 първите си деца без проблеми.

Тема Re: Kъм майките над 30годнови [re: Debora]  
Автор anaili (ентусиаст)
Публикувано18.02.04 05:52

Да нямаше предвид мен
Ама аз ставам на 42 на 2 март а Вики на 13 месеца и една седмица
При това 6 м преди да забременея с нея имах спонатанен аборт. За това пък за бременността мъжът ми винаги с малко уплаха говори - "Леле нямах представа, че така лесно са ставали бебетата. Жив късмет си е че не съм имал едно до сега." А аз винаги казвам, че е било едно от наи прекрасните преживявания в живота ми.
Никакви усложнения и неприятни моменти и 9 месеца слънчево настроение нон стоп.
Вярно, че при всеки е различно, но защо пък точно на теб да ти се паднат лоши карти?
Първо се успокои си кажи - Ако доиде - Добре дошло. Ако не - света не свършва.
Винагои можеш и да си осиновиш. По-важно е да си спокойна и да имаш с кого да го отгледаш.
Както виждаме от последните новини вече дори полът на "бащата в семейството" не е от такова голямо значение

Автор sema (african)
Публикувано18.02.04 06:14

E-хе-е-е мислех си,че в дадения момент съм сама.А то я виж колко мамета на годинки имало. Аз съм на 37 и очаквам второ. След раждането на синът ми си сложих спирала, която махнах бидейки на 36 и след цяла една година се случи събитието (разликата ще им е 13 год). Така, че всичко си е божа работа.Не знам как е при вас, но ми се струва, че ако е писано да се случи - то се случва. А за генетиката, Дебора е права - никой не е застрахован. Така, че успех, търпение и много любов. Я да ви питам нещо: Мамета не сте ли забелязали някаква повторяемост в периодите ви на зачеване? При мен все се получава месеците октомври-ноември!

ПП.Скоро си бях в България и си купих януарския брой на списание"ЕВА", та там има една статия за две мамета, родили на 43 и 46 години - много ме впечатлиха.

В раю, конечно, климат получше, зато в аду гораздо более приятное общество!

Редактирано от sema на 18.02.04 06:18.

Тема Re: Kъм майките над 30годнови [re: sema]  
Автор lavender (непознат)
Публикувано18.02.04 13:38

zdraveyte momicheta
niamah namerenie da se obajdam v koiato i da e tema tuk,no.......daje se i registrirah.ne sam ot tezi deto mnogo si spodeliat s nepoznati,no kakto i da e.
poizchetoh tova-onova,navremeto az rodih prez 1993 niamashe internet,clubove it.n.,stana mi dosta interesno i......niakaksi me zachovarka neshto.
az sam na 33,s 10 god.sin..........shtom rodih -i hop spiralkata.Ta taka do predi 1,5 god.Shtom ia mahnah i zabremeniah.........Neznam zashto go pisha(zashtota sam nad 30 ili zashtoto........aborta e chast ot moia jivot),sigurno i az imam kakvo da spodelia......
ta,razbra se ,che sam bremenna.......vsichko beshe ok,otivam na ultrazvuk(2 ili 3) i me pitat"ti koia sedmitza si?",vikam"14,shto"?......."ami,ultrazvuka pokazva 10 sedmitza"Napravih vednaga izsledvania na urinata i kravta,okazaha se mnogo loshi.V krayna smetka sam bila pometnala 4 sedmitzi predi ultrazvuka da go hvane,a az ne sam razbrala.Niamah osnovania,nito karvene,nishto.Taka i ne mi kazaha kak i zashto se e sluchilo.Moje bi mi go spestiha......
i taka,prejivihame go,deteto(sina mi de) nai-trudno........i sega pak sam bremenna.......okolo 9 sedmitza.Traia si,na nikogo ne kazvam.....hodia na lekar,i uj vsichko e dobre.No,ne san spokoyna,ne mi e dobre i......moje bi niakoy zanaiat kakvo se izpitva v podobni situatzii........prosto idva 10 sednmitza......i
povechko sam ponaplashena,no ne moga da go ignoriram.
niama da vi zanimavam,pisha go moje bi zaradi vsichki temi tuk,za genetichnite problemi,za jenite nad 30,zaradi tova,che imam goliam sin,a iskam oshte edno dete.Pisha go zashtoto me boli i me e strah.Doveriavam se na lekaria mi,koito eneveroiaten chovek i lekar,no.........az si imam edno na um.
a ne sam ot horata,koito se otkazvat lesno.
e,nad 30 iavno ima poveche problemi.

Тема Re: Kъм майките над 30годнови [re: lavender]  
Автор malina_m (новак)
Публикувано18.02.04 13:57

Много добре те разбирам, и аз съм над 30, и имам страхове, колкото си щеш... Но казват, че бомбата не пада винаги на едно и също място, каквото можеш, го правиш, нали? Досаждай на докторите с каквито си щеш въпроси, може би са окачествили бременността ти като рискова - това им е работата, от питане никой не е пострадал...
Желая ти да ти се сбъднат мечтите за бебче, да зарадваш таткото и големия син и много късмет занапред!

Тема Re: Kъм майките над 30годнови [re: lavender]  
Автор flavi (разхвърляна)
Публикувано18.02.04 14:01

Здравей,lavender

Аз съм на 34 години,имам 10 годишна дъщеря и съм бременна в 11г.с. - доста общи положения,сигурно затова много ме впечатли твоя постинг.

Преживяла си много неприятен момент,хубавото е,че сте го преодолели и не си се отказала от идеята за второ дете.
Искам само да ти кажа,че ще стискам палци с всичка сила

и горещо ти пожелавам този път всичко да е наред Нещата ще се подредят !Успех !

Тема Re: Морковченови [re: morkovche]  
Автор lenny (усмихната)
Публикувано18.02.04 14:21

стига чете тия страшни статистики. Ти сама си си отговорила в развитите страни първото дете вече идва най-рано на 30. За себе си мога да кажа, че това е една много хубава възраст за майчинство /особено ако планираш едно или най-много две деца-не за друго а защото за третото май става вече една идея късничко/.
При мен имаше известни препятствия и проблеми докато стигна до мечтаното майчинство, но всичко е добре щом свършва добре - родих първото си дете на 30, второто на 34, ако успея до 40 да се вместя с третото ще кажа че съдбата определено ми се е усмихнала.
Така че спокойно - влизаш в отбора и толкова.
От сърце ти го желая

Тема Re: Kъм майките над 30год [re: morkovche]  
Автор lennyy (непознат )
Публикувано18.02.04 14:26

Аз съм почти на 33г. Родих дъщеря си на на 23г , като забременях от първия път. Нямах никакви проблеми по време на бременността. Сложих си спирала и есента на 2002 г си я махнах. Не бяхме окончателно да имаме второ дете и уж се пазихме. Но отново забременях веднага. Изобщо не дотачаках да ми дойде след като си свалих спиралата. Сина си родих на 32 г. на 02.06.2003. Нямах изобщо никакви проблеми по време на бременността. А работих до деня на термина ми.
Изобщо божа работа според мен нямат много общо годините. Пожелавам на всички вас късмет и здрави дечица.

Аз съм много обнадеждена от медицината и се замислям дори за трето дете въпреки, че изобщо не сам вече млада.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.