Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:46 02.01.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Хазяйка - ужас!!!!нови  
Автор kisa (misa)
Публикувано12.02.04 09:36

Знам 4е не е тук мястото, но ве4е ми идва в пове4е. От година и много сме в този апартамент. Хазяйката още в на4алото но предупреди, 4е вси4ки наематели са я "завлекли" със сметки. Ние си плащаме вси4ко и тя ве4е ни се ка4и на главата. Всеки месец идва и реве, 4е няма пари и 4е трудно се удяржа на една пенсия и с лекарства. Миналата седмица ИЗНУДИ мъж ми да й плати данак смет на апартамента за вси4кото време, което сме тук и такса за потдръжка на топломерите. Е, ние сме с малко дете и не много високи доходи На нас дали ни е лесно? Тя не иска да се 4уе за договор и не плаща никакви данаци по слу4ая.
Е искаме да се преместим, но дали следващата няма и тя да е такава

Ваньо 28.06.2003

Тема Re: Хазяйка - ужас!!!!нови [re: kisa]  
Автор antea ([ellion])
Публикувано12.02.04 09:42

няма да те успокои много, но истината е, че по закон ползвателите плащат данъка върху недвижимите имоти и таксата смет, а не собствениците, както и наемателите са длъжни да плащат обичайните разноски и режийни, така че не е точно да кажеш, че сте изнудени
но това, че не си обявява доходите от наем е гадно, вие си изисквайте разписки за сумите, които й плащате, иначе какво ще правите ако някой ден тя изпищи, че не й плащате И наема?

Автор Чeтa (маминка)
Публикувано12.02.04 09:49

Aма как така без договор?! Че тя така наистина може да каже, че не плащате нищо, а живеете в апартамента й.
То е ясно защо не иска договор...
Мен ако питаш, потърсете си друго жилище.

Тема Re: Хазяйка - ужас!!!!нови [re: antea]  
Автор kisa (misa)
Публикувано12.02.04 09:51

Платихме не само таксата смет а и данака. А това не се вклю4ва в консумативите. Миналата година платихме и на4алната такса и поставяне на топломерите(160лв) - и това не е консуматив
Или поне аз така мисля.......

Ваньо 28.06.2003

Тема Re: Хазяйка - ужас!!!!нови [re: antea]  
Автор marid (s bebe Martin)
Публикувано12.02.04 09:51

Ама ползвателите плащат тези данъци само ако имат учредено вещно право на ползване - пък в тоя случай мяма такова

Автор 5ya (мамиии)
Публикувано12.02.04 09:53

Проблемът е в мъжа ти - как така го е изнудила да й плати данъка? Всъщност знам как, защото и моя мъж е същия... Миналата година бившият ни хазяин звънеше нонстоп и искаше предварително пари и мъжа ми все му даваше, накрая нещата ескалираха много неприятно, защото той има лошия късмет да попадне на мен по телефона, та му казах директно какво мисля за него и че в София има много апартаменти. Седмица след това се изнесохме. И всичко това след година и половина коректност и разбиране от наша страна. Така че изводът е, че колкото сме по-добри, толкова те ни се качват на главата. Огледайте се за нещо друго и се махайте оттам ако много ви тормози. Лошото е, че няма гаранция на какво ще попаднете, но така се живее под наем, гадно и с вечни проблеми

Тема Re: Хазяйка - ужас!!!!нови [re: marid]  
Автор antea ([ellion])
Публикувано12.02.04 09:58

права си

Автор e_u (bebe Raia)
Публикувано12.02.04 10:21

позната история
наща предишната беше такава гад,и затова се преместихме и сега да не чуе дявола но на страхотни хазяи попаднахме която даже плати 80лв за услугата да ни свалят половината радятори-по наше желание от апартамента и да демонтират радярорите на стълбището-за което трябва да го платят всичките баби във входа пък не искат,а не тя.Така де овлякох се но новите са мн. готини.
Старата ни "изнуди" пък да и плащаме 2/3 данък смет и го вписахме в договора+два депозита искаше-тогава беше 6лв. данъка за година и ние се съгласихме защото й беше супер условие,а ние бяхме будали .Но на следващата година данъка скочи страшно много-към стотина лева трябваше да и дадем-изпокарахме се.Когато им се води втори имот пък данъка е още по висок.
Но вие щом нямате договор ,тя не може да ви изнудва.Когато ходих в общината да разпитвам за нас ,служителката ми каза че щом е в договора няма как трябва да го платим,и мн. ни се зачуди че сме подписвали такива глупости,защото иначе няма да имаме такива проблеми.
накрая хазяйката си удържа и депозитите и й платихме ,но се изнесохме ,че аз бях бременна и не можех да си тровя нервите заради нея.
и аз ви съветвам да се преместите-верно си е хамалогиа ама....

Тема Сменяйте квартирата бързонови [re: 5ya]  
Автор Pyжa72 (цвете)
Публикувано12.02.04 10:24

Аз съм сменила много квартири в София и имах само една свястна хазяйка.
И всякакви изпълнения съм виждала. Но едно разбрах- като е кофти хазяина сменяй бързо квартирата иначе ти се качва на главата и те изнудва- стигало се е до там да вземе изцяло обзавеждането от едната стая- защото му трябва- и да плащаме пак същия наем и много други гадости са ни се случвали.
Сменяй бързо- поне във София квартири има много и избор голям- няма да се оставяте да ви изнудват в никакъв случай. Бързо търсете ново жилище- и ако може през фирма- така хазяите по не смеят да тормозят наемателите си.
Успех!!!

Тема Re: Хазяйка - ужас!!!! [re: kisa]  
Автор Mamma (BG-Mamma)
Публикувано12.02.04 10:24

Ужас!
Майка ми пък дава един апартамент под наем и все не може да случи на наемател и то при положение, че всичко е с договори и през фирма-посредник, плаща данъци и т.н.
Вече 3-ти наемател зарязва апартамента с неплатени сметки за над 400-500 лева, като последния хит е, че отнеха телефонния номер, защото не е плащана телефонна сметка повече от 3 месеца.
Апартаментът е в центъра на София, на много хубаво място, напълно обзаведен, но за съжаление е доста студен и не става за семейство с детенце

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.