Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:44 02.01.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Изнудване от институции- пореден епизод  
Автор mima (любопитна)
Публикувано07.02.04 08:19

Не мислех да пускам тази тема но все пак ако някой има информация нека да сподели. Темата за детските дибавки беше обсъждана многократно в клуба. Не стига че изискват куп документи, срещаш честичко да си признаем нелюбезни социални работници ами и сега един факт от вчера който ме вбеси. Проглушиха ни ушите да слушаме как въпростите 18 лева ще можем да си ги вземем по начин удобен за нас/дебитна карта, пощенски запис/. Не знам вие как сте решили но аз лично прецених че с пощенски запис ми е по удобно и посочих това. Голяма изненада за мен беше когато отидох да си взема въпросното решение и социалният ми работник ме изпрати да си откривам банкова сметка защото видите ли пари с пощенски запис нямало да се изплащат. Отидох открих сметка в пососчената банка и от там ме уведомиха че задължителният депозит е 1 лв.До тук добре но когато минах вчера да проверя дали е готова картата ми ме уведомиха че задължителният депозит е вече 15лв въпросните детски ще се изплащат за месец декември в края на февруари..
Е хайде сега да изчислим колко детски ще вземе майка с едно дете 18лв.детски - 15лв. депозит - 0.20лв. за банковата операция = 2.80лв. които от картата чрез терминал не могат да се изтеглят.
Итова ако не е задължително изнудване здраве му кажете!

Тема Re: Изнудване от институции- пореден епизоднови [re: mima]  
Автор honey13 ()
Публикувано07.02.04 11:11

Това е поредната СУПЕРПРОСТОТИЯ!!!
Според мен чакат да видят колко още можеме да изтърпиме!

Автор любимa (завинаги)
Публикувано07.02.04 11:42

Ужас! Абе тия хора срам нямат. Обирджии. Един ден всеки ще си получи според делата.

Автор e_u (bebe Raia)
Публикувано07.02.04 12:23

а това в коя банка е?То май вав всички банки е различен задължителният депозит.В нашето социално ни правеха безплатна карта за Росексимбанк-разбрах уж ,че само те ще изплащат детските,защото тя била банката на НОЙ.

Тема Re: Изнудване от институции- пореден епизоднови [re: e_u]  
Автор elishka2OOO (mama na Wanko)
Публикувано07.02.04 13:02

Обирджии гадни

Автор juju_O2 ()
Публикувано07.02.04 13:24

Срама нямат тия!
аз честно казано нямах много проблеми с подаването на документите, но пъл за сметка на това съм питала кой ли не какви са необходимите документи
Доколкото знам няма проблем в коя банка ти е сметката, поне по телевизията казаха така, просто е препоръчително (в някой клонове на социално подпомагане) да имаш сметка в някой определена банка, защото на работниците им било по - лесно да пращата там парите. Поне аз така разбрах.
Ама що за депозит е този 15 лв, за пръв път чувам за такава сума. Нашият задължителен депозите е 5 лв
Направо да ти писне от бюрокрация

Автор ET (Rocka Rolla)
Публикувано07.02.04 13:30

не съм сигурна, че тука е мястото, ама нейсе - да похваля община Витоша

за пръв път виждам любезни служителки - и не една и две, а цял отдел - от трите срещи с тях съм просто много приятно изненадана

дори звъняха у нас, че мъжът ми като подавал документите, го върнали за някаква нова бележка, обещал да я донесе и не я донесъл

дано е някаква политика на общината, а не чист късмет

To celebrate the fact
That we’ve seen the back
Of another black day

Тема Re: Изнудване от институции- пореден епизоднови [re: ET]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано07.02.04 17:13

банката и сама може да си я избереш не е задължително да е Росексим ,но там минималния остатък е 3 лева ,доста изгодно ми се вижда,само едно нещо ме "тревожи"социалните закъснявали по принцип със всички плащания и докато си получим детските за сегашния период ,ще дойде време да подаваме нови декларации,мале-е-е блазе ни ще забогатеемпари на куп тъй да се каже

Автор Vache ()
Публикувано07.02.04 19:37

Оооо да знаеш само какви безумия има още:
1. на моя колежка й казали, че не може да посочи друга сметка на дебитна карта, ами ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да извади карта в Росексим . (?!?). Нашите заплати се привеждат в една банка, където не плащаме операциите. Аз като ходих ми казаха, че мога да си посоча моята сметка, но понеже нямах данните - банков код и пр. си ги писах за поща, а след 3 месеца като си подам декларацията ще пиша сметката на картата си.

2. Изплатените добавки за ноември и декември ще ни бъдат удържани от заплатите, защото НОИ отказва да приведе парите на фирмата ни, а ние вече сме ги взели. Обаче в Социалното съм занесла бележка, че са ми изплатени до декември вкл.. Сега ще нося нова бележка... На една колежка й казали, че това е документна измама и че няма да вземат бележката... на втория път й казали, че ще я вземат, ама с писмено обяснение от фирмата ни, която е доста голяма общинска фирма.... и освен това не било сигурно дали изобщо щяло да стане и така... Сега ще ни удържат от заплатите, а не е ясно дали ще ни ги даде държавата тези пари...

3. Тия дни и аз трябва да ходя да се разправям за въпросната бележка

Тема Re: Изнудване от институции- пореден епизоднови [re: Vache]  
Автор mima (любопитна)
Публикувано07.02.04 21:32

От теб разбирам че не е отпаднало вземането на детските от пощата със запис На мен ми казаха че това било решение за цялата страна. От НОИ са решили да не работят с Български пощи. Не ми е че са ми открили банкова сметка но става въпрос за това че в момента на подаването на молбата за откриването на такава условията бяха едни а сега са съвсем други. От друга страна между мен и банката би трябвало да се сключи договор за съгласие и в него да са посочени условията а не така устно да се променят всяка седмица. Не е ли пък и унизително да се подиграват така с нас майките?
П.С Всъщност ще се поровя в сайта им да проверя дали има промени и ако не ще им пиша, но ми е пределно ясно че след дъжд качулка -няма смисъл!

Редактирано от mima на 07.02.04 21:37.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.