|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
августовските бебета на 2003та
|
|
Автор |
marid (s bebe Martin) |
Публикувано | 03.02.04 23:30 |
|
Ама хайде де! Само ние не сме рапортували досега, а мъниците вече ще преполвят годинката
Мартин вече е 7,5 кг, 68 см - върви елегантен младежа . Все още основно се кърмим - и диването е съвсем в час откъде иде благодатта и усърдно се завира в деколтето ми. От 2 дена се захранваме със зеленчуково пюре - мноого му се услажда. Има 2 зъба - с голям зор ги изкара милото, а гледам че още 2 са на път - и по тоя повод с татко му сме изпонахапани, а всичко което докопа след известно въртене из ръце завира в устата си. Страшно е подвижен - върти се и се търкаля във всички посоки и така се придвижва, плюс много смешни опити да пълзи - като червейче - вири дупето нагоре, забива глава в леглото и така .
Вече в чудо съм се видяла как да го опазя да не падне от леглото - на пода ме е страх, че ще настине, а днес какво направи - за 2 сецунди се претърколи от единия до другия край на леглото - аз го видях тъкмо като почна да пада ( пък спалнята ни е висока ок50см) и с плонж успях да хо хвана за гащите в полет и да го изтегля . По този повод си изтрясках жестоко крака и сега е син, но отрочето е спасено .
Друго, другооо - много се смее, бръмчи, звукоиздава усърдно, обича да му пеем и да ми мачка книгите, с което много спъва учебния ми процес .
Хайде и вие сега!
| |
Тема
|
Re: августовските бебета на 2003та
[re: marid]
|
|
Автор |
begemotka (новак) |
Публикувано | 04.02.04 10:37 |
|
Краси е 6,850кг,69см-дано порасне по-висок милия щото ние с баща му не сме от май-високите(т.т. сме си нормални)Още сме само на кърма и ще започнем с пюретата след десетина дена.Иначе пием сокчета- много ги обича и даже се сърди че му давам малко.Последните дни нещо сме нещастни,защото имахме проблем с очичките,а сега и гаден обрив,който ми тормози детето(налага се да му слагам ръкавички,защото се дере до кръв).
Иначе бръмчим та пушек се дига,двете ръце са му все в устата,но зъби още нямаме Обръщаме се и седим по 2-3 минути без възглавници(не съм слагала).Най-голямата ни радост е да се люлеем в бънджито(само като люлка) и да ходим навън с кенгурото.Смее се,врещи,вече ни манипулира с баща му(шегуваме се с него,че нашия принц има двама прислужника,с 24 часов работен ден,които управлява гласово)
Много поздрави и хубави пожелания на неговите (августови)връстничета!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
danii (търсеща) |
Публикувано | 04.02.04 10:56 |
|
Ники - роден на 7 август
тежеше преди 3 седмици 7700 кг. и беше 66 см. Като го гледам как изпъва дрешките до следващата консултация ще е отхвръкнал поне 2 см., а за килцата не смея и да си помисля. голям дебеланко.  като едно твърде пухкаво бебе той е доста мързелив. все още се обръща от гръб по корем само ако правим гимнастика. предпочита да си лежи изпънат по гръб, да си играе с играчките (много умело ги прехвърля от ръка в ръка и обръща от всички страни), да си смуче палеца и да съзерцава. способен е с часове да наблюдава как батко му беснее в къщи. "разговаря" само с батко си. на мен и на мъжа ми само се усмихва, но виж Марти като се върне от детска градина, Ники почва да се смее, да гука и да бръщолеви. Обожава да стои прав и да друса дупе. Стои доста стабилно седнал когато е подпрян, но аз умишлено забавям сядането и изправянето, защото според мен костите му са все още меки и не бива да се товарят толкова.
Той е само на кърма, като от 10 дни имаме заменено едно хранене с каша, защото така и не пожела да яде зеленчуково пюре. А соковете и плодовете умишлено ги забавям.
Все още няма никакъв режим по отношение на храненето и суче само когато на него му е кеф. случвало се е през деня и 7-8 часа да не посегне към гърда. странна птица ми е той  
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nor4eto (беборанка) |
Публикувано | 04.02.04 10:56 |
|
Здравееейййй много ми е приятно че най сетне някой се появи с тази тема само майчета август 2003 нямаше доста се чудих защо така.Ние на 17.02.2004 сме на консултация и ще видим последни мерки доста сме пораснали от януари тогава бяхме 7.150кг и 66см. много сме пъргави и ние като вас обаче имаме един проблем нощното спане буди се в различни часове на ноща 
| |
Тема
|
[re: nor4eto]
|
|
Автор |
marid (s bebe Martin) |
Публикувано | 04.02.04 11:01 |
|
Уф, с това нощно буденеее . Марти тъкмо беше си установил режим на спане - около месец и половина спеше по цяла нощ, обаче като почнаха да никнат зъбите пак се започна с будуването. Сега постигнаме еднократно събуждане
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Diva (и щастлива мама) |
Публикувано | 04.02.04 12:11 |
|
E, наистина беше време Започнах да си мисля, че май сме единственото августовско бебе на фронта  
На писледната консултация преди 2 седмици, Борис беше 65 см, 6 кг. В общи линии малко слабички бяхме. Само че от десетина дни започнахме захранване с кашички и нещата видимо се промениха - крачетата се наляха значително, бузите също Мисля от другата седмица да пробваме зеленчукови пюрета. Ще видим дали ще ги хареса.
Иначе става все повече човече   Вчера докато му сменях памперса, а той се въртеше насам натам, говореше си и ми се смееше докато му бърборех разни неща, в един момент си дадох сметка колко моооого е пораснал. Много особено усещане. Хем се зарадвах, хем си дадох сметка, че с всеки изминат ден има все по-малко нужда от мен....
ОИсвен това много иска вече да седи. Като му подадеш ръчички, веднага се набира, а онзи ден даже се задържа сам за няколко секунди седнал, без опора.   Зъбки нямаме, но имаме всички призначи от поне 3 седмици.
В общи линии добре си живеем вече половин година. Момичета, вие смятате ли да празнувате и как половингодинката 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bятъp Гo Bee (Отнесен) |
Публикувано | 04.02.04 13:09 |
|
Хайде и ние да "рапортуваме":
Еличка на 15.02.2004 ще стане на 6 месеца, днеска бяхме на консултация и ето ни със следните данни - 71 см, 8 кила.
Хапваме със удоволствие всичко, което мама приготви - пюренца от моркови, катофи, тикава с ориз, плодови пюренца от ябълка, кашички хапваме също с удоволствие, но засега мама ги приготвя само с ХА-мляко, нямаме алергии към нищо, но за по-сигурно не избързваме с продуктите от краве мляко. Облажаваме само с масълце за сега. От седмица похапваме и зеленчуково-месни пюренца, засега с променлив успех.
Още не се обръщаме по корем, но много обичаме да седим, макар че имаме нужда от допълнтелна опора. Любимото място за седене е в скута на мама или на тате и да се облегнем назад - така можем да си играем с часове, даже така и заспиваме сладко-сладко. Пеем и църкаме, смеем се с глас (!!!) и много се радваме на Божият свят около нас. Сега ни растат 3-4 (!!!) зъбета наведнъж и много честичко сменяме смеха с рев и обратно. Ама сме много гласовити. Обожаваме, като докопаме нещо с ръчички, след кратко оглеждане и измерване, да го набутаме в устата, ако може цялото "Нещо". Много обичаме да си играем с бутилките от минерална вода, която мама и тате пият, също така се забелязват и наченки на "творческа разрушителност и унищожителност" - целта е което се докопа по някакъв начин да се "разглоби" на съставни части, да се разхвърля наоколо и по пода и после да гледаме с кеф как мама или тати търчат да събират нещата и да мият онези които стават за "гризане" или "ядене". Също така много обичаме да "летим" - умираме си от кеф когато "прехвърчаме" насам-натам. Голям е купон у нас значи...
Това е в общи линии.
Много поздрави от нас и да ви растат здрави и прави бебоците, никакво боледуване и много смях, игри и щастие ви пожелаваме.
Обичам ги! Ама най-много!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Marssy (новак) |
Публикувано | 04.02.04 15:55 |
|
Отчет и от нас : Бебе Самуил родено също на 07.08.2003 тежи 7.500 и е дълго 65см. Има си два зъба и са в сила всички казани за другите бебета подробности. Яде 3 пъти кърма 1 път пюре и 1 път малко каша и после пак кърма. Вече от 1 седмица се търкаля на едно одеало по земята (не пълзи а се предвижва с търкаляне!) Започнах да му смесвам сока от моркови със сок от червено цвекло - Много му харесва, но трудно се изпира Това е засега. Лесно гледане на всички!
| |
Тема
|
[re: Marssy]
|
|
Автор |
lenka () |
Публикувано | 04.02.04 17:51 |
|
Здравейте на всички ви, Мария също става на шест месеца на 15.02, на последната консултация - преди десетина дни, беше 68 см. и 7.500кг. Доста е дебеличка, но тя и се роди голяма, така че за сега няма страшно:) Също хапва на обед зеленчуково пюре, давам й и по-малко кисело млекце, за съжаление не я кърмя защото ми се наложи спешна операция с пълна упойка и се наложи още в третия месец да мине на адаптирано мляко . Още няма зъбчета, но мисля че тези дни ще се появи долу поне едно . Спи си цялата нощ и е мноооого кротичка и не спира да се хили и да си бърбори.
| |
Тема
|
[re: Marssy]
|
|
Автор |
tai (минаващ) |
Публикувано | 04.02.04 17:51 |
|
Хайде и ние на отчет:
Велемир - 20.08
За сега не ще да се обръща много - само като е в настроение за игра. Зъбчета също няма. Но за сметка на това как иска да седиии и как се кандилка милия...
На консултация не сме ходили заради грипната епидемия. След няколко дни смятам да започнем с месно пюре. Много се радва ако му дам да смуче парче варен морков или сурова ябълка.
А много обича и да е гол - тогава е много щастлив (като всички бебета).
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|