Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:43 01.01.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как са юлските бебоци?нови  
Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано02.02.04 13:13

Вече не остана юлски бебо, който да не е преполовил първата си годинка! Време е за новини!
Растете ли? Говорите ли? Седите ли? Как мина първият (половин)рожден ден? Какво обичате най-много да папкате? Какъв ви е режима? А мерките? Изобщо въпросите край нямат
Ива вече е голямо момиче Най-радостната новина е, че от петък казва мама Казва го много сладко и го повтаря непрекъснато (е, редува "мама" с "баба", като първо каза "баба" - преди около 2 седмици, ама аз не се сърдя). Тежи вече 6.770 кг и е дълга 68 см. Малко е злоядичка - хапва много малко и ако я излъжа да изяде 120 гр. пюре или каша, съм щастлива, но много често се случва след това да го повърне всичкото, така че избягвам да я насилвам. От няколко дни вече спинка в самостоятелна стая и ние сме много горди с нея Много е послушна и почти никога не плачка, въпреки че зъбките доста я мъчат - венеца се е подул и явно я сърби, защото всичко пъха в устата, но най-обича да дъвчи пръстите на мама и тати. Може с часове да си играе самичка с играчките, но аз гледам да й обръщам внимание, за да не спекулирам излишно с благия й характер. Седи си вече в столчето за хранене (в наклонено положение), а също така може да се закрепва седнала за известно време и самичка, но аз гледам да не я оставям много, много - като закрепне достатъчно сама да се изправя, значи вече е готова и сама да седи. Много е лъчезарна - готова е да се засмее на всеки и на всичко Обожава да се вози в кола и да си играе с мама - да й дърпа косата, да й щипе бузите, да си пъха ръчичките в устата й. Другата й страст е хвърлянето - колкото по-далече и по-шумно, толкова по-добре! Заспива само и единствено в нейното легло, без да се нуждае от ничие присъствие! Спинка цялата нощ и сутрин се събужда не защото е гладна, ами защото й се играе. Основната й дейност е да прави мама щастлива, с което се справя перфектно
Хайде юлски мами, вие сте!

Тема Тук сме!нови [re: Kиka]  
Автор бeбинka (мама на Олинка)
Публикувано02.02.04 14:05

Оооо, браво на вас! Значи вече наистина можеш да се почувстваш като истинска мама!
Моята Оли пък взе напоследък да казва дада,дядя... Мама още не е казала, но дядядядя повтаря цял ден! Майка ми ми каза че щом първата и думичка е дядя или тата значи второто детенце ще е момченце, а ако е баба или мама ще е момиченце! Хм!
Иначе от както седи на столчето за хранене взе да хапва-като че ли повече и харесва да седи сама, а не в мене. Обича кашички и най много плодове, особенно намачкан банан- никога не отказва! Но за зеленчуци и дума не може да стане-плюе, цупи се...не знам вече как да я излъжа...
Зъби няма, май и признаци за зъби няма-венците не са и подути, но много обича да дъвче разни неща,особенно пръстите си и бибероната.
Преди 2 седмици беше 71 см. и 7,800 кг.
През нощта си спи добре-по около 12 часа без да се събуди, а като се събуди е много гладна и няма търпение да и дам каша.
Много е лъчезарна, смее се много, особенно ако започна да джавкам като куче се залива от смях. Незнам дали го прави съзнателно, но когато я взема на ръце започва да ме хапе по лицето-все едно че иска да ме цунка, много е сладкаВашите бебоци правят ли така?
Все още не може да седи самостоятелно, може би само за около няколко секунди се задържа.
Имаме и няколко нови снимки, ако искате може да ни видите:

Това е от нас, целувки от нас и много здраве на бебчовците!

Olivia,15-07-03

Тема Леле, колко сте големи!нови [re: бeбинka]  
Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано02.02.04 14:57

Ама много е пораснала госпожица Оливия! И хубава, хубава...
Щом преди 2 седмици е била 7. 800, то сега сигурно вече е минала 8-те кг! Ние кой знае кога ще ги стигнем при сегашния ни темп на растеж - за последния месец е качила само 270 гр.
Като я гледам, Оли май вече си седи съвсем самичка, а? Това с хапането на лицето, все едно че целува и ние го правим - много е сладко! А, колкото до това какво ще е следващото дете, то нашия тати много иска да направи две наведнъж и щом и двете ни първи думички са "женски", сигурно трябва кукли-близначки да чакам
Почнахте ли вече да хапвате месце? Ние още не сме, но сигурно след десетина дни ще се престраша да й дам.
Много целувки от двете ни с Ива!!!

Тема Re: Леле, колко сте големи!нови [re: Kиka]  
Автор бeбинka (мама на Олинка)
Публикувано02.02.04 15:28

А вие имате ли нови снимки?
Още не съм започнала да и давам месо, но може би от другия месец ще започна с малко пиленце.
Охооо, хайде стискаме палци за близначенца

Целувки и хапки по бузките
от нас

Olivia,15-07-03

Тема Re: Как са юлските бебоци?нови [re: Kиka]  
Автор jojo (непознат )
Публикувано02.02.04 15:45

Малката Марина и тя е вече голяма на 6 месеца, че даже и 7 ще направи на 10ти февруари. Голяма сладурана е, вече приказва - на-на-на, да-да-да, и една нощ когато беше много нещастна, защото бях болна и неможех да я вземам на ръце плачкаше и викаше ма-ма-ма. Далеко съм от мисълта че го прави съзнателно, но е супер мило. Днес и направих попара за първи път, но хич не и хареса, а иначе не беше много придирчива досега, но явно характера отсега нататък ще се показва. Давам вече и месо, само пилещко за момента, от няколко дена опитва и кисело мляко,защото не иска да пие изкуствени млека /на кърма е, но май вече не стига/
Сяда и се заиграва, малко се клати, но доста добре се задържа вече - още малко и ще я сложа в столчето за хранене, засега сме в това за кола. Зъби сигурно вече я мъчат, че от няколко дена е доста нервна, но като знам мен как ме боля докато ми порасна мъдреца, ми става жал за нея.
7.500кг и 70см,а преди 6 месеца като се роди 3.600кг и 51см - голям бебок е вече :)
ако искате вижте ни :)

Тема Re: обърках пътя до снимкитенови [re: jojo]  
Автор jojo (непознат )
Публикувано03.02.04 09:15

ето го правилният :)

Тема Re: Как са юлските бебоци?нови [re: Kиka]  
Автор maiden_ ()
Публикувано03.02.04 10:39

Антоанетка расте, както казва нашата лекарка, като по книга. Преди 2 седмици беше 7.600кг и 68см. Нейния ден започва сутрин в 7.30 часа с мляко. В 10.30 вече включихме попарка и доста и харесва. В 13.30часа хапва зеленчуково или месно пюре, след това ядем в 16.30 мляко с малко каша разтворена вътре. Вечеряме в 19.30часа отново мляко с малко плодово пюре вътре.
Общо взето след 2 часа будуване има 1 час сън. Вечер най-късно в 20часа е заспала.
Все още не е казала някаква думичка, но постоянно се смее и крещи особено когато танцува с мама и тате.
Имаме си и едно зъбче и така като гледам в най-скоро време ще имаме и второ.
Много се напъва да става, но все още и е трудничко. Определено обаче и харесва да стои седнала. Когато е в настроение дава боц с пръстче.
В момента обаче е с грип и много разтревожи всички. Вчера успяхме да намалим температурата (беше стигнала 39 градуса), днес продължаваме борбата с кашлицата и запушеното носле. Но като че ли вече е на оздравяване

Тема Re: обърках пътя до снимкитенови [re: jojo]  
Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано03.02.04 11:47

Ау, прекрасна е тази Марина! Къде си я крила досега? Ами тя вече си е голямо момиче - почти 7-месечно!!!
Ето ти ни и нас , ако искате да ни видите. Тези дни ще трябва да сложа и по-новички снимки, но засега - толкова

Тема Re: Как са юлските бебоци? [re: maiden_]  
Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано03.02.04 11:54

Ох, миличкото, дано да се оправя по-бързичко!
А, харесвате ли попарката и месцето? Аз на тях се надявам, понеже иначе Ива плюе всичко и хапва като птиче - мъ-ъ-ъ-ъничко, мъ-ъ-ъ-ъ-ъничко... Месцето ще го въведем сравнително скоро - мисля след около 10 дни до 2 седмици, но попарката ще е чак след като навърши 7 месеца.
Сетих се нещо и задавам въпроса на всички мами на юлски бебета - давате ли вече кисело мляко? Последния път питах лекарката, но тя ме посъветва да изчакам да навършим 8 м. и едва тогава, понеже децата с белтъчинна алергия били страшно много. Та затова ние още не пием айрянче

А, Антоанетка кога точно беше родена?

Тема Re: Как са юлските бебоци? [re: Kиka]  
Автор maiden_ ()
Публикувано03.02.04 12:41

Тони - бонбони е родена на 23 юли.
Месно пюре ядем вече месец. Отначало се мръщеше, но като го разредя с малко мляко добре си го похапва. Единствено се мръщи на рибата, но и с нея ще свикнем.
Що се отнася до попарата в нея също слагам 1 лъжичка формула и след това го пасирам за да стане еднородна смес. От нея похапваме около 200 мл. Така че не мога да се оплача от липса на апетит на бебка.
Кисело мляко за сега не съм давала, но близките дни и това ще направя. Но мисля сама да го подквася.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.