Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:35 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Частна детска ясланови  
Автор Teди (мама на Оги)
Публикувано02.02.04 09:41

Здравейте!

Аз пак започвам с това, че Оги има алергия към бетъка на кравето мляко, което води до спазване на стриктна диета. Бяхме решили, че ще му вземем бавачка, когато дойде време да тръгна на работа, но аз всъщност нямам никаква информация за частните детски ясли . Дали пък не е по добре да го дадем на ясла?

Моля, разкажете ми за частните детски ясли! Как са цените, условията? А дали ще вземат детенце с алергия? Дали ще му готвят отделно, дали ще го пазят от бъркане в манджата на другите дечица? Какво е вашето впечатление?

Тема Re: Частна детска ясланови [re: Teди]  
Автор Millena (s interes)
Публикувано02.02.04 09:56

Ох, и аз много съм го мислела това, но май си ме е страх. Вярно, че им плащаш, но все пак си е голям риск, който аз не можах да поема, както знаеш. Иначе ще ти изпратя на бележка моето проучване по въпроса (с една приятелка със също алергично дете го правихме)

Успех и важното е ти да си спокойна, а не да го мислиш детето по цял ден, нали така! Отиди, поговори с хората и ще усетиш как е!

Автор Ancheto* ()
Публикувано02.02.04 10:05

Аз наскоро разпитвах - когат исках да сменям бавачката и се чудех друга бавачка или ясла. Положението е трагично. Категорично отказват да се носи храна от вкъщи, заради евентуални разправии с ХЕИ и риска, който поемат. За да се направи отделно меню (ангажимент на диетоложката) и да се готви отделното меню за детето и ми качиха цената от 250 на 450 (това е и с включен транспорт от до). И реших, че за тези пари 2 гледачки ще му взема и т.н.
И така сега си имеме много готина млада бавачка, с която Петър се разбира идеално.

Тема Re: Частна детска ясланови [re: Ancheto*]  
Публикувано02.02.04 10:14

Ееее, тея вярно са се оляли!!! За храна от вкъщи знам, че не може, точно заради ХЕИ. Но на мен ми отказваха там да му правят отделно меню заради другите деца най-вече. То и това е тъпо наистина, но в твоя случай - нямам думи!! Това са си 2 гледачки, права си. А и ако уцелиш на човек, аз бих имала повече доверие от колкото в градината, където някак ми се размива отговорността.
От друга страна при нас и бабите са правили издънки, при цялото повтаряне, знание и т.н. та не знам вече на кого да имам доверие

Тема Re: Частна детска ясланови [re: Millena]  
Автор Ancheto* ()
Публикувано02.02.04 10:22

Ами доверие имам. А с бабите и на мен ми е трудно да се разправям. Случаи има и с едната и с другата. Докато с бавачките няма нито един (да чукна на дърво). Дадох си точните инструкции, залепила съм по стените спешните телефони - на докторката, на мен и съпруга ми и т.н. и съм казала изрично, че ако се чуди дали да му даде нещо, по-добре да не го дава. От друга страна, всичко, което не става за ядене от него е прибрано в шкафове, за да не се дразни. Засега удържам положението, но той е страшно лаком и понякога ми е трудно.

Тема Re: Частна детска ясла [re: Ancheto*]  
Автор Eлицa (новак)
Публикувано02.02.04 10:36

Същата лакомница е и Рали. Непрекъснато се носят жални вопли - дай,дай солета,ябълка, дай манджичката на Рали. Но вие направо ме убивате с тези цени и условия по детските ясли.

Автор yanita (засмяна)
Публикувано02.02.04 10:39

аз вече споделих с теб мнението си за диетите и яслата/градината, било то държавна или частна. вики ходеше в частна детска градина и за няколко месеца трябваше да е на диета, при това не много строга - без какао и мента. повярвай ми, сърцето ми се свиваше всеки път, когато другите деца ядяха шоколад, пиеха какао или празнуваха нечий рожден ден.

при това, евентуално нарушаване на диетата на вики не я застрашаваше по никакъв начин, просто какаото не се комбинираше добре с разни лекарства.

спряхме диетата, защото преценихме, че не е правилно да подлагаме детето на напрежението да внимава какво яде и пие, да бъде винаги отделяно от останалите. иначе, персоналът в детската градина беше изключително стриктен.

това е моето мнение. ти най-добре ще можеш да прецениш плюсовете и минусите на решението си.

нашето гардже си е най-хубаво!

Редактирано от yanita на 02.02.04 10:41.

Тема Re: Частна детска ясланови [re: Ancheto*]  
Публикувано02.02.04 12:35

Супер е, че си уцелила на бавачка и двата пъти! Това е най-доброро според мен!

Автор Teди (мама на Оги)
Публикувано02.02.04 12:54

Убихте ме с цените! Отказвам ги частните ясли...

Как се случва на бавачка?! Аз нямам работа, ще търся. Харесат ли ме, кажат ли "почваш след два дни", какво правя аз без бавачка?!? Остава ми само да се надявам да намеря за два дни На баби изобщо не разчитам. Оги дори за две минути не мога да го оставя на някой...
Разбирате ли как съм вързана в "мъртва хватка"

П.П. Знаех си, че пак ние ще се съберем в тази тема ... май сме станали за отделен клуб

Редактирано от Teди на 02.02.04 12:57.

Автор pepeliashka (maximoci)
Публикувано02.02.04 14:49

привет и от мен...Може ли и на мен да ми прати6 бележка с 4астните ясли.Аз открих само 2,като за едната отказаха да ми кажат цената???
Аз сигурно 6те трябва Март месец да се връщам на работа,та гледам сега да търся ,докато имам малко пове4е свободно време

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.