Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:11 09.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да сверим часовника-бебоци декември/януари 2003!нови  
Автор Zamechtana (на Алекс)
Публикувано27.01.04 14:44

Heeei, zdraveite
Kak sa bebocite? Haide da sverim chasovnicite!
Alex na 4.01 napravi godinka. V momenta e 12kg i 79cm. Znaaam, ogoromen e, ama se e metnal na roditelite si
Oshte sme na prohodilka, aha aha da prohodi, no go e shube da se pusne sam. Daje v posledno vreme riadko go slagam na prohodilkata i go ostaviam sam da lazi, da se izpravia, da pristupva ot mebel na mebel, vodim se za ruchichka... i taka. S neturpenie ochakvame purvite samostoiatelni krachki
S govoreneto hich ni niama Po cial den ne mu spira ustata, vse neshto lomoti, vuzklicava i kreshti, no nishto ne mu se razbira. Pediatirkata vse ni uspokoiava, che te momchencata malko pozakusniavali s umeniata, puk da vidim... No inuche si razbira. Znae imenata na niakoi ot igrachite si i kato mu kaja da mi donese niakoia opredelena ja nosi i mnogo se radva.
Ima 8 zuba, papa vsichko, na nishto ne se mrushti, grizka si biskviti i soletki s goliam kef (no mama mnogo ne mu dava, che i bez tova sme si golemi )
Za gurneto se gonim kato diversanti, ne shte da sedi na nego poveche ot 2-3 min...

Tova e ot nas za sega, vie i vashite beboci ste na red!!!

Eto i malko snimki ot nas:
http://community.webshots.com/album/110594061bBHZVz
http://community.webshots.com/album/109816579fSztJm?389

4.01.2003

Редактирано от Zamechtana на 27.01.04 15:30.

Тема Re: Да сверим часовника-бебоци януари 2003!нови [re: Zamechtana]  
Автор lucill (непознат )
Публикувано27.01.04 15:29

Ники пък на 13.01 направихме годинка.
Тежи 10,700 и е 75см (малко задържа теглото - предния месец беше свалил 40г, този месец- задържа, поне не е отслабнал пак), а пък за ръста - все ми се струва, че е нисичък:((
За говоренето хич ни няма - само едно "татииии" и нищо друго. На мен пък ми вика "папууу" - не знам защо:))
Иначе и той знае имената на някои играчки, носи ми ги и май с това се изчерпват възможностите за комуникация с него (като изключим думичката "не", която той прекрасно разбира, но рядко изпълнява:(()
Ходенето също не ни се отдава особено - пълзи навсякъде, но пусти страх, не се пуска. Мъча се да го прикоткам да дойде към мен, ама не - усети ли, че няма опора, кляка и почва да пълзи
Зъбите ни са само два и то излязоха съвсем скоро

Нашият доктор все ни успокоява, че сега изведнъж ще му се напълни устата, ама май сме в застой пак
Хапва си манджите на мама, най-обича попара
Не съм почнала да му давам от нашата храна - струва ми се, че е малък. Сега малко ме притеснява, защото друго освен попара не яде от два дни Май е на етапа да променя вкусовете си А досега каквото му направя всичко си изяждаше......
Още какво на тая възраст - с гърнето още не сме се запознали ама ни очаква и този момент

Тема Re: Да сверим часовника-бебоци януари 2003!нови [re: lucill]  
Автор Zamechtana (на Алекс)
Публикувано27.01.04 17:03

lusill, ti kakvi mandjichki gotvish na tvoia sin? Kaji molia te niakoia recepta, ako ne te zatrudniava?
Az s Alex za sega kombiniram gotovi piureta (Hipp i Semper) s moi si mandjichki s ideiata da gi spra nai-nakraia tia burkancheta i da si papa samo domashno, no mai ideite i variantite mi za jastia sa malko
A ti den za den li mu gotvish ili v po-golemi kolichestva i posle suhraniavash v hladilnik/frizer?
Imam ideia da probvam i detska kuhnia, vupreki, che ne sum i mnogo fen, no shte vidim...
Uspeh i vsichko nai!!!

4.01.2003

Тема Re: Да сверим часовника-бебоци декември/януари 2003! [re: Zamechtana]  
Автор coockie (with choco bits)
Публикувано27.01.04 21:29

Moя Данчо направи годинка на 11.01 В момента 83см и 12кг. Казва мама, паппа (на тати) , баба, па*и(пари-топло, на фурната и на свещички),бау-бау (на всички животни) папапа на патето и мау на котето. също така казва паууу бъбъ като му падне бибата, и само паууу като изхвърля играчки наоколо или пък сгънатото пране ,ало казва също и звъни на всички от спийд дайла, и ходи още от навършването на 10 месеца, та сега вече тича, ама не мога да му намеря подходящи леки, непромукаеми ботушки да подзипа в снега. Мдаааа Много съм горда с малкото си голямо момче
А иначе на гърне е абсурд да го сложа. то са викове, писъци.... ще чакам до лятото. Имаме 5 зъба, скоро и 6ти. Носи неща, но не винаги тези които си го накарал. Дава книжки да му четем и ако не ни се занимава а си му я върнем, се ядосва. Старшно е послушен. Рядко се налага да кажа НЕ повече от 1-2 пъти

Редактирано от coockie на 27.01.04 21:50.

Автор lucill (непознат )
Публикувано28.01.04 11:05

Аз най-често му правя зеленчуци на пара, че е най-лесно: слагам картофи, моркови, царевица, броколи и грах (замразени, само картофите са пресни), варят се колкото обикновено вариш картофи във вода (само броколито се слага 4-5мин преди да го свалиш от котлона), после с малко вода или зеленчуков булъон пасирам, малко зехтин, може магданоз и той си облизва пръстите
Друго: картофи с ориз: задушавам в малко вода 1/2 глава лук, резен целина и един морков, дабавям нарязани картофи (4-5 в зависимост от големината им) и 2-3 с.л. ориз (вместо ориз можеш да сложиш 2-3 с.л. овесени ядки). Варя и после застройвам с яйце и мляко, или пък може да се сложат домати (по това време само от буркан), и накрая зехтин и магданоз.
Преди си хапваше добре и леща, зелен боб, грах (приготвям ги както си готвя за нас, само че не запържвам, а само задушавам във вода, сол не слагам или посолявам накрая, слагам зехтин вместо олио), зрял боб и зеле още не съм му давала. Карфиол също може да се направи на крем супа, ама ние не го обичаме, също и праз, и брюкселско зеле.
Много варианти има с ориз: ориз с грах, ориз с цвекло, ориз с домати.
Млечна супа с овесени ядки: сварявам ов. ядки (5-6 с.л.), застройвам с яйце и мляко и накрая натрошавам сирене.
Можеш да сложиш и месо в зеленчуковата манджа (аз не давам месо на Ники), комбинациите ще са повече.
Горе-долу това му правя на моя син, иначе следобед сме на кремчета, които пак аз правя.
От кухня никога не съм му взимала, също и готови пюрета.
Не стерилизирам, почти всеки ден готвя, само ако остане манджа от днес му я давам и на другия ден на обяд и после пак готвя, изобщо голям зор си е
ама нали уж за доброто на детето
Дано съм ти помогнала, ако има нещо, обаждай се

Тема Re: Да сверим часовника-бебоци декември/януари 2003!нови [re: Zamechtana]  
Автор Pepi.M (мама x3)
Публикувано28.01.04 11:07

Теди навърши годинка на 9.01. Има запас от около 10-12 думи, които учи от брат си, повтаря като папагалче след него (тата, баба, мама, кака, папа, пий,тау, не, да, пад и т.н). Не съм го водила на консултация от 2-3 месеца, но определено е над 12 кила и е към 82-3 см. Хапва си доста добре с четирите си зъба. На гърне още не съм го слагала, лятото ще го пробвам. Не може да ходи сам, държи се за мебелите или лази. Почти винаги е усмихнат, но от 1-2 седмици започна да се тръшка, когато не му се угоди нещо. По цял ден си играят с брат му, така че не скучаят, когато имам работа и не мога да им обърна внимание. Е, играта все още е малко странна - кой ще измъкне повече играчки от ръцете на другия, кой ще сложи повече кубчета във видеото, кой ще седне първи върху другия

Автор Zamechtana (мама на Алекс)
Публикувано28.01.04 18:19

Mnogo ti blagodaria za receptite Shte mi pomognat da raznoobrazia menuto na Alex.
Dnes mu gotvih za pruv put zadusheni pileshki drobcheta s morkovi, oriz, kartofki i luk, i malko podpravchici Stana dosta vkusno, a i toi si go izpapa. Az sushto ne steriliziram, nito slagam vuv frizera. No naistina si e goliama igrachka... Za 2 lujici papane e strashna vrutnia pred pechkata... a uj obicham da gotvia

Cunkai malkia ot nas!
Btw, imash li ICQ?

4.01.2003

Автор lucill (непознат )
Публикувано29.01.04 10:11

да, имам, мога да ти пусна бележка с номера

Автор Zamechtana (мама на Алекс)
Публикувано29.01.04 11:11

Privet
OK, shte chakam belejka ot teb
Moito ICQ moje da go vidish v profila mi v dir-a.

Priaten i usmihnat den!

4.01.2003

Тема Re: Да сверим часовника-бебоци декември/януари 2003!нови [re: Zamechtana]  
Автор Tina (Valentin)
Публикувано30.01.04 08:13

Privet i ot nas s Valentin, koito na 15.01. imashe Rojden den ! Az predi nqkolko dena se opitah da pusna posting, ama mi blokira laptopa i cqloto mi pisanie otide "na kino", a veche mnogo mi se speshe i zatova sega shte karam po-nakratko. Nie sme golemi "manekeni" kato go sravnqvam s vashite "bonboni", za sega e vse oshte pod 10 kg, nqkyde kym 9800 kg, a visochinata ne q znam, posledno beshe 74 cm predi 3 meseca, moje bi e porastnal malko, no opredeleno izglejda slabichyk. Ima 6 zyba i qde vsichko, no po malko, dosta e kaprizen ponqkoga, a kato e bolen ili mu raste zyb pochti ne qde. Pravi sam po 4-5 krachki, no ne e stabilen i poveche lazi i se podpira po mebelite, ama sega noviqt HIT e da se kateri na masata i divana i na edin golqm krygyl stol, napravo mi nastryhva kosata kato go vidq kak podskacha po divana i stola. Oshte si piem mlqko sutrin i vecher, malko trudno zaspivame, obiknoveno v nasheto leglo i posle go prenasqme v kosharkata mu. Kazva nqkoi dumi, no nai-qsno "MAMA", opitva se da imitira no ostanalite dumi ne sa qsni, "am-am", kogato az mu davam da qde, obiknovenno vse tova povtarqm i toi ponqkoga sled men, "ne" i klati glava, "dai" ili pone az taka go chuvam. Pokazva kolko golqm shte porastne kato go pitame i vdiga visoko rychichki i me celuva kogato mu kaja da mi dade celuvka!!! Pishkame i akame na gyrne, kato pyrvoto ot 1 mesec i neshto,a drugoto ot 1-2 sedmici!. V momenta az mu gotvq i ponqkoga qde ot nasheto qdene - vse oshte sme na 5 hraneniq, che mi e golqm slabushko, rqdko propuskame edno, kato 2 sa mlqko. Pozdravi na vsichki mami i beboci!!!

Редактирано от Tina на 30.01.04 08:21.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.