Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:46 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема за проходилкатанови  
Автор dora (непознат )
Публикувано14.12.03 12:17

какъв е точно проблемът, ако детето стои в проходилката? Моят син е на 8 месеца и се чувства много добре там? Уплашихте ме, какво да правя?

Тема Re: за проходилкатанови [re: dora]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано14.12.03 14:31

нямам представа ,предполагам,че нещо с крачетата изкривяване ли някакво незнам,ама моята щерка също прекарваше доста време в нея,просто и харесваше не съм я насилвала,не може да ходи,да пълзи и така се придвижваше с паяка,няма и нищо и аз след дискусията я водих на ортопед,той не отрече проходилките ,каза само да не е цял ден вътре

Автор Vache ()
Публикувано14.12.03 14:41

Казват, че в проходилката детето не ходи, а седи и се придвижва с крачета, вози се. Когато водихме Александра (сега на 8,5 месеца) на ортопед (д-р Драганов), той изрично каза да не ползваме проходилка. Аз съм напълно съгласна с него. С или без нас детето ще си проходи, т.е. когато е готово ще се изправи. Алекс се изправя по мебелите и в кошарата. Прави по 1 крачка и това е... В един момент ще проходи, когато е готова костната система. Не виждам защо трбява да се вози в проходилката. И изобщо не разбирам как проходилката помага на детето да проходи? Това е моето менение

Автор Delphi (невидима)
Публикувано14.12.03 14:49

Честно казано, досега не съм чувала, че проходилките са вредни. Моят син прекарваше с часове в проходилката, и то от шестмесечна възраст. Никога не е имал проблеми нито с костната система, нито с ходилата. Така, че не се притеснявай - щом на детето му харесва, нека се "вози" с паяка. Все пак недей да прекаляваш - в смисъл да стои по цял ден в него. Поставяй го на земята върху одеяло ( ако нямаш кошара) и нека се тренира в лазене, сядане, изправяне и т.н.

Автор coockie (with choco bits)
Публикувано14.12.03 18:09

Аз съм чела изследване за проходилката. И съм абсолютно против! Този инструмент не го препоръ4вам на никого.

1. Проходилката не е развиващо средство, защото движението в нея е едностранно (т.е, детето не се у4и да ходи, а да маха с крака...)

2. Децата се учат на мързел в проходилката, защото им е лесно да си седат и да си веят кра4етата.

3. Мит е че се научават да ходят по рано... Всички деца които познавам които са били в проходилка са проходили късно или просто свикват с подкрепата на проходилката и ги е страх да се пуснат, макар и вече заякнали.

4. Според мен проходилката е опасна, защото като се сложи детето вътре родителя се успокоява, а то може да се обърне да се прасне в мебели със стъкла и т.н

5. По 4исто ортопедични съображения, ами нали уж да не се слагат да седят до незнам си каква възраст, нали да не се се поддаржат да не стоят на собствената си тежест на крачетата???!!! а проходилката какво...

Не знам.. Предполагам че това е въпрос на решение на родителите, Но аз моя син категорично отказах да го слагам в проходилка и ето на 10 месеца детето проходи и сега ве4е на 11 месеца се опитва да тича!! Навежда се, кляка. Изобщо моториката (двигателната система) му е впечатлителна.

Май4ета вие си преценяте. само помислете малко!

Тема И не само това...нови [re: coockie]  
Автор Legion (предполагаеми)
Публикувано14.12.03 19:48

Ето и

за проходилката като явление.

Тема Re: И не само това...нови [re: Legion]  
Автор coockie (with choco bits)
Публикувано15.12.03 02:05

Нали, нали!!!

Автор Smile (мълчалива)
Публикувано15.12.03 09:07

Аз сложих голямата щерка в проходилката след като проходи (10м). Тя все искаше да е права, а аз не можех да стоя зад нея през цялото време. Беба я сложих пак на 10м., но тя не ходеше още и доби такъв мързел, че проходи чак на 1г.3м. и то след като беше на бабин дом 2 седмици 9там такава екстра като проходилка не се "предлагаше").
Общо взето проходилката е по-удобна за майката, а и в съвременните тесни апартаменти няма много място за нея. Лошото е когато има килим или прагове, защото колелцата се запъват и проходилката много лесно се обръща. Голямата не се е обръщала, но малката дъщеря го е правила три пъти.

Тема Re: за проходилката [re: Smile]  
Автор Nataliee (Mama na Niki)
Публикувано24.01.04 17:01

По повод прохождането без проходилка имам няколко въпроса, момичета. Намерих темата чак сега и реших да не пускам нова....
Също толкова вредно ли е воденето за две ръце?
Синът ми е на почти 10 месеца, има голямо желание да върви, но още не се е пуснал да пристъпва сам... И ни "Разхожда"...
Предполагам, че и темата за босите крака и ортопедичните обувки също е обсъждана, но не мога да я открия, как е по-добре?
Благодаря ви!

Тема Re: за проходилкатанови [re: Nataliee]  
Автор di_ma (Varna)
Публикувано24.01.04 17:23

И ние сме на този етап, но не се разхождаме за 2 ръце.Оставям малкия дечко свободно в стаята и той се движи по мебелите, а там където не може допълзява.Ще чакам сам да се пусне.Незнам дали е вредно воденето за ръце, просто аз го оставям сам да прави опити за седене, ставане, ходене.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.