|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
алергия към белтъка на кравето мляко
|
|
Автор |
ROSl () |
Публикувано | 14.01.04 14:49 |
|
Здравейте, милички!
Все още не сме с поставена диагноза, но след като сравних на Жико обривчето с това на едно съседско дете с алергия, твърдо съм убедена ,че е едно и също  . Знам, че имам право да искам направление за специалист от педиатъра ,но все пак мисля,че дългогодишната практика на нашата докторка не я е оставила в неведение що е това алергия и как изглежда тя . Жики си носи обривче откакто стана на ~месец. Сега е на 4. Първо ни беше изписан елоком. Той помогна но за кратко. След това пробвахме с адвантан-без особен успех. Вчера бяхме на консултация и педиатърката все едно че за пръв път ни вижда-*Я ама какво ви е това?* Аз й припомних какви мехлеми ни е изписала предните 2 пъти и тя каза*Ето сега ще ви напиша друго кремче ,и то ако не помогне значи е алергия!* .
Искам да ви питам какво знаете за тази алергия? Доколкото разбрах, причинява стомашни проблеми?Не е ли прекалено сериозен проблема, за да си правим опити с кремчета и по този начин да разтакаваме нещата? Колко е опасна алергията ако не са взети мерки навреме?Само със спазване на диета от моя страна ли се решават нещата?(на кърма сме)Да потърся ли специалист незабавно?
Това ме тревожи .
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Редактирано от ROSl на 14.01.04 15:12.
| |
Тема
|
Re: алергия към белтъка на кравето мляко
[re: ROSl]
|
|
Автор |
Svetulka (bulka) |
Публикувано | 14.01.04 15:31 |
|
Здрасти Роси!
Дъщеря ми Ралица преди месец и нещо (беше на 4 месеца)при захранването с пюре получи алергия към краве мляко.Естествено аз незнаех това,в последствие разбрах.Смятах че обривчето около устата е от засиленото слюноотделяне в този период,а пък обривите по крачетата и ръчичките реших че е подсечено,защото беше на гънките.Мазах с какво ли не (много неправилно)без резултат,а обривите се увеличаваха.Започна да се буди с рев нощем ,и аз реших че е от зъбите цялата работа.До момента в които,не я видя педиатърката.Взехме от нея направление за гастроентеролог(ох така ли се пише незнам )и отидохме при доц. Маринова.,която погледна обривите и каза че бебчо има алергия към белтъка в кравето мляко(аз слагах в пюрето адаптирано мляко),та сега съм на зверска диета,и мажа тялото на Раличка само с тоалетно мляко на Клоран.А ко искаш ми остави бележка ,за повече подробности,или ми пиши на lagunova@abv.bg
[image]http://kartichki.abv.bg/sendcard.phtml?card=18618[/image]
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Toby (Sunny) |
Публикувано | 14.01.04 15:32 |
|
Дали е алергия към белтъка на кравето мляко или не е, според мен няма никакво значение. Трябва да потърсиш мнение на специалист. Педиатрите по поликлиниките не се справят с алергиятя, независимо към какво е. Мария има алергия към бетъка на кравето мляко. Нашата също ни мота така 2 месеца, и аз отидох в поликлиниката на детска педиатря и си платих 20 лева да ни прегледа доц. Маринова. Върнахме се с протокол при личната лекарка, но на нея не и беше въобще неудобно от това. Алергията въобще не е толкиова безобидно нещо. Пробвай първо да смениш праха за пране, махни всички плюшени неща(играчки, дрехи...), Мария е само с памучни дрешки без мъх. Недей да ядеш, мляко(никакво), масло, ядки, месо може само пилешко и пуешко, никакви мъхести плодове, сокове от тях(кйсии, малини, ягоди, праскови, никакви портокали, банани, киви, мандарини), май може само ябълки(аз това ям). Ако е алергия към бетъка на кравето мляко с тази диета трябва да се оправите, и също внимавай при какво даваш и на детето, ако е на пйюрета....
Това се сещам за сега да ти кажа... Ако имаш въпроси питай.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa (глог) |
Публикувано | 14.01.04 15:52 |
|
Ние също сме с алергия към белтъка на кравето мляко. По една случайнос попаднахме на лекар, който постави диагнозата и взехме бързи мерки. От 2-ия месец Бобчо пие Фризопеп и да чукна на дърво до сега не е проявявал алергия към друго. Захранвам го нормално, само с жълтъка изчакахме повече.
По мое мнение, колкото по-рано се хване, толкова шанса да няма усложнения е по-голям/поне аз така си го обяснявам/
На нас ни казаха, пийте Фризопеп докато ви изпишем протокола и ние купихме 2 кутии. Обрива започна да изчезва още на следващия ден. И така от тогава сме само на това мляко и нмямаме други проблеми. Не съм го мазала с никакви кремчета
Заведете детенце на алерголог. Не си правете експерименти да не стане по-лошо.
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (мама на Оги) |
Публикувано | 14.01.04 15:57 |
|
Здравей и от мен
Синът ми е на годинка и два месеца. Алергията към белтъка на кравето мляко при нас се прояви, когато той беше на 15 дни. Първо аз бях на диета (докато кърмех), а сега той.
Задължително отиди да ви види специалист, най-добре алерголог. Алергията е опасно нещо и не бива да отлагаш. Има специални адаптирани млека, при които белтъчната молекула е частично разградена, за да не натоварва бебешкия организъм. Изписват се от здравната каса, защото са много скъпи (цената на една кутия е над 16 лева).
На нас са ни предписвали и Елоком и Адвантан и Тридерм, но всички имат временен ефект. НЕ е хубаво да се ползват често или за дълго време! Важно е да се спазва диета, защото само с мазане не правиш нищо. При всяко дете с тази алергия има няколко основни забранени храни, но при всяко има и индивидуални забранени храни. Само специалист може да ти каже кое е позволено и кое не при вас!
Хубаво е ДОКАТО отидете на лекар да спреш всякаква бебешка козметика (позволен е преварен зехтин), да се къпете без сапун или с бръснарски сапун и ако не те затруднява, да переш на ръка с домашен сапун (при нас Тео бебе е забранен прах за пране, не знам ти какво ползваш). Щом кърмиш, спри да ядеш мляко и млечни, ядки и яйца.
Пак казвам - алергията е опасна, отиди на лекар. Всичко, което мога да ти кажа аз (или друга майка) е за МОЕТО дете. При вас може да има нещо различно!
Стискай зъби, алергията към белтъка на млякото се израства с времето!
Тук сме голям отбор майки, сблъскали се с тези пролеми, подкрепяме се и си помагаме. В началото може да ти се струва, че е много трудно да се спазва диета, но повярвай ми, свиква се!
Стискам палци да получите хубави новини и да сте се объркали за алергията! Пиши какво е станало
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Teди (мама на Оги) |
Публикувано | 14.01.04 15:59 |
|
Ядохте ли жълтък?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
titi111 () |
Публикувано | 14.01.04 16:29 |
|
Моят син не е с алергия но племенника ми да.
Естествено откри я платен педиатър и ги изпрати при доц.Маринова тя май е светилото.
Отивай и не се бави
Успех и стискам палци да не е алергия
| |
Тема
|
Малко извън темата
[re: Teди]
|
|
Автор |
Чepeшka (червена) |
Публикувано | 14.01.04 16:45 |
|
Теди, извинявай че те притеснявам, но съм абсолютно невежа по отношение на тази алергия и Слава Богу!
Въпросът ми е: как е възможно да има алергия към белтъка на кравето мляко щом бебето е само на кърма? Как го обясняват докторите? Чрез кърмата ли се предава, поетото от майката краве мляко?
Благодаря и извинявай!
| |
Тема
|
[re: Teди]
|
|
Автор |
Чeтa (глог) |
Публикувано | 14.01.04 16:53 |
|
Да, дадох му 2 пъти преди да се разболее. В момента сме само на мляко и чай/не иска нищо друго/.
От жълтъка за двата приема нямаше реакция.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ROSl () |
Публикувано | 14.01.04 17:23 |
|
Благодаря ви за отговорите.Със сигурност ще потърсим мнението на специалист. До тогава ще спазвам диета, но така като се замисля аз кисело мляко много рядко ям а за прясно да не говорим-почти никога. Това също ме озадачава.При вас обрива какво представлява? Нашия е като ситни пъпчици над нивото на кожата и е сух. Има го край слепоочията и лактите.Имаше и по крачетата, но изчезна.И никъде другаде по тялото. Иска ми се да не е това за което пишем,усещате ли .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|