Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:14 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема 12-ти ден диария!!!нови  
Автор mama_kama (регистрирана)
Публикувано14.01.04 17:17

От около 12 дена дъщеря ми ака зелена вода! С ужас забелязвам как пухкавите кълчици стават все по-крехки, а вместо окръгленото коремче се четат ребърца! Ходих при трима педиатри, но искам да се обърна и към вас, защото съм объркана от всички лекарски съвети, които чух. Може би е грешка, че не се спрях на мнението само на един от тях, но...ще ви разкажа. Дъщеричката ми Тони е на пет месеца и половина. Всичко вървеше нормално, бях заместила две храненета, останалите три бяха кърма. За обяд й правех зеленчуково пюре, в което за по-голямо разнообразие на зеленчуци, респ. витамини слагах картофи, моркови, тиквички, тиква, а понякога и замразена от нас през есента червена чушка. Но прочетох някъде, че прекаляването с храни, съдържащи каротин води до пожълтяване на детето. Тогава реших да дам само картофи, тиквички,а вместо червена чушка, купих зелена от плод-зеленчука, сварих я, обелих я, а щерката сладко си излапа новото пюре. На следващия ден започна разтройството. На третия ден се обадих на педиатърката, тя препоръча оризова вода, шипков чай, Ентерол, каза да спра Вигантола, маслото и млякото, а мен постави също на диета. Но не мина. Решихме да е само на кърма - стана по-зле, т.е. по-често пълнехме памперса. Отидох при друг лекар - той препоръча Бисептол, което учуди две аптекарки и трима други лекари, затова не го послушах. Междувременно моята педиатърка ме посъветва да давам по 30 мл. лечебна храна преди всяко кърмене и взе изпражнение за изследване, което ще е готово в петък. В началото имаше слаб ефект, но после всичко пак се върна по старому. Днес трети педиатър ми изписа Гентамицин, Мезим форте и Смекта. Смятам да я послушам, но ми каза на обяд да давам пюре от картофи, моркови и ориз, а следобед каша от лечебната храна. Купила съм на Милупа, но всичко е описано само на немски, а продавачката каза, че ако давам леч. храна, трябва да давам само от нея, т.е. да давам ли и пюрето? В указанията ня кутията сигурно пише, но като съм "скарана" с немския... Вие какво бихте направили? Имате ли опит с разни стомашни разтройства? И какво е най-добре да се направи? Защото аз вече откачам!

Тема Re: 12-ти ден диария!!!нови [re: mama_kama]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано14.01.04 17:23

Като малка съм направила същата работа. Единственото, което ме е спасило от болницата е пюре от моркови. САМО това обаче, нищо друго. На 2-рия ден съм била добре. Пасираш ги заедно с водата в която са вряли, никакво масло, никаква сол.
Като бях болна от салмонела като възрастна, пак така се оправих. Докторката ми обясняваше как морковите полепвали по стените на червата и измуквали токсините, не знам дали е вярно.
Пробвай, ефекта няма да закъснее.

Автор di_ma (Varna)
Публикувано14.01.04 18:25

Имахме подобен проблем, но продължи 3 месеца.Оказа се липса на млечно кисели бактерии. В никакъв случай не казвам, че е същото ,а и не съм лекар че да поставям диагноза, но можеш да провериш тази версия.Мезим форте са ензими,които спомагат обработката на храната и при нас имаха ефект.Дано изследванията от ХЕИ са добри.

Автор Shanya (sunshine)
Публикувано14.01.04 18:32

Аз давах само лечебна Милупа цял ден. Понеже още кърмех цял ден се изцеждах. На следващия ден редувах кърмене и храна. На третия ден вече се беше оправило детенце от разстройството, но пак давах 2 пъти Милупа. Но не съм давала нищо друго освен Милупа, кърма и вода. Детенце бе на 4 1/2 месеца тогава. Също взимаха секрет - никакви аномалии нямаше.
Това беше най-тежкия ни случай, но след това винаги съм ползвала Милупата като лечение при по-продължително разстройство. Винаги е помагала.
Успех и на вас.

Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано14.01.04 18:51

Мамо Кама, къде изчезна!!! Спомням си, че бременеехме по едно и също време, но ти поизостана и от юлска мама, стана августовска
Леле, какво ви е сполетяло, дано по-бързичко да му мине на бонбончето! Като малка и аз съм изкарала подобно нещо и майка ми твърди, че лечебната Хумана ме е спасила. Но вие, казваш, сте пробвали вече лечебна храна. Сигурно знаеш, но най-важното в този момент е, да не се обезводни детето. Затова се топи пред очите ти - губи вода. На всяка цена му давай много течности - най-добре вода, както и препарати против обезводняване. Знам че има такива специално за бебета, но понеже не съм ползвала, нека някоя друга мама да каже как се казваха.
Дано се оправите бързо!

Автор synd (непознат )
Публикувано14.01.04 20:10

Kakvo da te posyvetvam-edinstveno za Mezim forteto moga da ti kaza 4e vyrshi 4udesa,ako naistina vsi4ko opira do lipsa na enzima.Na mnogo vyzrastni im se slu4va,moze s godini da produlzi ako ne se priemat Mezim forte!
A za tazi hrana-ako ne ti e tolkova trudno napishi ja tuk ili daj znak da ti dam email-az ste ti ja preveda!

Автор Flash_ ()
Публикувано14.01.04 20:20

Няколко пъти досега съм купувала лечебната на Милупа и винаги на кутията е имало упътване на български!
Както и да е. И моя съвет е да спреш пюретата и да храниш детенце само с нея. Прави и консистенцията на око - малко по-рядко от боза трябва да бъде. Всъщност ваш'та софийска боза си е доста рядка...ох, не ти е до шеги!
Ако проблема е бил само в чушката би трябвало за 2-3 дена да се изчисти. Хм. Дано в храната е проблема само и с диета да го оправиш!
И както те съветва Кика - давай течности!
Пак ще ти опухкавее бебка!

Автор *Milena (Варна)
Публикувано14.01.04 21:29

Заведи детенцето на детски гастроентеролог!!! Учудва ме даването на антибиотик заедно с ензими! Това според мен си е противоречие. За стомашните разстройства най-добре е гастроентеролог.

Тема Re: 12-ти ден диария!!!нови [re: *Milena]  
Публикувано15.01.04 00:17

Как не съм се сетила за гастроентеролог?!
Толкова сте сладки мамчета! Знам си аз, че винаги като споделя проблема си с вас, ми става по-леко, дори и само заради съчувствието! А и винаги се научава нещо полезно!
Кика, загубих се, защото почти нямам време за нищо! Имам си две дечица, да са живи и здрави, а пък си нямам майчица и няма кой да ми помага. Синът ми и той беше болен - имаше ечемик на окото колкото грахово зърно и едновременно с това му цедиха гной от пишката, защото кожата беше залепнала за главата и беше забрало. В момента пък кара някаква настинка, та не смея да го целуна, за да не го предам на малката - само това й липсва. Въобще съм като изтръпнала от проблеми! Сигурно като свършат ще грохна, но засега се държа - няма как, нали сме майки! Успокоявам се, че това са все пак дребни ядове!

Тема Re: 12-ти ден диария!!!нови [re: synd]  
Публикувано15.01.04 00:40

Гола вода съм с компютрите!!! Не мога да си превключа да пиша на латиница, за да ти напиша упътването на Милупата! Преди ставаше, а сега нещо не ще!Все пак безкрайно много ти благодаря за предложението да ми го преведеш! Явно като съм неука, ще трябва да продължа да я приготвям както ми падне. Знам, че по принцип на всяка стока трябва да има задължително и превод на български, но сигурно тази е внесена по "другия начин", а пък не ми се заяждаше с продавачката, защото иначе е готина! Пак благодаря! Ако успея, ще ти пусна бележка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.