Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:17 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Падна от количката...нови  
Автор siluchka (с момченце)
Публикувано13.01.04 18:04

Случвало ли се е при вас?
За секунда се обърнах да разбъркам пюрето, което готвех на печката, съвсем спокойна, че Лъчко е в количката до мен. И в следващият момент чух едно "ТУП". Обърнах се - количката празна, а той проснат по физиономия на теракота.

И такъв рев му ударихме двамата дружно...
Сигурно се е опитал да стане (на 7 месеца е) или се е пресегнал след мен, като съм се обърнала и се е прекатурил. А количката има уж високи "стени", има си ограничител на коремчето и лента между краката... Пипах, пипах - никъде не можах да напипам цицина по главичката му, а аз като се прасна някъде - обикновено веднага ми излиза.
Направо ще се побъркам сега от притеснение! Той ми изглежда весел, сякаш се държи нормално, ама в главата ми са какви ли не страхотии, четени къде ли не. Сещате се - сътресение, кръвоизливи, и т.н. е този дух... Мъжът ми казва, че той е падал така безброй пъти (накрая го правел нарочно) и че вероятно в устройството на бебешката глава е предвидено да може да пада без да се поврежда, ама толкова несериозно ми звучи това! Жирафчетата падали при раждането си от 2 м. височина на главата си (пример да видиш!).
Сега количката е натирена в най-студената стая и излиза от употреба! Гадната количка!
При вас имало ли е такъв екшън? А някакви последици за детето?

Тема Re: Падна от количката...нови [re: siluchka]  
Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано13.01.04 18:15

Не се шакай излишно, а само го наблюдавай по-внимателно следващите 2-3 дни, за повръщане, прекалена сънливост, да не е прекалено мрънкаво в сравнение с обичайното му държание, или пък да не иска да спи.
Синът ми е падал от количката на 6 месеца, за щастие без последици.
Като цяло всички падат, или ще е от количка, диван, легло, маса за преобличане ...

Автор honey13 (само сладка)
Публикувано13.01.04 18:28

Не се шашкай! Само внимателно му погледни зениците - ако са еднакво големи, значи нищо му няма. Ако едната, обаче е по-уголемена, тогава може и да става дума за мозъчно сътресение. Дебора ти е изброила другите симптоми.
Моя дзвер пада няколко пъти от леглото - прекатурваше се през решетката, която е допълнително повдигната точно с цел да не се прекатурва, ама на... И само с цицини се разминавахме, да чукна на дърво!

Автор di_ma (Varna)
Публикувано13.01.04 19:03

Ех дечурлига, все едни и същи ги вършат.Наскоро си се оплаквхме за първите падания.Ето и линка:

Тема Re: Падна от количката...нови [re: honey13]  
Публикувано13.01.04 19:19

Току-що му разглеждах очичките, изглеждат ми еднакви.
(Доколкото мога да видя зениците с тия черни оченца, взети незнайно откъде...)

Ох, дано да му няма нищо, засега май си е нормален като поведение. Ще видим довечра как ще е със заспиването и нощуването...

Автор AniR ()
Публикувано13.01.04 19:21

Znam kakwo ti eBoian padna kogato beshe na po-malko ot 4 meseca kogato padna ot nasheto leglo, pri towa az biash w staiata. Imash chustwoto che sweta shte syrshiZawedoh go wednaga pri pediaturkata i tia ni kaza che nishto mu niama za shtasrie mu beshe zatworena weche fontanelata. Towa beshe sutrinta do wecherta go gledash prez 5 min da ne bi da mu ima neshto. Slawa bogu mu niamashe nishto. Sega Boian e na 9 meseca i e padal obshto 4 puti i wseki put se pritesniawam bezumno, no iawno decata taka rastut (ne che mislia taka kogato plache che se e udaril)

Автор synd (непознат )
Публикувано13.01.04 21:08

moga samo da te uspokoja ,4e i az kato bebe sum go napravila tozi nomer,no za sravnenie sum se preturkulila ot koli4kata s glavata direktno v kanta na gradinkata i za da e po dramati4no sled tova i v zimenta,Slava Bogu nisto strashno.Dori i zizina ne mi e izljazla,po-skoro reva e ot uplaha!!!!!

Автор antea ([ellion])
Публикувано13.01.04 21:56

бебетата падат откак свят светува и ще продължат да го правят
наистина го наблюдавай по-внимателно от друг път и ако има нещо необичайно няма как да не го забележиш... но добрата новина е, че падания, които при възрастните биха довели до жестоки травми (ако паднат от пропорционална на ръста си височина примерно) бебетата ги преживяват без да им мигне окото няма цицини, няма нищо... част от това се дължи на факта, че костната им система, вкл. главата са по-меки - или поне нещо такова ми обясниха в Пирогов при нашето падане. Всъщност първото такова падане е сигнал за майката да спре да мисли за бебето като за една неподвижна кукла и да очаква всеки момент някакво движение-изненада, бих казала, че пак добре до 7-мия месец сте се разминали от подобно преживяване (на сина ми му се случи като беше на 4м)
хубаво, че сте заточили "опасната" количка, а сега вече и твоите очи ще бъдат на 6, предполагам

Тема Re: Падна от количката...нови [re: antea]  
Публикувано13.01.04 22:50

Благодаря ви мами, че ми отговорихте!
Наистина много съм се стреснала и сега само ходя през 10 минути да го проверявам Лъчко дали спи, как спи, диша ли, изобщо - смахнала съм се от обяд! Гадното беше, че когато уж се успиваше, взе да се напъва и да скимти и аз го погладих по коремчето. Добре де, всъщност май малко по-енергично го погладих. От това ли - незнам, ама повърна. Не го беше правил от много време, може би 1,5 - 2 месеца. И сега голямото плашене е в ход... Размислих се и ми хрумна, че следобяд му давах пюре от боровинки на Хаме заедно с каша Синлак. Стори ми се доста сладко това пюре, когато го опитах. А повърнатото в 20:30 си беше боровинки. Дано просто да му е дошло множко или прекалено сладко и затова да е повърнал... Ама ще го сложа да спи при мен и ще си го наглеждам през нощта!

Иначе - много си права, antea, добре си го казала - това наистина ми дойде като осъзнаване, че малкото ми Лъченце не е вече бебе-"играчка", а момченце, дето тепърва се готви какви ли не бели да ни поднася занапред... Днес следобяд му постлах няколко одеала на земята, заградих го отвсякъде с възглавници и му изсипах кутията с играчките в скута. Няма къде да падне, освен ако не премине мамините барикади и се удари я в някой ръб, я в някоя саксия, стол, маса, врата, стена... Леле-е-е-е-е-е-е-е, какво дебнене ни чака занапред!!!!

Автор e_u (bebe Raia)
Публикувано13.01.04 22:50

znam che se gleda i fontanela osven zenitzite.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.