Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:07 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема хемангиом?нови  
Автор lenka ()
Публикувано08.01.04 18:37

Здравейте, моля ако някой може да ми разкаже малко повече за хемангиомите защото не мога да намеря почти нищо за тях. Мария се роди с едно малко петънце, което постепенно стана издуто и е ярко червено, порасна доста и сега, мисля че спря да расте. Моята лична лекарка ме изпрати за консултация в Педиатрията и там ми казаха да не се притеснявам било хемангиом и не било страшно само да не го пипам. Да ама аз се притеснявам много, то е точно под ръчичката й и всеки път когато я гушкам, няма как да не го докосвам. Дали това нещо изчезва някога от само себе си, или трябва да се махне оперативно, или изобщо не се маха? И дали наистина не е опасно? Май стана малко дълго, съжалявам и ви благодаря предварително.

Тема Re: хемангиом?нови [re: lenka]  
Автор bejb (слънчице)
Публикувано08.01.04 18:51

бях гледала едно филмче по дискавъри за едно момиченце което имаше такъв хемангином на нослето. Той обаче не спрял да расте и беше обезобразил личицето на номиченцето. На 2 годинки я оперират и го махат. Момиченцето си имаше после съвсем нормално носле:) Уникалното било, че този хемангином не спирал да расте (явно обикновено спират) и точно на нослето, а и беше станал огромен. Но това го даваха по дискавъри, което означава, че случая е много различен от нормалните :) Доколкото разбрах не е нещо опасно и ако е голямо и пречи или притеснява детето, може да се махне оперативно.

Автор lenka ()
Публикувано08.01.04 21:50

Благодаря ти, дано да не продължи да расте

Тема Re: хемангиом?нови [re: bejb]  
Автор anaiss (същата!)
Публикувано08.01.04 23:18

Е, браво!Точно това ли трябваше да и напишеш!

Не искай от голия да ти даде ризата от гърба си.

Автор anaiss (същата!)
Публикувано08.01.04 23:28

Здравей!Моето дете също има хемангиом, на гръбчето.Появи се след раждането и започна да расте с дни.Бях си изкарала акъла.след 20ия ден спря.3-4 месеца след това запо4на да спада и да се обезцветява в средата, но още не е изчезнал.водихме го на кожен лекар и на хирург.казаха че не е опасно,само трябва да се наблюдава.в повечето случаи изчезвали до 3-4 годишна възраст.вече съм спряла да се притеснявам,дори съм забравила.Казаха ми 4е може да се оперира с лазер като стане детето по-голямо.Така че ако е спряло да расте не се притеснявай.Ако искаш мога да ти дам координати на лекар за консултация.

Не искай от голия да ти даде ризата от гърба си.

Тема Re: хемангиом?нови [re: anaiss]  
Автор anaili (ентусиаст)
Публикувано09.01.04 04:03

Вики също има На брадичката.Скосих се ама си викам А я по-лошо?
И сега също чакаме дали ще избледнее или ще го третираме. Всеки, които ни види ни уверява че ще изчезне. Вече толкова истории съм чула че книга може да напиша. Но 11мес вече нашия си стои. Вярно по-голям не става но и не изчезва.

Щом са ти казали че ще избледнее не се ядосваи. Единствен съвет - Пази местенцето от грубо доксване като охлузване претриване. Капилярите са много плитко и може да прокърви. Не че е бог знае какво ама защо да ти кърви детенцето

Автор Firebird (интернавт)
Публикувано09.01.04 12:26

Аз имах мънички по ребрата и изчезнаха след 5-6 годишна възраст, а брат ми имаше на бузката и него смятаха да го оперират, нашите се бяха наплашили, че като порасне и се бръсне може да го пореже и не знам си още какво. В деня за операцията брат ми (тогава на възраст около годинка) вдигнал температура и му се разминало. След това не го оперираха, защото хемангиомът почна да се свива, а накрая изобщо изчезна. Сега брат ми е на 28, няма и следа от това и най-спокойно се бръсне.

Една овца никога не е черна или бяла. Зависи от стадото

Тема Re: хемангиом? [re: anaiss]  
Автор bejb (слънчице)
Публикувано09.01.04 14:12

стига бе, анаис..

нищо лошо не съм искала да кажа. Незнам защо намираш под вола теле. Не виждаш ли, че това което исках да кажа, е че това което са давали е уникален случай, и обикновено не се случва така. Освен това всичко е благоприятно.

Съжалявам, че не си ме разбрала правилно.

Тема Благодарянови [re: anaiss]  
Автор lenka ()
Публикувано09.01.04 18:04

ви на всички от сърце, дано наистина да изчезне:) Но все пак ако можеш anaiss пусни ми една бележка с координатите на диктора. Тя е почти на 5 месеца, дали мога да я заведа още сега? Поздрави на всички

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.