Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:36 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Хамомила за зъбкинови  
Автор Diva (и щастлива мама)
Публикувано06.01.04 13:12

Здравейте майчета!
Бобо е на почти 5 месеца и от няколко дни е ужасно кисел, реве без причина, криви се. Предполагам, че започват да ни никнат зъбки.
Една приятелка ми посъветва да му давам профилактично някакво хомеопатично лекарство - Хамомила. Много облекчавало болката при никнене на зъби при бебетата. Някой от вас ползвал ли го е? Какви са ви впечатленията?

Тема Re: Хамомила за зъбкинови [re: Diva]  
Автор Flash_ ()
Публикувано06.01.04 13:17

Това е лайка. Действа болкоуспокояващо и противовъзпалително по принцип. Ние не сме имали 'кисели' периоди около никненето на зъбките но съм го ползвала при настинки. Според мен имаше ефект.

Тема Re: Хамомила за зъбкинови [re: Flash_]  
Публикувано06.01.04 13:25

А по колко и кога се дава. До колкото разбрах три пъти на ден предихрана, но в какво количество?

Автор danii (търсеща)
Публикувано06.01.04 13:48

Първо ако не са зъби по принцип не е хубаво да даваш дори хомеопатични лекарства. Може да се получи ефекта на изпитване на лекарството, което си е гадничко - питай Ellion.
Ако са зъби обаче Хамомилата е прекрасно средство.

Ох, колкото доктори толкова предписания. Кавзам различни версии:

1. Вариант който лично съм ползвала:
Хамомила 5 СН - 3 гранулки се разтварят в 1-2 чаени лъжички вода и се дават при необходимост (хубаво е да е 30 мин. преди или след храна). Може да се стигне до 4-5 приема на ден. Аз съм давала на големия ми син 2 пъти през 30 мин. преди лягането вечер, когато беше много кисел и спеше като пън. Имай пред вид, че хамомилата има леко развеселяващ ефект и ако дадеш около 1 ч. преди нормалния час на заспиване ще настане такава буйна игра, че не можете да се приспите поне още 2 часа.

2. Хамомила 15 СН - разтварят се 5 гранулки се в шише вода (около 100 мл. ) и се дава с лъжичка по малко при необходимост.

3. Личната лекарка на Никола пък сега ми каза 3 х 3 гранули на ден (пак разтворени в малко вода), само че Хамомила 30 СН.

Та сега съм се зачудила, като ми дойде момента със зъбите, кой от методите да ползвам..................... Май първо ще опитам комбинация: Хамомила 30 СН разтворена в 100 мл. вода и даване при необходимост. Пък ако не помага ще пробвам другите варианти.

Тема подобна ситуациянови [re: Diva]  
Автор belyata (olele)
Публикувано06.01.04 17:37

е и при нас
ако детето е просто нервно, без Т, разстройство и др. - най разредената дозичка 15СН - от 2 до 5 приема, по 5 гранулки, като 15 мин преди и след приема да не се дава храна, вода.

с усложнения - 9СН - подобен прием

5СН е още по-висока концентрация

Но като се замислиш 3 гранулки по 5СН или 5 по 15 е едно и също, а те хвърчат като нищо....Та ако цената е същата за 5СН - около 3 лв за 15 СН 80 гранули, то по-добре вземи 5СН
А това действително е обикновена лайка, и върши работа

Тема Re: Хамомила за зъбкинови [re: danii]  
Публикувано06.01.04 17:47

ами мисля, че са зъбки. Подути са му забните ямички, плези се глупаво , преди не го е правил, лигави се безумно и си навира цялата ръчичка в устата, сякаш да се чеше, а не си смучи палеца. За кривенето вече казах А до сега винаги е бил много спокойно бебе, от седмица насам на знам точно какво да го правя вече. Днес рева от около 4 часа без спир.
Коликите ги пропуснахме, обаче зъбите ще ни вземат здравето май
Но ще се справим

Тема Re: подобна ситуациянови [re: belyata]  
Публикувано06.01.04 17:51

така като ви слушам май някакъв компромисен вариан от 15 СН, около 3 пъти на ден по около 3до 5 гранулки май е най-добре!

Аз днес му дадох Панадол Бебе, защото явно много го болеше, но мисля, че лайка е 100 пъти по-добър вареант пред парацетамол!

Благодаря на всички за отговорите!

Автор danii (търсеща)
Публикувано07.01.04 11:31

мда, на зъби прилича
и ние от снощи сме тъй
той отдавна се лигави ужасно, а се плези от около 2 седмици, но от вчера май взе и да се криви. м/у другото категорична съм че плезенето няма нищо общо със зибите. просто се усъвършенстват децата.
Голямият ми син доста по-късно започна да вади зъби и като си помисля, какво ме чака и направо настръхвам. добре че хамимилата помага. пък може малкото по-лесно да ги вади за разлика от батко си.

Тема Re: подобна ситуациянови [re: belyata]  
Автор danii (търсеща)
Публикувано07.01.04 11:38

малка поправка
първо 2-3 гранулки на прием са предостатъчни. производителят препоръчва по-големи дози, че по-бързо да му се харчат лекарствата.
второ вярно че 5 СН е по-висока концентрация, но в хомеопатията по-силно действат ниските концентрации (високи разреждания), т.е. 30 СН има много по-силно (нарича се дълбоко) действие. За това 30 СН се взема по на рядко отколкото 5 СН.
Идеята ми е че ако искаш 3 лв. да ти стигат за по-дълго време - най-добрият вариянт е 5 гранули от 15 или 30 СН разредени в 100 мл. вода и да се дава с лъчижка при необходимост. 1 опаковка от 80 гранули ще ти стигне за 15-16 дена.

Тема Re: Хамомила за зъбкинови [re: danii]  
Автор ellion (sancta)
Публикувано07.01.04 13:36

абсолютно потвърждавам - даване на Chamomilla само при необходимост, а не редовно - примерно 3-4 пъти на ден. Сега, как ще се определи дали наистина има необходимост е дебела тема, и всеки си решава сам, като си познава детето, но в доста хомео справочници пише изрично за лайката - при необходимост. Иначе действа добре, даже супер, което те изкушава да я даваш по-често. Вследствие на което с ужас наблюдавах 2-3 дни как детето ми се превръща в демон - невероятен гняв, раздразнителност, нон-стоп реване, зачерви му се едната буза (класически симптом при Chamomilla-та), сънят м стана отвратителен, след като първите 3-4 нощи с лекарството спеше повече от прекрасно, въобще беше малък ад. Направих всичко възможно да го антидотирам, и нещата се оправиха бързо, но и досега като видя опаковката на лайката потрепервам

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.