Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:00 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема отново за яслите - кога, къде, как???нови  
Автор viatarko (непознат)
Публикувано06.01.04 23:02

Pomognete sas savet! Ah, tezi jasli...

Sinat mi ste stane na 2godinki prez fevruari, do sega si go gledahme samo az, tatkoto i baba mu, no organizaciiata stava vse po-slojna - az oste ucha, saprugat mi hodi na rabota... Deteto e kontaktno, no e sviknalo s tesen krag ot hora i e silno privarzano kam men. Ne znaia kak ste se spravim s parvite razdeli, ako zapochna da go vodia, a ot druga strana - deteto chesto skuchae - osobeno sega - prez zimata...
Poniakoga mislia, che az niama da svikna da se razdeliam s nego, ako zapochne da reve - primerno, kogato go ostaviam, a ot druga chuvstvam, che toi ima nujda i se radva na kontaktite s drugi deca i, che s nas poniakoga napravo tapee!
I oste nesto - niakoi chuval li e nesto za jaslata na ugala na ul. Dunav i ul. Vrabcha?

Тема Re: отново за яслите - кога, къде, как???нови [re: viatarko]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано06.01.04 23:14

при нас също яслата идва на дневен ред ние ставаме на 2 през април и ще я пращам Вики на ясла и понеже моите въпроси се преплитат с твоите виж тази дискусия в клуба на мен ми е доста полезна

Тема Re: отново за яслите - кога, къде, как???нови [re: bimba]  
Публикувано06.01.04 23:20

Merci, vidiah mneniiata, .... ste go mislim....

Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано07.01.04 00:12

Да, ние сме на същият хал.
Денис става на 2 през април, но аз тогава и ще раждам...отново Знам, че за него е по-добре да го пусна на ясла, така ще се социализира, но същевременно сърцето ми се къса от тая мисъл. От друга страна ще ми е и нужно време за другото бебе....
Тук искам да ви попитам кое е по-добре - частна или държавна ясла е за предпочитане? Трябва да взема решение за това къде да го дам, но ми е трудно да преценя.

Автор gugolinka (минаващ)
Публикувано07.01.04 08:40

На ъгъла на Врабча и Дунав се намира 62-ро ОДЗ. В сградата на ъгъла е
яслата, а градината е в една сграда по-надолу на Врабча близо до
операта. Бях чувала само хубави неща и за това се ориентирах за там.

Та как стана при нас. Миналата година през март реших, че ще давам
щерката на ясла. Тя тогава беше на 1,6 г. Въпросното ОДЗ ми е много
удобно, защото работя на ъгъла на Дондуков и Дунав. Отивам аз в
приемния час на директорката да се информирам как става записването.
Оказа се, че нямаме никакви шансове за записване, защото яслата им
била елитна.... и т.н., и имаше към 50-60 чакащи за ясла преди мен. Та
през март миналата година подадох молба направо за градина и ходя
периодично да демонстрирам заинтересованост, пък да видим дали
ще ни огрее.

Тема и ние същонови [re: viatarko]  
Автор yanita (засмяна)
Публикувано07.01.04 11:16

стигнахме до този "преломен" момент. преди около месец пуснах тема с подобни въпроси.
намерихме за габриела ясла, за която отзивите бяха добри (от майки, чиито деца ходят или са ходили там). далече е от дома ни, но при мястото където живеем, всичко май е далече. за сметка на това е лесно достъпна с кола.

разговарях с главната сестра в яслата и тя ме посъветва да заведем габриела преди да навърши две години, защото след това адаптирането било по-трудно. освен това според нея пролетта е по-нестабилен сезон по отношение на разните вирусни инфекции и децата боледуват много повече.

частна или държавна? и това го мислихме. вики ходеше в частна детска градина (по-точно предучилищна). бяхме доволни, но пък и не особено впечатлени. нямахме оплаквания от нищо, но и не забелязахме значително предимство пред една добра държавна детска градина. това, което избрахме сега за габриела, е държавно.

аз лично съм убедена, че за детето е многократно по-добре да ходи на детска градина, отколкото да седи у дома с мама, баба..., пък дори и с бавачка. контактите с други деца в реални "житейски" условия, а не за 2 часа на гости примерно, не могат да бъдат заменени от никакви стимулиращи игри и занимания в домашна обстановка.

за възрастта - преди време чаках виктория да стане достатъчно голяма и самостоятелна преди да я запиша на детска градина. после чаках да мине зимата, за да не боледува, после нямаше места, после чакахме да мине лятото... накрая тя беше така "залепнала" за мен, че не можа д свикне с детската градина. записахме я на предучилищна, когато стана на 6 и половина. не я пратихме директно в първи клас, защото тя просто не можеше да се отдели от мен. въпреки това, през първите дни на първи клас (вече беше на 7 и половина) тя ревеше и отказваше да влезе в училище!

габриела тръгва на ясла преди да навърши 2 г. (освен ако не се случи нещо непредвидено)

само хич не ми се разделя с прекрасната ни бавачка... ще ми се да можех да я задържа още.

нашето гардже си е най-хубаво!

Автор 5ya (мамиии)
Публикувано07.01.04 11:40

Жорко ходи в яслата на Врабча, наистина е трудно записването, защото е в центъра и има голям наплив, яслата е хубава, но не бих казала, че е елитна. Аз бях доста упорита и дори нахална, докато ни запишат. Истината е, че там са 24 деца в група и не могат да им обръщат достатъчно внимание. По норматив една яслена група може да бъде между 8 и 16 деца. Към лелите и госпожите нямам забележки, но е факт, че след определен момент децата стават по-самостоятелни и се заиграват помежду си, така че не е нужно непрекъсното да се занимават с тях персонално.
По отношение на раздялата - много е трудно. Макар че аз съм била със сина си само 4 месеца след раждането, а после го гледаше бавачка, тръгването на ясла беше драма за цялото семейство. Първият ден го оставих само за два часа, но той беше плакал през цялото време. Докато дойде време да го взема аз също ревах. Вторият ден по-малко и така за десет дни като го взимах наобяд, мисла, че свикна. Сега е отсъствал от яслата почти три седмици и не знам следващият понеделник дали няма да има ревове. Последните пъти преди Коледа като го оставяше баща му, само са си казвали "чао" и толкоз. Мисля, че моите притеснения и сълзи в очите са имали значение и за състоянието на детето. Когато аз приех яслата като добър вариант за него, той също се успокои.

Автор Robertina ()
Публикувано07.01.04 13:01

Ako giveete okolo Orlov most, Geo Milev ili raiona megdu tjh, Vi preporuchvam 18 ODZ - Imat 2 jsleni grupo s po 10-12 deca i gi gledat chudesno. Direktorkata e mlada i ambiciozna i gradinata i jslata sa mnogo chisti i ujtni. Decata se gledat dobre i ....sa ZDRAVI (ili pone v ramkite na vuzmognoto :)))

Uspeh na vsichki na kojto tova im predstoj. Naistina e trudno v nachaloto i mnogo plachlivo...no posle neshtata si idvat n amjsto. AZ sugaljvam che mojta ne j pusnah oste minalata esen, a chakah da stane na 2 i polovina.

Тема Частни!!!нови [re: dodo_dodo]  
Публикувано07.01.04 13:46

Ako mojete da si go pozvolite finansovo ili, ako v kvartala vi ima nablizo - mislia, che e po-dobre chastna jasla. Na moia blizka decata i hodiat v takava v Lozenec i tia e strashno dovolna, a te pochti ne boleduvat, sviknaha sravnitelno barzo, jenite tam bili mnogo mili i se zanimavat s vsiako dete s mnogo liubov, a samite grupi bili po desetina deca. Tam gi uchat i gi zanimavat, sigurno kakato vav vsiaka yasla, no po otnoshenie na detailite e po-evropeiski uredena.

Тема Vrabcha i Dunavнови [re: gugolinka]  
Публикувано07.01.04 13:55

I az sam hodila pri vaprosnata direktorka i na men tia mi obiasni absolutno sastite nesta - chestno kazano ne ostanah s osobeno priiatni vpechatleniia ot neia. Parvo i na men kaza, che iaslata uj bola elitna, a posle se okaza, che grupite sa ot po 25 deca... Samata detska gradina, kadeto e direkciiata, mi se stori pozanemarena. Mislia, che triabva da prodaljavash da nahalstvash! V kraia na kraistata pri takiva golemi grupi - edno dete poveche, ili po-malko...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.