|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Гинекологичен преглед по време на бременност
|
|
Автор |
dodo_dodo (трън) |
Публикувано | 07.01.04 16:06 |
|
Въпросът ми е свързан не с това дали той е опасен или не - коментирано е много пъти тук.
Интересува ме има ли препоръчителен гинекологичен преглед между 16 и 18 седмица от бременността, който да покаже състоянието на шийката на матката и дали има разкритие и необходимостта от евентуален серклаж или няма такъв. А също и взимане на секрет в този период.
Каква е вашата практика?
| |
Тема
|
Re: Гинекологичен преглед по време на бременност
[re: dodo_dodo]
|
|
Автор |
Honda (новак) |
Публикувано | 07.01.04 16:16 |
|
Не знам как точно стоят сега нещата в Б-я, но при първата ми бременност този преглед беше задължителен. Вписваше се в картона и казваха, че ако не го минеш после сама да съм си раждала , защото никой доктор нямало да се съгласи да ме изроди. Слава богу и тогава си родих в Шотландия. По принцип тук пък въобще не се прави такъв преглед?! Това е, което аз мога да кажа и знам
| |
Тема
|
[re: Honda]
|
|
Автор |
dodo_dodo (трън) |
Публикувано | 07.01.04 16:19 |
|
Това в България така ли? Бил е задължителен по твое време?
А преди колко време е било това?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bejb (слънчице) |
Публикувано | 07.01.04 16:20 |
|
да ти кажа мен не ме гледа нито един път през цялата бременност! Ходих отначало всеки месец, после по-често и прегледа се състоеше в гледане на бебето на ултразвук, теглене, мерене на кръвно и пулс..нищо повече. Разтворих си краката чак като отидох да раждам и то само за да види дали имам някакво разкритие...и понеже нямах - айде на операционната.
Незнам...дали пък не се вижда състоянието на шийкате с ехографа?
| |
Тема
|
[re: bejb]
|
|
Автор |
mobidik (непознат) |
Публикувано | 07.01.04 16:23 |
|
при мен беше задължителен точно в 16 седмица, но се оказа че няма да има нужда от серклаж. Мисля , че лекарите се застраховат донякъде с този преглед.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Honda (новак) |
Публикувано | 07.01.04 16:26 |
|
Това беше преди 4-ри години в Б-я
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Firebird (интернавт) |
Публикувано | 07.01.04 16:44 |
|
Моята лекарка каза, че е желателно да се направи такъв преглед около 12-16г.с, и че отиването на лекар е доброволно, демек прегледа не задължителен.
При първата бременност отидох лекар към края на 5 месец - съвсем умишлено... и изобщо никой нищо не ми е гледал... Само преслушваха тоновете на бебето. Даже и на кантар не ме теглеха, само ме питаха колкотежа, а то и аз кантар нямах... пълно безгрижие 
Една овца никога не е черна или бяла. Зависи от стадото
| |
Тема
|
[re: Firebird]
|
|
Автор |
dodo_dodo (трън) |
Публикувано | 07.01.04 16:52 |
|
Хубаво де, но дори и да не е задължителен не трябва ли да те уведомят за тази възможност, за да можеш да имаш правото на избор?
Защото ако не знаеш, как би могла да пожелаеш да те прегледат? Твоята лекарка все пак те е уведомила така ли да разбирам?
| |
|
В моята практика този преглед не е задължителен, нито препоръчителен. Освен на бременни с обременена акушерска анамнеза (напр. предишни спонтанни аборти). Състоянието на шийката на матката се вижда на ултразвук, с трансвагинален или абдоминален трансдюсер.
Колкото до вземането на секрет, добре би било да се направи в по - ранни срокове.
| |
Тема
|
[re: V. Daskalov]
|
|
Автор |
dodo_dodo (трън) |
Публикувано | 07.01.04 16:56 |
|
А ако приемем, че е имало разкритие на шийката на матката в началните етапи на бремеността, това показател ли е да се направи този преглед според вас или не е необходимо?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|