Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:39 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема хип "лека нощ"?нови  
Автор lenka ()
Публикувано15.12.03 18:21

Здравейте мили мами, честно казано ми е малко неудобно да ви занимавам с това, ама и аз незнам какво да правя, дано не съм досадна. Бебка днес става на 4 месеца и аз реших да й купя една готова каша на хип "лека нощ", е да ама като се прибрах и видях, че на нея пише - съдържа глутен. И сега незнам какво да правя, до кога трябва да се внимава с този глутен? Дали да й я дам ,или да изчакам още известно време, какво мислите? И още нещо какво значи частично адаптирано мляко? Благодаря ви

Тема Re: хип "лека нощ"?нови [re: lenka]  
Автор KaтИ. (мама)
Публикувано15.12.03 18:33

Глутена не се препоръчва до навършването на 6 мес.Частично адаптираното мляко също е за по-големи деца.
Хип имат каши "Лека нощ" за деца над 4 мес. и за деца над 6 мес.Провери да не си взела от втората.Ако е така,по-добре изчакай,а за сега вземи от тези за деца над 4 мес.възраст.
А иначе Митака ги обожаваше,особено една с плодове.После започнах да давам от тези на Хаме и също си ги хапваше добре.
И не се притеснявай да питаш,затова е клуба.

Тема Re: хип "лека нощ"?нови [re: KaтИ.]  
Автор lenka ()
Публикувано15.12.03 18:59

Благодаря ти, ами сега я погледнах, пише че е за деца над 4 месеца, ама пак си го има глутена. Аз съм взела една с бишкоти, но все още се чудя дали да й я дам.

Автор Чeтa (глог)
Публикувано15.12.03 20:20

Щом съдържа глутен аз не биг давала. Нашата педиатърка каза даже, че глутеновите каши е хубаво да не се дават преди годинка, а преди 6м със сигурност не е добре, да не казвам по-силна дума.
По-добре изчакай. Бурканчетата имат достатъчно дълъг срок на годност.

Тема Re: хип "лека нощ"?нови [re: Чeтa]  
Автор lenka ()
Публикувано15.12.03 20:31

Така ще направя, до сега четох такива страхотии...ужас, направо да се чудиш как може да пишат на бурканчето, че е подходящо за бебета над 4м. Утре ще й взема някаква нормална каша в кутия

Автор Anna_D (защо не...)
Публикувано15.12.03 20:32

не давай..
защо да бързаш? глутена не се препоръчва до 9-я месец..

Ани&Влади (10.06.2002г)

Автор Anna_D (защо не...)
Публикувано15.12.03 20:35

без глутен обаче значи ориз, гречка или царевица

Ани&Влади (10.06.2002г)

Тема Re: хип "лека нощ"?нови [re: Anna_D]  
Автор lenka ()
Публикувано15.12.03 20:58

А каква каша да й купя, или изцяло да чакам поне до петия месец? Ох...ужас, направо не знам какво да правя, а и почти съм сигурна, че няма да й хареса никаква каша защото тя още се мръщи дори на плодовите пюрета, а пък зеленчуково ......леле, леле

Автор KaтИ. (мама)
Публикувано15.12.03 22:20

Няма защо да бързаш с кашите,особено ако бебето е на кърма.Пък и сама казваш,че още не е възприела пюретата.Остави я да те води тя.
Ако държиш на каша-Нестле имат безглутенова оризова каша,Беби-също.Доколкото си спомням Фризокрем имаха такава.Но няма смисъл да бързаш според мен.

Автор villyn (мама)
Публикувано16.12.03 01:18

Ние започнахме да ядем каши на 4м и 20 дни. Преди това хапвахме само плодови пюрета. Започнахме с оризова каша на Нестле, защото ориза най-лесно се обработвал от стомахчето. Увеличавах количеството много бавно, за да се не получи запек, нали ориза запича.
А точно тази каша мирише на ванилия, не се знае може пък да й хареса

Петър 29.06.2003

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.