|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Помогнете-не спи!
|
|
Автор |
ralichka (мама на Ники) |
Публикувано | 12.12.03 13:26 |
|
Ох, майчета дайте съвет или ме успокойте, че е временно явление. Ники не иска да спи. На 45дена е и започва да спи все по-малко и по-малко. От две нощи не е спал въобще. Изумена съм. Не трябва ли да спят бебетата повечко. През деня е горе долу същото. Спи само навън, около час и толкова. Унася се, предремва 10-15мин. и се буди. Най много заспива за 30мин. През деня не се притеснявам, но нощем. Сили не ми останаха - до сега ни мъчиха колики(те още продължават) а сега и не спането... Ще полудея. Нямам време дори да ви се оплача и да потърся съвет.
Моля ви дайте ми съвет.
Живота е хубав, когато го възприемаш като такъв, така че усмихвай се!
| |
Тема
|
Re: Помогнете-не спи!
[re: ralichka]
|
|
Автор |
Чeтa (глог) |
Публикувано | 12.12.03 13:33 |
|
При нас беше така, но поне нощем спеше. Какъв ви е режима в момента?
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.12.03 13:38 |
|
От няколко дена отхвърлихме нощното хранене. Но едва ли е от това, защото предишните дни спеше. Снощи след банята не заспа. Чак към 11.00 заспа за 40мин. и от там до 6.00 заспиваше за около 15 до 30мин и се будеше.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa (глог) |
Публикувано | 12.12.03 13:45 |
|
Сам ли отказа нощното?
| |
|
Аз не съм имала точно такъв проблем, макар че и Никълъс не е от най- поспаливите, но понякога, когато си е гладен, може и цяла нощ да ме държи будна. Сам ли отказа нощното хранене? Не е ли малко рано? Моят син е на над 6 месеца, но още си го храня нощем, ако поиска. Незнам дали от това не ти спи, но не е гаранция, дори и да е спал първите нощи. Но, ако това ще те успокои- трябва да се подобри с времето.
| |
|
Кога и колко пъти на денонощие го храниш? Какво точно означава, че сте отхвърлили нощното хранене? Ако няколко дена си е проспивал нощното хранене, това не значи, че го е отказал. Нуждите и режима на бебетата се променят често.
А, и още нещо - бебетата имат периоди на усилен растеж, един от тях е точно около 6 седмици, след това около 3, 6 месеца и т.н, не помня точно. В тези периоди имат нужда да се хранят по-често и поемат повече.
Редактирано от summer на 12.12.03 16:52.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bela (mama) |
Публикувано | 12.12.03 16:49 |
|
nie sashto ne sme ot tezi bebeta koito mnogo spiat,no vse pak spim poveche ot vas,no mi se struva che ste mnogo malki da spirate noshnoto hranene,nie se hranehme vecher do tretia mesec, moje bi e gladen i zatova da ne spi spokoino
bebe Denislav-18.06.03
| |
Тема
|
[re: marnic]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.12.03 16:57 |
|
Аз го пробвах да не яде и той поддаде. Пие само чайче на Хип. Видимо не е гладен, но тази нощ ще пробвам, ако пак не спи да го нахраня пък да видим.
Благодаря ви.
| |
|
parvijat mesez i s moja Niki beche taka,spjala sam ne poveche ot 2chasa vecher a zjal den sam bila na kraka posle obache se izhitrih i namerih zakata.Mnogo e vagno vecherta da mu osigorich spokoistvie vednaga sle kato hapne da moge da zaspi.Az i do sega kogato hranja moja a toi e veche na 10meseza vecherta predi poslednoto hranene mu davam zadalgitelno chaiche ot dgodgan,sled tova provetrjavam i na nego zapochva da mu se prispiva/kogato njamam vreme i ne provetrjavam sam zabeljazala che zjala nocht se varti i ne spi spokoino/,kogato idva vreme za poslednoto hranene namaljam osvetlenieto,sled kato go sloga da spi gledam da svarcha barzo kakvoto imam i da ljagam.
коликите го мъчат доста а ти даваш ли му капките за колики на всеки 5-6часа?
Чая на Хип от копър при нас имаше много добър ефект.
съня е много важен за бебетата и малките деца защото при сън се отделя хормона на растежа .
| |
|
Кажи какво е станало после. И Никълъс беше така първите нощи, когато исках да махна храненето през нощта. Но после- не признаваше нищо и ревеше или хленчеше по 1-2 4аса, докато не ги нахраня. Или дреме, но се стряска
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|