|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
babysitter
|
|
| Автор |
anaili (ентусиаст) |
| Публикувано | 10.12.03 15:05 |
|
|
Оффффффф
Моите дни са са също като торбата с греховете на Елинпелиновия отец Сисой - черно бобче, бяло бобче - черен ден , бял ден.
След вчерашната ми радост, че Вики не отхвърля седалката за пишкане днес е рен на черния .
Пристигнах в 5.15 и беибиситърката ме заля с оплаквания.
Много била плакала днес. Не си изялала млякото. Не искала да спи в тихите часове. Викам ами ако я оставиш сама на леглото - ами тя плаче, иска да съм с нея. Даже отидох да си изхвърля боклука и тя се чува чак вън. Ако я чуят службите ще затворят яслата. Ами викам ако не и се спи остави я да си играе - ами така ще разваля дисциплината на другите деца и те ще искат да си играят. Не мога да съм само с нея. Тя плаче и пречи на другите деца да спят. Родителите се оплакват, че децата им са нервни и недоспали. Ами така де - вика - не мога само с нея да се занимавам и аз искам да си свърша някоя работа. Беше ми на върха на езика да и кажа аз ти плащам да вършиш моита работа а не твоита, ама викам си да не пускам дивия си балкански дух от бутилката. .
Незнам защо стана така. Мужа ми директно ме обвинява защото съм я вземала в 5.15 а тя работи до 5.
Да си търся ли нова ? Ако за минем за 2 седмици по Коледа то остава само 10 дена до тогава ......... има ли смисъл? Според правилата трябва да и платя като коледен подарък поне за още една седмица, а защо да плащам ако ще търся нова след коледа и не съм доволна от нея? .....................
Направо незнам какво да правя . И за 10 дена Вики да свиква с ново място и нови хора ................
Единственото добро беше че Вики пак се изпишка на седалката
| |
|
|
|
Нямам личен опит с бейбисъри, но според мен я сменяй. Мои приятелки смениха няколко, докато намерят подходяща среда. Най-важното е ти и детето ти да сте спокойни, защото сега сигурно по цял ден я мислиш. Ако на мен бейбиситърката ми каже "не мога само с нея да се занимавам" изобщо няма да отида на другия ден! Това и е задължението, затова и плащам и точка. Не е мой проблем, че не може да се справи с детето ми, а нейн. Да намери начин, така де.
Дано всичко се уреди!
МониТ
| |
|
|
|
Ani,
Ostanah s vpechetlenie che Vikito hodi na home day care s oshte niakolko detsa.
Obmisliala li si varianta da ia pusnesh v day care ot golemite verigi naprimer "Kinder Care"ili niakoia druga( nie sme v Colorado,no may che gi ima navsiakade).
Kogato nie triabvashe da vzemem reshenie i sravniavahme (+)i (-) reshihme da se sprem na tozi variant. I nie si imame cherni i beli dni,no v gradinata sa mnogo tolerantni. Vapreki che Eva e veche na 1.2 g. i e v grupata na edogodishnite, kadeto imat samo obedna pochivka nikoga ne sa ia nasilvali da spi ili da ne spi. Prosto ia vodiat v staiata na bebetata kadeto vse oshte i paziat krevatcheto.I tia dovolna i disziplinata v staiata ne se narushva.
Haresva mi sahto kak kogato stane vreme za obiad vsichki gi naregdat okolo masata i na neia dori da ne i se iade pak hapva neshto samo kato gleda drugite da iadat.(Imat si kuhnia s balansirano menu)
A nai golemia +,koito vidiahme e che gradinata si ima programa za vsiaka staia i uchitelkata(chesto hodi na opresnitelni kursove) gi zanimava s igri za tiahnata vazrast koito pomagat za razvitieto na opredeleni umenia.
Ne mislia che baybsiterkite v kashti mu se zanimavat tolkova, oshte poveche che grupata e ot detsa na razlichna vazrast.
Razgovora koito opisa mi se struva napravo absurden-ti naistina i plashtash da se griji za neia prez tsialoto vreme nezavisimo v kakvo nastroenie e Viki(ili tia samata)!!!
Edin (-)-skapichko e -na nas ni izliza 750$ na mesets.
Pozdravi!
| |
|
|
|
Офффффффффф
Ами то тая наша ясла е всъщност частен дом.
Докато си е гледала 4 те деца, вместо да плаща на друг тя е взела да гледа чужди деца и на нея да и плащат и така се е тръгнало.
отделила е една стая за играчки и малкия си хол през деня превръща с 2 маси в детска зона. Виккам ами къде спят децата - ами тук на 2 та дивана 2 спят горе в нашата спалня а други тук на мокета . В хола 24ч върви телевизор 1.20 х1.20. Каза, че храната е от нея но какво и колко един бог знае. Предполагам основно макарони и овесени ядки. Аз винаги и слагам по 2 шишета и още за 2 яденета нещо плодово или плод. Вчера ми върна едното шише пълно . Днес я нахраних преди да я оставя поне да знам че нещо е яла .
Направо ми се реве за мойта комунистическа ясла в мойто комунистическо село 
Редактирано от anaili на 10.12.03 18:38.
| |
|
|
|
Televizor, hranene, otnoshenie-Kofti. Tarsi drugo. Ne vsichki sa takiva(v chasten dom)-popadnala si na marla.Proveri li dali ima litcenz za Day Care. Ako ima tova che puska TV e nezakonno. A tezi "darjavnite iasli" mai che nai se doblijavat do komunisticheskite. Osven tova az kato sam nedovolna ot neshto "vdigam skandal"
na direktorkata i tia si stroiava personala. Taka se izbiagva lichnoto prerekanie s uchitelkata, koiato mnogo lesno shte go prenese varhu bebka.
Vie v koi shtat biahte? Pitam zashtoto imashe edna organizatsia koiato pri poiskvane ti izprashta vsichki litcenzirani provaideri na child care v oprdelen ot teb raion. I ti zapochvash da si gi proveriavash edin po edin dali te ustroivat. Ako te interesuva moga da potarsia telefon i info.(mai imaha i web site).
| |
|
|
|
отиди в местното елементари скуул и от там ще ти дадат списък на всички ситери и заведения в райнона. отстрани пише кой е лицензиран и кой не. те лицензираните са по-малко като че ли.
| |
|
|
|
Ili otidi v baby day care kum niakoia zurkva- ne se plashi ot dumata zurkva- prosto day care e v raiona na zurkvata , no v nikakuv sluchai za dezata ne se grijat niakakvi bogomolki -sektantki, a savsem normalni LIZENZIRANI babysitters s certifikati za uchitelki na malki deza. Imat si iasla, detska gradina i prochie. PO-evtino e ot chastni day cares ili drugi podobni. Prosto popitai i tam, ako udarish na kamuk drugade.
Редактирано от Floridian на 10.12.03 20:16.
| |
|
Тема
|
Re: babysitter
[re: anaili]
|
|
| Автор |
Krassi (непознат) |
| Публикувано | 10.12.03 20:17 |
|
|
Ani,
Mahai ia ottam. I az biah pusnala dashteria mi pri takava, no samo za mesec.Ottogava e v daycare i sam mnogo dovolna.I deteto shtastlivo i az spokoina. Zanimavat gi, znae pesnichki veche (tia e na 2god i 2 meseca). E, malko kasno gi slagat na garneto tuk,ama kogato togava
| |
|
Тема
|
Re: babysitter
[re: anaili]
|
|
| Автор |
Debora (без титла) |
| Публикувано | 10.12.03 20:34 |
|
|
Locating a Sitter or Traditional Day Care
If a babysitter or day care center is your choice, contact the agency in your state which licenses the centers, because they might provide you with a list of state-licensed day care centers in your area. The National Child Care Resource and Referral Network, www.naccrra.org, can lead you to listings of day care providers in your area. You can also check your phone book for a local chapter.
Another resource is Parents As Teachers (PAT)--www.patnc.org or call your local school district. Parents As Teachers offers many services to parents of children ages birth to 5, sometimes including information about local child care services and babysitting co-ops.
| |
|
|
|
Имам приятелка, която работеше като детска учителка в групата на бебетата (в САЩ). От нея знам колко е трудно да се оправяш с повече бебета на куп. Казвала ми е как с една ръка държи едно, с другата второ и с единия крак люлее трето в люлка.
Но никога не се е оплаквала на родителите по този начин. Може да им съобщи как е минал деня, но нямат право да казват "Не мога само с нея да се занимавам!" В Орегон по закон 1 учителна се грижи максимум за 4 бебета.
Ако вашата не може да се оправя - ще трябва тя да си ходи...
Така мисля аз.
Елица -мамина звездица 28/04/2003
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|