Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:19 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Няккой давал ли е CHAMOMILLA VULGARIS никнене зъбнови  
Автор belyata (olele)
Публикувано28.11.03 09:48

Интересува ме каква е дозировката. Досега не съм ползвала монопрепарати и се оказа, че не съм наясно как се разреждат. Иначе по описание в книгата на д-р М. Иванов е дадено: "по 5 гранули ХАМОМИЛА в разреждане 9 СН от 2 до 5 и повече пъти дневно....Когато е налице изразено засягане на психиката на кърмачето, се предпочита разреждане 15 СН."
Е, Ида е свръхактивна, много трудно заспива. Досега никога почти не съм я приспивала на ръце, а сега се унася в мен, а като я оставя, започва да ми се смее и пак да крещи. Нощем е малко неспокойна.
Въпросът ми е какво точно означава СН и 9 СН по-слаба доза ли е от 15 СН?

http://community.webshots.com/image5/3/65/53/65036553aSnSBj_fs.jpg

Тема Re: Няккой давал ли е CHAMOMILLA VULGARIS никнене зъбнови [re: belyata]  
Автор Eвa ()
Публикувано28.11.03 09:54

По силната доза е 9CH, a по- слабата 15CH.
Сигнатурата може и да Х или К и означава, че медикаментът е бил разреден 15 или съответно 9 пъти към сто с тинктурата майка, а дозировката която давам аз съгласувано с лекар е 5гранулки 15CH - 3пъти дневно.
Вечер понякога давам Ignatia Amara 15CH -3гранулки за добър сън.

Редактирано от Eвa на 28.11.03 09:58.

Автор juju_O2 (непознатата)
Публикувано28.11.03 10:01

Аз съм давала Камумила по предписание на лекар хомеопат. Виж ето тук съм написала по - подробно

Тема ама съм бльоннови [re: juju_O2]  
Автор belyata (olele)
Публикувано28.11.03 10:08

на цилиндърчето си пише 15 СН. Благодаря.

Автор mammy6 (най-мама)
Публикувано28.11.03 10:14

а това за какво е- облекчана поникването на зъбките ли?

[image]http://www.bg-mamma.com/fotos/mammy1.jpg
[/image]

Автор Ancheto* ()
Публикувано28.11.03 10:25

и ние за това го ползваме, но му го давам само сутрин и вечер, като доста често пропускам сутрин, защото от игра не му остава време да мисли, че го болят венците.
Дозата е 5 гранулки. Но мисля да намаля на 3, защото иначе се успива някак си - като го гушна е кротък и ме съзерцава, и т.н.

Тема цитирам:нови [re: mammy6]  
Автор belyata (olele)
Публикувано28.11.03 10:26

ХВ е основното хомеопатично лекарство, което се използва в период на прорастване на зъбите. Този медикамент е особено препоръчителен в случаите, когато става въпрос за кърмаче, което по принцип е добро и може да бъде успокоявано лесно с люлеене или носене на ръце, но прорязването на зъбите го прави гневливо, нервно и с непоносимхарактер.Нерядко бузата от страната на прорязващия зъб е топла и зачервена, а другата остава бледа и студена. Налице е обилно отделяне на слюнка. Възможно е да има повишена Т, разстройство и колики с отделяне на газове, суха кашлица, болки в гърлото и ухото, др. Много характерно е нарушаването на цялата симптоматика от топлина през първата половина на нощта и успокояване на детето при вземане на ръце и люлеене.
Други медикаменти:
Беладона
Ферум Фосфорикум
Подофилум

Тема всъщност това е лайканови [re: mammy6]  
Автор belyata (olele)
Публикувано28.11.03 10:30

да уточним все пак.

Тема Re: Няккой давал ли е CHAMOMILLA VULGARIS никнене зъбнови [re: mammy6]  
Автор juju_O2 (непознатата)
Публикувано28.11.03 10:41

Точно за облекчаване! при нас имаше ефект и то доста добър!

Тема дава се при никнене на зъбки придружено с диария [re: belyata]  
Автор veronikka ()
Публикувано28.11.03 17:00

3-4х3гранулки разтворени в малко вода но запичат много въпреки че донякъде спират болките при никнене на зъбче.
Аз например давам всеки ден но само веднъж.Дозировката при мен беше 30СН
Ако нямате диария можеш да вземеш 9сн и да даваш на детенцето по 3-4пъти дневно но не повече от 3гранулки.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.