Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:35 18.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Трудно заспиване!  
Автор jara (мама на Мони)
Публикувано24.11.03 19:56

Моето бебе заспива ужасно труднои като заспи се събужда много често през 15 мин и така е от както се е родила става вече 2 месеца никаква промяна...
И най -ужасното е ,че не иска да поеме биберон залъгалкамисля си ,че така с него ще се унесе и ще е по- спокойна.
Всъшност освен в количката никаде другаде не иска да заспи
Дайте ми идеи мили мами как да науча детето си да засмуче този пусти биберон

Редактирано от jara на 24.11.03 19:57.

Тема Re: Трудно заспиване!нови [re: jara]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано24.11.03 20:07

щом заспива в количката значи проблема не е в биберона не и го давай защото после ще се чудиш как да и го вземеш опитай скошчекато я люлееш ще се унесе

Тема Re: Трудно заспиване!нови [re: bimba]  
Публикувано24.11.03 20:13

Ама работата е там,че много често се събужда и е една такава стресната сякаш е сънувала кошмари..очичките й са отворени ,а ръцете нагоре сякаш пада някъде от високо

Тема Re: Oх, и ниенови [re: jara]  
Автор galia71 (новак)
Публикувано24.11.03 22:18

имаме същия проблем. Като дойде вечер направо ми се реве. Ето и сега е вече 22.15 и все още сме будни. И така до 23.30-24.00. То през деня някак издържам, но вечер... Вече не знам какво да правя. Ние днес станахме на 2 мес. Оставям го да реве, приспивам го на ръце и нищо. Заспи, оставя го и след две минути се буди.

Тема Re: Oх, и ниенови [re: galia71]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано24.11.03 22:32

съчувствам ви много е лесно да даваш съвети отстрани особено когато бебето ти е било кротко ,но доколкото си спомням Вики на тази възраст правеше подобни номера,не се поддаваше на никакъв режим ,но постепенно нещата се урегулираха ,създадохме си ритуали относно заспиването ,като къпане в едно и също време масажче слагане на мечо да спи по-късно някъде към 1година и така въоражете се с търпение .Успех!!!!!

Автор radostina (непознат )
Публикувано24.11.03 23:54

Jara,
Kogato Eva beshe malka za prez noshtta ia POVIVAH(ne mnogo stegnato,no platno) s meko odealo za da i e toplo, da ne se pokrie prez glava i za da se chuvstva sigurna.Tova v sledstvie na prochetenoto che novorodenite izpitvat nugda da sa natiasno-kakto sa bili v utrobata na maika si.Teoriata beshe che v parvite mesetsi sled rajdaneto prostranstvoto gi plashi i gi kara da se striaskat v sania si useshtaiki moje bi che padat. Za nas tova beshe tochno sluchaia. V sledobednite si driamki kogato ne e bila platno opakovana se striaskashe tochno po nachina koito opisvash. Prestana da pravi taka okolo 3 mesetsa i polovina. Probvai ako mislesh che moje da pomogne i na vas.

Pozdravi!

Автор helen (natural)
Публикувано24.11.03 23:57

zdravei
ne znam dokolko ste ti pomogna ili uspokoq no i moqta dysterq zaspivashe izkliuchitelno trudno
osven tova se strqskashe mnogo na syn osobeno v nachaloto
ne se e budila na 15 min no pak ne beshe prikazka a ne sme imali koliki strogo poglednato ta ne e bilo ot tova
dosta tylgo vreme zaspivashe trudno pochti 99% ot sluchaite pridrujeno s rev

biberona uspq da zasmuche samo 2-3 pyti kogato naistina beshe neveroqtno razstroena i naistina q uspokoi za izvestno vreme no obiknoveno ne mojeshe da zasmuche

ta dotuk faktite
uspokoenie : skoro prestava da se strqska tolkova chesto
v knijkite obiknoveno pishe ako iskash da zaspi deteto i e vse oste syneno da gledash da ne go vzimash na ryce a da go uspokoish dokato e oste v krevatcheto
i edno oprpovergano tvyrdenie : ne e vqrno che vinagi zaspivat po dobre na ryce
az ustanovih che malkata zaspiva pochti mignoveno stom izleza ot staqta
dyrjeneto na ryce samo q iznervqshe poveche
ta si e vajno kak ste q/go nauchish i ot samoto dete s kakyv temperament e
nashata e mnogo agresivna
po kysno se nauchi i sama da zaspiva daje
samo che sega pokrai zybite se budi ponqkoga po 2-3 pyti :(

I want it all and i want it now.

Тема Re: Oх, и ниенови [re: galia71]  
Публикувано25.11.03 00:35

И ние днес навършихме 2 месеца
вечер да чукна на дърво си спинка,буди се само за папкане и пак заспива,ама през деня

Тема Re: Трудно заспиване!нови [re: radostina]  
Публикувано25.11.03 00:50

Ти си ми адашка
това за пространството и аз съм го чела та затова си и мисля,е в количката понеже е по -тясно се чувства по добре...дефакто кошарата не сме я ползвали много та затова и я прибрахме поне да не заема място.
Като дойдат по -добри времена се надявам да си оправдае паричките,а иначе аз не я повивам ,защото у нас е топло,а само подпъхвам одеалцето около тялото й именно за да се чувства по -натясничко
Ох,ако знам,че на 3 и половина ще престане остава ни още месец и половина ДАНО

Редактирано от jara на 25.11.03 00:51.

Тема Re: Трудно заспиване!нови [re: helen]  
Публикувано25.11.03 01:04

Благодаря на всички за отговорите ви момичета
успокоявам се,че това е временно както е и истина,че децата се променятМоника също няма колики поне не съм забелязала ,единствено това заспиване...а също си права helen,че когато е сънена не трябва да се взима ..затова ако знаеш каква "битка" водим с баща й..неговата теория е ,че детето все още не се е изморило и не му се спи и я взима на ръце...да ,ама после от тази превъзбуда работата ми е двойна РЕЕЕВ

Редактирано от jara на 25.11.03 01:05.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.