|
|
|
Тема
|
Трудно заспиване!
|
|
| Автор |
jara (мама на Мони) |
| Публикувано | 24.11.03 19:56 |
|
|
Моето бебе заспива ужасно трудно и като заспи се събужда много често през 15 мин и така е от както се е родила става вече 2 месеца никаква промяна ...
И най -ужасното е ,че не иска да поеме биберон залъгалка мисля си ,че така с него ще се унесе и ще е по- спокойна.
Всъшност освен в количката никаде другаде не иска да заспи
Дайте ми идеи мили мами как да науча детето си да засмуче този пусти биберон
Редактирано от jara на 24.11.03 19:57.
| |
|
Тема
|
Re: Трудно заспиване!
[re: jara]
|
|
| Автор |
bimba (Викината мама) |
| Публикувано | 24.11.03 20:07 |
|
|
щом заспива в количката значи проблема не е в биберона не и го давай защото после ще се чудиш как да и го вземеш опитай скошчекато я люлееш ще се унесе

| |
|
Тема
|
[re: bimba]
|
|
| Автор |
jara (мама на Мони) |
| Публикувано | 24.11.03 20:13 |
|
|
Ама работата е там,че много често се събужда и е една такава стресната сякаш е сънувала кошмари ..очичките й са отворени ,а ръцете нагоре сякаш пада някъде от високо
| |
|
Тема
|
Re: Oх, и ние
|
|
| Автор |
galia71 (новак) |
| Публикувано | 24.11.03 22:18 |
|
|
имаме същия проблем. Като дойде вечер направо ми се реве. Ето и сега е вече 22.15 и все още сме будни. И така до 23.30-24.00. То през деня някак издържам, но вечер... Вече не знам какво да правя. Ние днес станахме на 2 мес. Оставям го да реве, приспивам го на ръце и нищо. Заспи, оставя го и след две минути се буди.
| |
|
Тема
|
[re: galia71]
|
|
| Автор |
bimba (Викината мама) |
| Публикувано | 24.11.03 22:32 |
|
|
съчувствам ви много е лесно да даваш съвети отстрани особено когато бебето ти е било кротко ,но доколкото си спомням Вики на тази възраст правеше подобни номера,не се поддаваше на никакъв режим ,но постепенно нещата се урегулираха ,създадохме си ритуали относно заспиването ,като къпане в едно и също време масажче слагане на мечо да спи по-късно някъде към 1година и така въоражете се с търпение .Успех!!!!!

| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
radostina (непознат
) |
| Публикувано | 24.11.03 23:54 |
|
|
Jara,
Kogato Eva beshe malka za prez noshtta ia POVIVAH(ne mnogo stegnato,no platno) s meko odealo za da i e toplo, da ne se pokrie prez glava i za da se chuvstva sigurna.Tova v sledstvie na prochetenoto che novorodenite izpitvat nugda da sa natiasno-kakto sa bili v utrobata na maika si.Teoriata beshe che v parvite mesetsi sled rajdaneto prostranstvoto gi plashi i gi kara da se striaskat v sania si useshtaiki moje bi che padat. Za nas tova beshe tochno sluchaia. V sledobednite si driamki kogato ne e bila platno opakovana se striaskashe tochno po nachina koito opisvash. Prestana da pravi taka okolo 3 mesetsa i polovina. Probvai ako mislesh che moje da pomogne i na vas.
Pozdravi!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
helen (natural) |
| Публикувано | 24.11.03 23:57 |
|
|
zdravei
ne znam dokolko ste ti pomogna ili uspokoq no i moqta dysterq zaspivashe izkliuchitelno trudno
osven tova se strqskashe mnogo na syn osobeno v nachaloto
ne se e budila na 15 min no pak ne beshe prikazka a ne sme imali koliki strogo poglednato ta ne e bilo ot tova
dosta tylgo vreme zaspivashe trudno pochti 99% ot sluchaite pridrujeno s rev
biberona uspq da zasmuche samo 2-3 pyti kogato naistina beshe neveroqtno razstroena i naistina q uspokoi za izvestno vreme no obiknoveno ne mojeshe da zasmuche
ta dotuk faktite
uspokoenie : skoro prestava da se strqska tolkova chesto
v knijkite obiknoveno pishe ako iskash da zaspi deteto i e vse oste syneno da gledash da ne go vzimash na ryce a da go uspokoish dokato e oste v krevatcheto
i edno oprpovergano tvyrdenie : ne e vqrno che vinagi zaspivat po dobre na ryce
az ustanovih che malkata zaspiva pochti mignoveno stom izleza ot staqta
dyrjeneto na ryce samo q iznervqshe poveche
ta si e vajno kak ste q/go nauchish i ot samoto dete s kakyv temperament e
nashata e mnogo agresivna
po kysno se nauchi i sama da zaspiva daje
samo che sega pokrai zybite se budi ponqkoga po 2-3 pyti :(
I want it all and i want it now.
| |
|
Тема
|
[re: galia71]
|
|
| Автор |
jara (мама на Мони) |
| Публикувано | 25.11.03 00:35 |
|
|
И ние днес навършихме 2 месеца
вечер да чукна на дърво си спинка ,буди се само за папкане и пак заспива,ама през деня
| |
|
Тема
|
[re: radostina]
|
|
| Автор |
jara (мама на Мони) |
| Публикувано | 25.11.03 00:50 |
|
|
Ти си ми адашка
това за пространството и аз съм го чела та затова си и мисля,е в количката понеже е по -тясно се чувства по добре...дефакто кошарата не сме я ползвали много та затова и я прибрахме поне да не заема място.
Като дойдат по -добри времена се надявам да си оправдае паричките ,а иначе аз не я повивам ,защото у нас е топло,а само подпъхвам одеалцето около тялото й именно за да се чувства по -натясничко
Ох,ако знам,че на 3 и половина ще престане остава ни още месец и половина ДАНО
Редактирано от jara на 25.11.03 00:51.
| |
|
Тема
|
[re: helen]
|
|
| Автор |
jara (мама на Мони) |
| Публикувано | 25.11.03 01:04 |
|
|
Благодаря на всички за отговорите ви момичета
успокоявам се,че това е временно както е и истина,че децата се променят Моника също няма колики поне не съм забелязала ,единствено това заспиване ...а също си права helen,че когато е сънена не трябва да се взима ..затова ако знаеш каква "битка" водим с баща й ..неговата теория е ,че детето все още не се е изморило и не му се спи и я взима на ръце...да ,ама после от тази превъзбуда работата ми е двойна РЕЕЕВ
Редактирано от jara на 25.11.03 01:05.
| |
|
|
|
|