Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:50 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Температурааааааааанови  
Автор anaili (ентусиаст)
Публикувано21.11.03 15:04

Офффффффффффф
Започнах работа в Понеделник и във Вторник мойто коте се разболя
Толкоз ми е кофти сякаш аз съм виновна Знам че съм взела правилното решение да не изпускам такъв рядък шанс и все пак

Вторник през нощта беше 100.8 (по тоя тъп Фаренхаит - как не можаха тия хора една свясна мярка да си изберат в тая държава незнам - ама това са други ядове)Аз се паникосах и звъних в 3 АМ на 911. Те едва не рекоха няма му нищо на детто Тя ще подпали къщата те - няма му нищо.
Давах и Tilenol 2 дни а тя си први Т пак като свърши деиствието на лекарството. Вчере бяхме на доктор тя вика няма страшно. Има деца с 42С и са ОК Направо ме уби
Добре че поне ме насочи да и давам Advil и тои е с 6-7ч деиствие.
Ама снощи пак беше с 100.8

Направо се побърквам

Моля ви се обяснете ми температурния въпрос при децата
Тоя от 911 даже ми каза при 101 да я слаожа в вана с хладка вода
Вие как си лекувате децата

Тема Re: Температурааааааааанови [re: anaili]  
Автор Galiam (Mira)
Публикувано21.11.03 15:08

Zdrasti, moto dete susto praveshe kato malko visoki temperatyri i j svaljhme s ocet. Inache i az polzvam Tyleno i advil i sum mnogo dovolna. Susto i Motrin

Автор magi_sveta (бебе Светослава)
Публикувано21.11.03 15:09

Може да ти се стори глупаво, но аз слагам свещичка Ефералган и после я мажа цялата със смес от равни части оцет и вода, леко загрят преди това, за да не я втресе допълнително - после я обличам нормално и я завивам - ако заспи - най-добре - след около час е плувнала в пот и поне 1.5 градуса по Целзий сме свалили и заспиваме спокойно след преобличане... Това е, което аз мога да ти кажа...Успех и да оздравявате бързо.

Няма начин да няма начин!

Автор Galiam (Mira)
Публикувано21.11.03 15:12

vjrno e tova koeto kazva magi_sveta....taka praveh i az, mnogo e efikasno

Автор pavla (stastliva mama)
Публикувано21.11.03 15:15

Ако кажеш колко е 100,8 по Фаренхайт ще ми е по-ясно. А за лекуването - тук обекновено се дава Панадол за бебета, което е с активно вещество Парацетамол. Иначе се препоръчва детето да не се облича прекалено много, защото така изкуствено се завишава Т. Това за ваната също важи, като Т на водата трябва да е около два градуса под Т на детето. Важно е, обаче, да се види каква е причината за Т. Божидара вдигаше 37,1 /37,2 в продължение на десетина дни, но при нея беше от зъб / който все още не е изникнал/. При вас от какво би могло да бъде? Със сигурност не е от това, че ходиш на работа.

Автор MoniT ()
Публикувано21.11.03 15:19

Направиха ли и някакви изследвания? Най-често се взема намазка от гърлото, както и урина за отхвърляне на уроинфекция и "strep-throat". Относно температурата - при малки деца температура над 38.5 градуса изисква консултация с лекар. Обикновено се дава това, което ти даваш. Има и свещички с парацетамол, които са много ефикасни при малките деца.
Относно потапянето във вана - аз съм завършила медицина преди доста години и тогава действително ни казваха, че може да сложим детето във вана с хладка вода за да смъкнем температурата, но зълва ми, к. практикува във Великобритания ми каза, че вече този метод не се препоръчва (по-скоро се отхвърля), но пропусна да ми обясни защо. Дано е нещо безобидно. Ако няма оплаквания, а само температура следи за появата на пъпчици на 4-5 ден след появата на висока температура (тогава тя изчезва). Може да е розеола.
МониТ

Тема Re: Температурааааааааанови [re: magi_sveta]  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано21.11.03 15:19

това е инашия вариант оцета върши чудеса ,даже мокри чорапчета и обувам

Тема Re: Температурааааааааа [re: anaili]  
Автор juju_O2 (непознатата)
Публикувано21.11.03 15:22

Когато Никол има висока Т, първо давам сиропче (Калпол, панадол), каквото имаш подръка, после свещичка в дупето и мокря с оцет и вода (равни части) кърпи, с които увивам крачетата до коленцата, китките и една на челцето. Има невероятен ефект, но ако Т е вечерта, сутринта отиваме задължително на лекар. Ако пък е през деня, след като свалим Т, пак отиваме там. Според мен консултацията с педиатър е задължителна при високата Т.
Последният път например, Никол имеше не много висока Т, но вдигаше само вечер. И аз си викам е то е от зъбките, ще мине
да, ама не, на третият ден - цял ден Т и я заведох не лекар. Оказа се че е с гнойна ангина
Сега(да чукна на дърво) вече е добре, но ще си имам обеца на ухото с тези температури

Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано21.11.03 15:47

Ето от тук, можеш да си ги прехвърляш бързо към Целзий.
Това вашето за тукашните лекари не си е никаква температура. На 38 винаги казват, че няма нищо, та дори и лекарства не изписват!
Давай лекарствата и я наблюдавай, както и измервай температурата, дори и да не ти се струва топла. Вземи си от аптеката и свещички и при нужда (около 39) слагай от тях. Дано не ви се налага де!
Мойта от друго не е боледувала, но на 3 пъти ми прави температури и то все до 40 стигаме!
Използвам и тукашни и БГ сиропи, свещички, вана с темп. на тялото, но като че ли най-ефикасно и продължително действие има течният аналгин.
Ако нямаш мога да ти пратя някоя ампула, докато си поръчаш от БГ, че да имаш зе спешни случаи.
Ваната която правя аз не е с хладка вода, а с вода подходяща за къпане и я оставям да си играе. Колкото и да е омърлушена била, там винаги живваше, и постепенно разхлаждах леко водата, но това смъкваше за съвсем кратко. Оцет на нас не ни помага, колкото и да я мокря или слагам чорапи.

Автор Krassi (непознат)
Публикувано21.11.03 17:39

Porachai da ti izpratiat ot BG sveshtichki Efferalgan, az taka napravih. Svaliat temperaturata mnogo barzo. Kato otidesh na lekar i kato te pitat dali si i davala neshto, kazvash "Tylenol razbira se"., zashtoto az se opitvah edin pat da obiasniavam kakvo e tova neshto nechuvano Efferalgan, i nakraia taka i ne razbra doktorkata, i ottogava kazvam Tylenol. A zashto se obajdash na 911, niamash li emmergency phone ot poliklinikata kadeto ia vodish?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.