Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:18 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема късогледство и ражданенови  
Автор lna (непознат )
Публикувано15.10.03 17:57

Здравейте!
Имам късогледство 7,5 диоптъра с 2 цилиндъра, а на другото око 8,25 диоптъра с 2 цилиндъра. В момента съм бременна в 33 седмица. До сега са ми казвали, че с това късогледство е просто задължително да родя със секцио. Но тези дни след изследване на очните дъна и периферията на ретината очният специалист каза, че вчико това са остарели неща. Че нямам симптоматика за секцио, въпреки че се забелязват "скреж и паваж". Нямам нищо против да родя нормално, но все пак се притеснявам от отлепване на ретината, увеличение на диоптъра и др. Моля за съвет, ако някой знае нещо повече по въпроса

Тема Re: късогледство и раждане [re: lna]  
Автор Hacлykи (стопаджийка)
Публикувано15.10.03 19:42

Моите диоптри са "само" 3,5 . Преди първото ми раждане ходих на преглед в Медицинска академия, не си спомням как се казваше изследването, беше с някакъв апарат който почти допира окото. Накрая докторката каза категорично, че диоптрите нямат никакво значение, важното е ретината да е здрава. Нямах проблеми с очите нито при първото, нито при второто раждане. Диоптъра ми също не се увеличи значително - около 0,25 но още по време на бременността. Така че слушай очните доктори, но направи всички възможни изследвания - мисля че точно между 30-35г.с. се правят. Естественото раждане си струва усилията, но когато е без усложнения

Тема Re: късогледство и ражданенови [re: lna]  
Автор sladki64eto (minava6ta)
Публикувано16.10.03 01:08

az znam, 4e ne e zadaljitelno da rodi6 sas sekzio, no zavisi dali si kasogleda po rojdenie ili si go pridobila v posledstvie. nemoga da si spomnia oba4e v koi ot dvata varianta se nalaga6e sekzioto. edna priatelka ima6e 10 dioptara i pak rodi normalno. mislia 4e neinoto be6e vrodeno uspeh i leko rajdane

Автор миз (боса под дъжда)
Публикувано16.10.03 01:40

аз съм с малки диоптри- около два, и малък астигматизъм, та не съм много наясно с въпроса, който поставяш. искам нещо друго да спомена за прегледите на очи по време на бременност. като отидох бременна на преглед на очите и за нови очила, лекарката отказа да ми разширява зениците с онези там капки, защото минавали през плацентата и не били добре за бебето. а също ми каза, че не било много подходящ момент за нови очила, защото се случвало бременността да промени диоптъра и после да се наложи пак да сменям очилата. но аз все пак си направих нови и все още си ги ползвам, диоптрите ми дори да са се променили, не е чувствително. това исках да споделя по темата.
леки последни седмици и успешно раждане!

Автор gugolinka (новак)
Публикувано16.10.03 09:25

Здрасти

Много правилно ти е казал очния лекар. Не са важни диоптрите, а състоянието
на очните дъна.
Ние сме семейно обременени с късогледство. Майка ми е с диоптри по-високи
от твоите + астигматизъм. Родила е мен и сестра ми по естествен път без
никакви последствия за зрението си. Аз родих със секцио преди две години.
Направих си много обстойни прегледи - в очната клиника на "Света Анна"
(бившата Окръжна болница в София) и в Медицинска Академия. И на двете
места бяха единодушни за секциото, защото имам изменение на ретината
на едното око. И аз като теб имах мерак за естествено раждане, но и
секциото не е болка за умиране.
Моят съвет е да се консултираш с няколко различни офталмолози.

Лека бременност и леко раждане ти желая от все сърце!

Автор ronika77 (непознат)
Публикувано16.10.03 12:36

Аз имам силен астигматизъм на едното око и казах на гинеколожката в поликлиниката. Тя ми даде талон и ми каза да отида при очния лекар в поликлиниката. Аз и казах, че искам да отида в Александровска болнциа в очната клиника, защото имат добра апартаура. Тя продължи да настоява за в поликлиниката. Добре, че беше почти 19 часа и очната лекарка си беше отишла. И сега ще ходя в Александровска болница. Освен това, всеки лекар има различно мнение, затова не е лошо да се консултираш с няколко.
Аз говорих с една моя близка акушерка и тя ми каза, че по време на раждане от напъните по-принцип диоптъра се качва, дори и при такива с по-малък диоптър. А ако има проблеми с ретината и се отлепи, тогава става много страшно, защото можеш да ослепееш.
По принцип освен варианта секцио , съществува и втори накрая бебето се изважда с форцепс или вакум, за да се спестят последните напъни. Но за втория вариант, тя е категорично против.
Освен това тя ме посъветва да отида в Александровска болница, защото талоните от поликлиниката винаги ги поддават на съмнение и изискват втора консултация именно от специализирана очна клиника.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.