Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:27 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема хрема при никнене на зъбкинови  
Автор dora (непознат )
Публикувано05.10.03 11:04

мили майки, помогнете. от три седмици се боря с хремата на денислав, но никакви илачи не помогнаха. последно ми казаха, че е от никненето на зъбките. наистина, отдолу вече са се оформили двата резци. но хремата го мъчи. пробвах лайка и стеримар, но не помага. вие имали ли сте такива проблеми?

Тема Re: хрема при никнене на зъбкинови [re: dora]  
Автор Flash_ ()
Публикувано05.10.03 11:11

Ми аз не знам ако не растяха зъби на бебоците лекарите какви диагнози щяха да слагат. Щото диагноза поникване на зъби все си мисля, че няма. Та зъбите са виновни за всичко! - за хрема, за разстройство, за необясним плач, за хленч и нервничене...и кой знае още за какво.
Хремата си е хрема - може би имунитета пада а и подутите венци са добре дошли за вируси и бактерии. Знам, че дадох смешно определение ама...зъби ще растат още поне година! Една година хрема ли ще има детето?

Тема Re: хрема при никнене на зъбки [re: dora]  
Автор pepeliashka (veche mama)
Публикувано05.10.03 11:15

a nespokoino li e deteto? i s leko razstroistvo?
Nie sme v podoben variant - leko zapusheno nosle,imashe leko razstroistvo,spi nespokoino...?
Dokolkoto razbiram ot zubki,na nashia mu e pobelial veneca i ot vreme na vreme se zacherviava,no mi kazaxa che tova moje da produlji do kum 6-tia mesec /do izbivaneto na zubcheto/ , a sega e na 4 meseca i malko

Автор mali (мама на Калина)
Публикувано05.10.03 13:17

До миналата седмица и ние бяхме така. Знам, много е гадно, детето се мъчи, а ти не можеш да му помогнеш. Така ще е докато избият зъбките. Калина от хремата се давеше и кашляше и ни изписаха едно сиропче и гел за нослето. Но, ако не си посетила доктор недей да му слагаш нищо освен стеримар-а. Помага също така Ксилометазолин за деца, но пак с лекарско предписание. Ще му мине хремата, но трябва да избият зъбките. Неприятно е, но нищо не може да се направи. Можеш вечер да давш Панадол или Калпол, поне да не го боли и така ще спи по-спокойно.

Цели се в луната, дори да не уцелиш ще попаднеш сред звездите

Автор DeboraМодератор (без титла)
Публикувано05.10.03 17:58

Ами никак не съм съгласна!
Разбирам, да се появи хрема, 2-3 дни и да се появи ново зъбче, но да влачи болестни признаци със седмици и да се отдават на никненето на зъбите ....
Лично аз ако детето ми не е добре в продължение на 10ина дни и лекар ми каже че причината е зъбите, ще сменя лекаря.
Не го разбирам това оправдание ли е, успокоение ли е, когато виждаш че детето ти не е добре (хрема, кашлица, разстройство) и го отдаваш на зъбите!
Разберете, че едно е 2-3 дни преди пробиването на зъбите да е неразположено детето, а съвсем друго е детето да е болнаво със седмици и да се отдава на това поникване!
Глупаво е при такъв случай да се чака поникване на зъб, защото може да се окаже вместо зъб, вече хронично заболяване.

Тема Re: хрема при никнене на зъбкинови [re: Debora]  
Автор mam_ma (обичаща)
Публикувано05.10.03 22:51

Матин, който в момента е на година и девет месеца изкара дори и в момента зъбчетата си с хрема. Отначало и аз се притеснявах и го водих по доктор, но на детето му няма нищо друго освен досадните сополи! И след два - три дена спират. Даже и миналата седмица беше така. При него освен сополите другия признак по който се познава поникването на зъбите е лигавенето. И до момента не спира да се лигави

never say never[image][/image]

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.