Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:56 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Бебешки обривнови  
Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано24.08.03 22:43

Майчета, искам да ви попитам какво да правя, защото, въпреки че не съм от паникьосващите се мами, започвам вече да се притеснявам.
Ива от няколко дена има упорит обрив по ръчичките, гръбчето, а от онзи ден и по гърдичките, който вероятно не е от претопляне, понеже я държа по боди без крачоли и ръкави или само по памперс и ако изобщо я завивам с нещо, то е само с чаршаф или с памучна пеленка навън. Освен това, преди няколко дни я возихме за по-дълго в колата и там си беше жега, та й излязоха пъпчици по вратлето (почти съм сигурна, че бяха от топлото), но изчезнаха за около денонощие, а тозо обрив, не само че не изчезва, ами днес забелязах, че цялата й главичка под косата е с ужасни пъпки, като върху някои е започнала да се образува коричка, подобна на бебешка кел.

При консултация по телефона педиатърката ни предположи, че е реакция към козметика, та от два дни се къпем само с вода и се мажем само със стерилизиран зехтин, но положението не се подобрява, ами даже пъпките "слязоха" и под лактите. Обривът е сравнително ситен, като пъпките се групират на мълки "гнезда", червени са и са релефни на пипане. Нямат бяло връхче, нито са пълни с течност, мисля че и не я сърбят.

Ива е на четири седмици и цялото й меню включва кърма, вода с чайче против колики на Хипп, разтворено в нея (пием го от три седмици и досега нямаше реакции към него) и капки Еспумизан Л (пием го от две седмици и също не съм забелязала в началото да дава реакция). Перем дрешките с израелски бебешки прах (след препоръката на лекари) и гладим редовно.

Някоя от вас има ли идея от какво може да са пъпките? Предстои ни да пътуваме след два дена извън София и се притеснявам дали това е разумно.
Дано ви хрумне неща да ме посъветвате

P.S. Ей сега забелязах, че някои от пъпките са по-големи от другите и само те си имат бяло връхче.

Тема Re: Бебешки обривнови [re: Kиka]  
Автор Mamma (изперкала)
Публикувано24.08.03 23:45

Няма ли възможност да я погледне лекар преди да заминете?
Вдига ли температура?
Тези пъпки, които си забелязала, че имат бяло връхче... връхче ли е или кръгличко мехурче, пълно с течност.
Специално пъпките по окосмената част на главичката са характерни за варицелата, а пъпките са с мехурчета, пълни с течност.

Дано обривът да е от претопляне, но все пак, ако имаш възможност - заведи я да я погледне специалист.

Автор Чeтa (с ударение на е)
Публикувано25.08.03 10:51

Мен ако питаш, не ходете никъде преди да установите от какво е обривът. Непременно я заведи да я види лекар. Щом не изчезват, значи не са от претопляне, а и от топлпто няма да й излязат по главичката, а ще са най-вече по сгъвките.

Teзи които не умеят, критикуват

Автор eливko (бившата Силва)
Публикувано25.08.03 11:27

И аз смятам, че трябва непременно да се види обривът от лекар.
Спомням си, че и ние имахме подобен проблем, когато бебенце беше на месец и нещо, чудихме се от какво е - дали от различния вид памперси, който бяхме започнали да ползваме /при нас обривът започна от коремчето/, дали от бебешкото олио... В крайна сметка, педиатърката реши, че е от претопляне /което беше наистина невероятно - нашето бебе беше зимно, държахме прозореца винаги отворен, в стаята температурата рядко надвишаваше 22 C, и за голям ужас на бабите го държахме по боди и само с една връхна дрешка - без пуловери, върна и т.н./.
За кратко слагахме във водата за къпане по малко калиев перманганат, обривът отмина, така и не разбрахме от какво беше в крайна сметка...

Но при вас - щом тръгва към лицето и главичката... Да не е някаква шарка? Това наистина само педиатъра може да каже...

Тема tova sa ekzemichki...нови [re: Kиka]  
Автор veronikka ()
Публикувано25.08.03 12:34

pri reakzija kam kozmetikata ima samo cherveni papchizi i to mnogo sitni no ako imate papchizi s korichki ili mehurcheta vednaga zavedi bebeto na kogen,ostavi tezi saveti po telefona deto gi davat vsichki pediatarkiI nie sme taka zatova ot 2mesez kapja moja yunak samo s bebechkoto champuanche na Bubchen i ot nego slagam savsem malko na telzeto i njamame veche nikakvi obrivcheta.Za tjalo polzvam predimno Eudermol-emulsija ili mljakoto na Bubchen.
Izobchto ne se obrivame i ot slanzepredpaznite losioni na Bubchen.
Mii sas sapun samo dupenzeto na bebcheto.
Obrazuvate ekzemichki i moja taka beche parvite 2meseza sled ragdane,posle 1mesez go kapah samo s voda i 1pat sedmichno samo s champuanche telzeto.
Ne se pritesnjavai i az se kasah da gladja,da pera i kakvo li ochte ne i si misleh che v men e prichinata ama koi da mi kage che bebe ne trjabva da se kapi s sapun izobchto a sas champuan chak kam kraja na 2mesez,vapreki che nie i sega si imame malko kosichka ponege sme rusichki

Тема ne izpolzvai izobchto olio za sled banja a mljakoнови [re: veronikka]  
Автор veronikka ()
Публикувано25.08.03 12:38

ot olioto se zapuchvat porite na bebeto i drazni kogata.Kupuvai samo mljako za tjalo ili losion do 1godinka.

Автор e_u (непознат )
Публикувано28.08.03 17:02

kazvash che niamat bialo vrahche i ne sa mehurcheta.az ne znam oshte kak izglezda alergichen obriv ot vsledstvie karmata,no da ne si iala neshto,naprimer praskovi bez da gi belish ili niakoi drug plod koito da dava alergichni reaktzii ,ako i bebeto e na karma de.Moita doktorka mi kaza da vnimavam kakvo da iam !!!!

Тема и при нас е таканови [re: Kиka]  
Автор karla ()
Публикувано28.08.03 18:58

Нашето бебе също има подобни пъпчици. Не знам дали става въпрос за същите. По крачетата, ръчичките и телцето са такива каквито ги описваш, а по бузките са по-големи и се лющят и после пак се появяват. Мазах бузките с Лоринден С и за много кратко време изчезнаха, но след няколко пак се появиха. Днес ходих в поликлиниката и лекарката ми каза, че това е бебешка екзема, някакъв дерматит, който се появява обикновено при бебета, които са на изкуствена храна. Ние сме изцяло на кърма. Каза да мажа цялото тяло с бебешко олио или зехтин, защото кожата на бебето била суха. Не знам дали това ще помогне. Ако при теб има някакво развитие, пиши как си се справила с проблема.

Тема Re: Бебешки обрив [re: Kиka]  
Автор Kиka (жълтоока)
Публикувано31.08.03 15:37

Благодаря ви за съветите на всички! Вчера се върнахме от планината и бебинка се чувства отлично. Естествено, че нямаше да заминем , ако не бяхме се консултирали с лекар. Видя я д-р Рачева от Шейново и каза, че притеснението ни е излишно, пъпките са себореен дерматит, който при нея е по-изявен и е слязъл и по-тялото. Препоръча да ги обтриваме с памуче, натопено в смрадлика и да мажа от време навреме с цинковия крем на Бюбхен против подсичане. За всеки случай предписа и Елоком, но каза да го ползваме само в краен случай. Още на втория ден в планината, обрива започна да завяхва и сега Ива е с чистичко личице и телце като мъничко ангелче.

Благодаря ви още веднъж за препоръките и да намачкате бебоците от мен

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.